Νταντάδες της γειτονιάς- Ένα πρόγραμμα που σε αφορά

Nannuka ΕπιλογέςΝταντάδες της γειτονιάς- Ένα πρόγραμμα που σε αφορά

Τι είναι το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς;

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ή/και προσωπικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς  στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο στις αρχές του 2022, ενώ στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Στοχεύει αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο, που οδηγεί σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας: https:/ypergasias.gov.gr/isotita-ton-fylon/programma-ntantades-tis-geitonias/

Πως θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις babysitting;

Είστε babysitter, βρεφονηπιοκόμος, νηπιαγωγός, παιδαγωγός ή απλώς επιθυμείτε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη φύλαξη παιδιών;. Μέσα από το Greek Babysitter Certificate, την πρώτη πανευρωπαϊκή πιστοποίηση για τη φύλαξη παιδιών στην Ελλάδα που ήρθε αποκλειστικά για εσένα! Πρόκειται για τη GBC, την μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση με διεπιστημονική κατεύθυνση από τον χώρο της εκπαίδευσης, της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας, με την υποστήριξη του Ομίλου Nannuka. Το πρόγραμμα της πιστοποίησης παρέχει θεωρητικές και συνάμα πρακτικές γνώσεις. Είναι διαπιστευμένο από τον αρμόδιο φορέα της χώρας, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Ε.ΣΥ.Δ. και φέρει το λογότυπό του.

Τι αποκομίζει κάποιος με την συμμετοχή του στο GBC;

Η πιστοποίηση οδηγεί σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Δίνει προτεραιότητα σε όλες τις αγγελίες της Nannuka καθώς και την ευκαιρία να εργαστείτε σε επιδοτούμενα προγράμματα.  Τo GBC περιλαμβάνει
12ώρη παρακολούθηση online σεμιναρίου και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων αποκτάτε την πιστοποίηση!

Οι θεματικές ενότητες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καλύπτοντας παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές και γνώσεις ψυχολογίας. Ειδικότερα, θα εντρυφήσετε στις ακόλουθες ενότητες:

 • Παιδί και ανάπτυξη.
 • Παιδί και γνωριμία.
 • Παιδί και φροντίδα.
 • Παιδί και δημιουργική απασχόληση.
 • Παιδί και προβλήματα συμπεριφοράς.
 • Παιδί και γονείς.
 • Παιδί ασθένειες και πρώτες βοήθειες.
 • Τέλος, θα μάθετε σχετικά με την επαγγελματική αυτοδιαχείριση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω email: info@babysitter.gr κι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Πιστοποίηση Babysitter – Greek Babysitter Certificate (G.B.C.) , πάντα δίπλα σας!

Νέα για τις νταντάδες της γειτονιάς

Στο διπλασιασμό του ποσού που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη των νέων οικογενειών.

Υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών

Πρόσβαση έχουν οι γονείς και τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλεια βρεφών και νηπίων, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών. Δικαίωμα αίτησης χρηματοδότησης από τη Δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς» για κάλυψη μέρους της αμοιβής της υπηρεσίας του/της Επιμελητή/τριας, έχουν τα ωφελούμενα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών.

Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Για τους Επιμελητές
Γενικές οδηγίες και πληροφορίες:

 • Για να πιστοποιηθείτε ως επιμελητής/επιμελήτρια στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς” θα πρέπει να ολοκληρώσετε επιτυχώς την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης.
 • Η διαδικασία περιλαμβάνει την ταυτοποίησή σας ως χρήστη, την αποτύπωση των προσωπικών σας στοιχείων επικοινωνίας, την υποβολή πιστοποιητικών ακαδημαϊκών γνώσεων, πρώτων βοηθειών και υγείας και πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα παροχής υπηρεσίας με συνδυασμό αυτόματης και χειρόγραφης συμπλήρωσης.
 • Η διαδικασία εγγραφής ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί αυθημερόν. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση σας εκκρεμεί και βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας.
 • Μετά την επιτυχημένη εγγραφή σας στο Μητρώο Επιμελητών, είστε πλέον πιστοποιημένος επιμελητής/επιμελήτρια.
  Τι κάνει ένας επιμελητής/ μια επιμελήτρια:
 • Παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας στα βρέφη και νήπια μιας ή περισσότερων οικογενειών.
 • Η ηλικία των βρεφών και νηπίων που φροντίζει είναι από 2 μηνών έως 2,5 ετών.
 • Η φροντίδα παρέχεται στο σπίτι του παιδιού ή στο σπίτι του επιμελητή/τριας κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.
 • Η παροχή υπηρεσιών από τους επιμελητές γίνεται τις ημέρες και ώρες που δηλώνουν διαθεσιμότητα, κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.
 • Για την παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας σας στους γονείς, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να αναρτήσετε προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά κάποια στοιχεία αυτοπαρουσίασης (link), όπως πρόσφατη φωτογραφία (απλή τύπου jpeg) και βιογραφικό σημείωμα ή να συμπληρώσετε λίγα λόγια για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας.
  Πώς συνεργάζεστε με τους γονείς:
 • Εφόσον έρθετε σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο γονέα θα προχωρήσετε σε προσωπική συνεννόηση για τον τρόπο της συνεργασίας σας. Αυτό θα αφορά τις ημέρες και ώρες φροντίδας του παιδιού, το πρόγραμμα που θα ακολουθείτε καθημερινά και την διάρκεια της συνεργασίας.
 • Εφόσον συμφωνήσετε να συνεργαστείτε, μπορείτε μέσω της πλατφόρμας να προχωρήσετε σε μια συμφωνία που θα υπογράψετε ηλεκτρονικά, με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα στην πλατφόρμα.
 • Στο τέλος κάθε μήνα θα πληρώνεστε από το γονέα με εργόσημο.
  Τί γίνεται σε περίπτωση που θέλετε να παρέχετε τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων στον χώρο σας;
 • Στην περίπτωση που ο χώρος παροχής των υπηρεσιών φροντίδας είναι η οικία σας, θα πρέπει στην ΕΝΟΤΗΤΑ Γ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ να δηλωθεί ο αριθμός των ενήλικων προσώπων που διαμένουν μόνιμα στον χώρο σας καθώς και η σχέση που έχουν μαζί σας (π.χ. σύζυγος).
 • Στον χώρο αυτό μπορούν να εξυπηρετούνται κατά τις ίδιες ώρες έως 3 παιδιά.
 • Προκειμένου ο χώρος σας να κριθεί κατάλληλος από τον γονέα για την φροντίδα του παιδιού του, απαιτείται προηγούμενη επίσκεψη του.
 • Ο προσωπικός σας χώρος δεν μετατρέπεται, ούτε νοείται ως επαγγελματικός.

Για περισσότερες πληροφορίες όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr.

Πηγές: ntantades.gov.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Πώς θα μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ; Ένας οδηγός για κάθε ηλικία

Το σεξ αποτελεί για πολλούς γονείς μια από εκείνες...

Youth Pass: Είσοδος για την αίτηση και πληρωμή

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά Ποιοι είναι δικαιούχοι του...

Γ φάση προσλήψεων την Παρασκευή 27/10

Έως την ερχόμενη Παρασκευή 27/10 θα ανακοινωθεί η Γ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά;

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα...
spot_img

Newsletter

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα ο όρος soft skills και επαγγέλματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όντως τα soft skills...

7 Λάθη που πρέπει να αποφύγει κάθε babysitter

Το επάγγελμα του baby sitting αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη και αρκετές προκλήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολλές φορές αρκετές νέες babysitters...

Αμοιβές φροντιστών το 2024-Πώς διαμορφώνονται;

Όπως κάθε χρόνο, μεριμνήσαμε και φέτος και σας παραθέτουμε αναλυτικά τις ενδεικτικές αμοιβές των φροντιστών κάθε ειδικότητας για το 2024. Ποιος είναι ο μισθός...

Babysitting Tips για νέες νταντάδες

Εάν μόλις βρήκατε μια θέση εργασίας ως babysitter στη Nannuka και νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια, για να ξεκινήσετε το babysitting, δίχως να υπάρχει κάποια...

Γιατί οι babysitters δεν ενδιαφέρονται για την αγγελία σας;

Αναζήτηση babysitter Η αναζήτηση babysitter αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία αρκετές φορές. Ιδίως όταν πρόκειται για την εύρεση μιας άμεσης συνεργασίας. Πολλοί γονείς ξεκινούν να αναζητούν babysitter...

Απασχόληση παιδιού τους καλοκαιρινούς μήνες

Καθώς φτάνουμε προς το καλοκαίρι συχνά σκεφτόμαστε πώς θα καταφέρουμε να απασχολήσουμε τα παιδιά μας, ενώ βρισκόμαστε στην δουλειά. Μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά...

Νταντά | Ποια ταιριάζει σε εσάς;

Τι είναι η νταντά και ποιος ο ρόλος της; Όταν αναφερόμαστε σε μια νταντά, αναφερόμαστε σε μια επαγγελματία, που αναλαμβάνει τον ρόλο της φροντίδας και της...

Πιστοποίηση GBC – θα τονώσει την καριέρα σας

Αισθάνεστε πως η επαγγελματική σας ζωή είναι στάσιμη και δεν μπορείτε να βρείτε τόσες επαγγελματικές ευκαιρίες, καθώς οι απαιτήσεις των γονέων γίνονται διαρκώς και...

Οδηγός επιβίωσης για μια νέα babysitter: Τι πρέπει να ξέρει κάθε οικογένεια

Για το πρόγραμμα της babysitter, τυχόν συγκεκριμένους κανόνες σπιτιού, μέχρι και οδηγίες για το πώς λειτουργούν όλα, χρησιμοποιείστε αυτή τη λίστα ''ελέγχου'' για να...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.