5 tips οργάνωσης για μια babysitter

ΝεολαίαΕργασία5 tips οργάνωσης για μια babysitter

Η οργάνωση και ο προγραμματισμός, όχι μόνο για μια babysitter, αλλά και για κάθε παιδαγωγό, είναι το ήμισυ του παντός. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο και σε συνδυασμό με συζήτηση με τους γονείς, η καθημερινότητα γίνεται πιο παραγωγική, η φροντίδα του παιδιού περισσότερο αποτελεσματική και εσείς αποκτάτε όλο και περισσότερα χαρακτηριστά των αληθινά χαρισματικών babysitters.

1. Καθορίστε μαζί το πρόγραμμα της ημέρας.

Κάποιες “ρουτίνες” που αφορούν τον ύπνο, το φαγητό και το μπάνιο του παιδιού, είναι επαναλαμβανόμενες και πρέπει να τηρούνται καθημερινά, εκτός κι αν η μητέρα επιθυμεί διαφορετικά. Ιδιαίτερα όσον αφορά το φαγητό, συζητάμε με τους γονείς τι επιτρέπεται να τρώει το παιδί και τι προτείνει η μητέρα για “σνακ”. Στην περίπτωση, που το παιδί είναι αδιάθετο, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του παιδιάτρου.

2.  Προετοιμάστε τις δραστηριότητες

Τα παιχνίδια, τα τραγούδια και όλες οι δημιουργικές δραστηριότητες με το παιδί απαιτούν κάποιο χρόνο προετοιμασίας και είναι χρήσιμο να διατηρείτε ένα αρχείο, ώστε να παίρνετε ιδέες. Μπορείτε, επίσης, να οργανώσετε ένα ενδεικτικό πλάνο του τι θα κάνετε κάθε ημέρα. Θυμηθείτε! Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε το ενδιαφέρον των παιδιών αυξημένο με δραστηριότητες διαφορετικού τύπου (εικαστικές, μουσικές κλπ) και η οργάνωση στην περίπτωση αυτή μας βοηθάει να κερδίσουμε χρόνο.

3. Άνετα ρούχα και παπούτσια

Η καθημερινότητα μιας babysitter απαιτεί άνεση στην κίνηση, επομένως είναι καλό να φροντίζουμε να υπάρχουν άνετα ρούχα και παπούτσια στη ντουλάπα μας. Ακόμη, θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της απασχόλησής μας ή του παιχνιδιού με το παιδί είναι πιθανόν να λερωθούμε.

4. Θέτοντας όρια

Πολλές φορές τα παιδιά μπορεί να ζητήσουν κάτι από την babysitter το οποίο ο γονιός δεν εγκρίνει και αυτό για να “δοκιμάσει” τις αντοχές και τα όρια που η ίδια θα του θέσει. Στην περίπτωση αυτή, ακολουθούμε αυστηρά τις συμβουλές των γονιών σχετικά με θέματα που έχουν να κάνουν π.χ με τις ώρες τηλεθέασης, με τη χρήση του υπολογιστή ή την κατανάλωση σνακ που δεν εγκρίνουν. Δεν είναι πάντοτε εύκολο, αλλά η σταθερότητα και η επανάληψη σε αυτό που λέμε στο παιδί είναι το πρώτο βήμα.

5. Συζητώντας με τους γονείς στο τέλος της εβδομάδας

Είναι χρήσιμο να κάνουμε μια ανασκόπηση στο γονιό και να συζητάμε μαζί του τυχόν θέματα που προέκυψαν. Για παράδειγμα:

– Τι έκανε το παιδί πιο χαρούμενο αυτή την εβδομάδα; Τι του άρεσε περισσότερο από τις δραστηριότητες;

– Τηρήθηκαν τα ωράρια στον ύπνο και το φαγητό; Αν όχι, ποιο πρόβλημα προέκυψε;

– Υπήρξε κάποια συμπεριφορά του παιδιού που σε δυσκόλεψε;

Είναι ο καλύτερος τρόπος και για την αποφυγή μελλοντικών δυσκολιών και για τη οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων με την οικογένεια και το παιδί!

Πρόσφατα

Οθόνη και βρέφη – Πόσο επικίνδυνη είναι; (Νέα μελέτη)

Τελικά, παιχνίδια και βίντεο στο κινητό ή βιντεοκλήσεις, για τα μωρά, τι απαντούν οι ειδικοί πως είναι πιο ωφέλιμο;

Ονόματα για κορίτσια – Τα πιο πρωτότυπα ονόματα

Τα πιο αξιαγάπητα ονόματα για κορίτσια! Σύνθετα ονόματα, σπάνια ονόματα, αλλά και αρχαία μυθικά ονόματα. Μια λίστα, για όσους αναζητάτε όνομα για το μωράκι σας.

Halloween – Στολές για όλους και όλα όσα θες να ξέρεις για την ημέρα αυτή

Εσύ, έχεις δει τις 5 καλύτερες Halloween στολές, για τον Οκτώβρη; Η Nannuka σου τις παρουσιάζει!

Νέες ταυτότητες – Όσα πρέπει να ξέρεις

Ξεκίνησε σήμερα από τις 08:30 η λειτουργία της πλατφόρμας...

Newsletter

spot_img

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα ο όρος soft skills και επαγγέλματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όντως τα soft skills...

7 Λάθη που πρέπει να αποφύγει κάθε babysitter

Το επάγγελμα μιας babysitter αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη και αρκετές προκλήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολλές φορές αρκετές νέες babysitters προβαίνουν...

Αμοιβές φροντιστών το 2023-Πώς διαμορφώνονται;

Έχετε μόλις αναρτήσει μια αγγελία στη Nannuka, αναζητώντας τον ιδανικό φροντιστή-επαγγελματία για εσάς ή και για την οικογένειά σας, αλλά έχετε κάποιες απορίες σχετικά...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.