Υιοθεσία σκύλου – Καταφύγια και ΜΚΟ που μπορείς να επισκεφτείς

ΚατοικίδιαΥιοθεσία σκύλου - Καταφύγια και ΜΚΟ που μπορείς να επισκεφτείς

Πολλές φορές θέλουμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο, μέσα από τις πράξεις μας. Μια από τις πολλές πράξεις, που μπορούν να βοηθήσουν λοιπόν, είναι η υιοθεσία σκύλου. Δυστυχώς, καθημερινά χιλιάδες σκυλάκια βρίσκονται στο δρόμο και χιλιάδες εθελοντές φιλόζωοι σπεύδουν να τα σώσουν. Όλα ξεκινούν από εκείνους, μετά η μεταφορά των ζώων στα καταφύγια, δεν είναι πάντα εύκολη, ούτε η ιδανική λύση. Αφενός γιατί, τα καταφύγια έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα, αφετέρου γιατί πολλά ζώα, δεν έχουν μάθει να συμβιώνουν με άλλα, επομένως το άγχος και τα προβλήματα μεγεθύνονται. Στόχος κάθε καταφυγίου, είναι να προσφέρει μια προσωρινή αγκαλιά και φροντίδα σε κάθε ζωάκι κι έπειτα να βρει την ιδανική οικογένεια για εκείνο.

Αν σκέφτεστε λοιπόν, να χαρίσετε πολλές αγκαλιές, αγάπη και φροντίδα σε ένα σκύλο, σας παραθέτουμε ορισμένα καταφύγια, που μπορείτε να επιλέξετε. Ωστόσο, σε κάθε περιοχή μπορείτε να βρείτε ένα καταφύγιο ή μια ομάδα εθελοντών, που βοηθά στη διάσωση σκύλων, αλλά και στην προσπάθεια να βρουν ένα σπίτι.

Υιοθεσία σκύλου – Καταφύγια & ΜΚΟ στην Αθήνα

Καταφύγιο Save a Greek Stray (SGS)

Στον Ωρωπό, σε μια υπέροχη τοποθεσία, δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και φροντίδα, ένα νέο πρότυπο καταφύγιο ζώων, το Save a Greek Stray, που στεγάζει τους αδέσποτους φίλους μας. Το καταφύγιο διαθέτει ατομικούς χώρους στέγασης των ζώων, πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες στειρώσεις και εμβολιασμοί. Τα αδέσποτα ζωάκια παραμένουν στο καταφύγιο προσωρινά μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα τα υιοθετήσει ή, σε αντίθετη περίπτωση, επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, από το οποίο περισυνελέγησαν, υγιή και στειρωμένα. Στόχος είναι το καταφύγιο να εξελιχθεί σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο εκμάθησης του σεβασμού που οφείλουμε στα ζώα, αλλά και σε σημείο αναφοράς και συνάντησης του φιλοζωικού κόσμου.

 Πηγή: Save a Greek Stray

Διαδικασία υιοθεσίας στο SGS

 • Συμπληρώνετε το ερωτηματολόγιο υιοθεσίας το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα
   
 • Στέλνετε το ερωτηματολόγιο συμπληρωμένο στο info@saveagreekstray.com
   
 • Το ερωτηματολόγιο σας αξιολογείται από την αρμόδια επιτροπή και επικοινωνούν μαζί σας άμεσα
   
 • Επισκέπτεστε το καταφύγιο όπου γνωρίζετε τους σκύλους που φιλοξενούνται
   
 • Αφού έχετε καταλήξει μαζί στο ζωάκι που ταιριάζει περισσότερο στην καθημερινότητα και στην οικογένεια σας, πραγματοποιείτε μία επίσκεψη στον χώρο μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας σας και τον εκπαιδευτή της SGS για να διαπιστώσουν ότι πράγματι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα στο νέο του σπίτι, αλλά και για να σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές για μια ομαλή προσαρμογή

Η διαδικασία της υιοθεσίας ενός ζώου από το καταφύγιο ολοκληρώνεται συνήθως εντός 2 εβδομάδων.

Εικονική υιοθεσία στο SGS

Τι είναι η εικονική υιοθεσία;

Υιοθετώντας εικονικά ένα ζωάκι, στηρίζετε το έργο της SGS, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες του, την τροφή και την φαρμακευτική του περίθαλψη, μέχρις ότου να βρει το παντοτινό του σπίτι.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να υιοθετήσετε εικονικά κάποιο ζωάκι, θα λάβετε από τους ίδιους ένα πιστοποιητικό με την φωτογραφία του ζώου που στηρίζετε, μια κάρτα χορηγού και ορισμένα μικρά, συμβολικά δώρα. Κάθε χρόνο θα λαμβάνετε τρείς ενημερώσεις για την πορεία και εξέλιξη του σκύλου ή της γάτας που έχετε υιοθετήσει εικονικά.

Εξυπακούεται ότι θα είσαστε ευπρόσδεκτοι να τους επισκεφθείτε στο καταφύγιο, κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα της SGS, για να γνωρίσετε από κοντά το ζωάκι που έχετε υιοθετήσει.

Υιοθετώντας εικονικά ένα ζωάκι, δεν βοηθάτε μόνο το συγκεκριμένο ζωάκι, αλλά ταυτόχρονα και τους υπόλοιπους φίλους του. Τα χρήματα της δωρεάς χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ζώων που φροντίζει η οργάνωση.

A little shelter

Το a little shelter είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με μεγάλη δράση στην περίθαλψη και προστασία αδέσποτων ζώων. Πρόκειται για έναν λειτουργικό χώρο προσωρινής φιλοξενίας με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και μεγάλο χώρο προαυλισμού. Στις δράσεις του καταφυγίου συμπεριλαμβάνονται νοσηλείες, θεραπείες, στειρώσεις και φυσικά υιοθεσίες, πάντα σε συνεργασία με πολύ έμπειρη κτηνιατρική ομάδα.

Μπορείτε επίσης, στην ιστοσελίδα τους να διαβάσετε μερικές τρυφερές ιστορίες, PAW Stories.

Walk the dog στο a little shelter

Είτε αποφασίσετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο, είτε απλά θέλετε να βοηθήσετε άλλα σκυλάκια να περνούν χρόνο με ανθρώπους, μια επίσκεψη στο a little shelter είναι αυτό που χρειάζεστε. Τις καθημερινές, αλλά και τα Σάββατα, κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να βοηθάτε, δίνοντας χαρά στους τετράποδους φίλους που βρίσκονται σε νοσηλεία. Το νοσηλευτήριο βρίσκεται στο Καπανδρίτι. Τα σκυλάκια περιμένουν για τις βόλτες τους, μαζί σας.

The Baby Project στο a little shelter

Αν επιθυμείτε περιστασιακή φροντίδα ζώων, ως εθελοντές, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε την Φόρμα Εθελοντή για βρεφική φροντίδα. Ο χρόνος φροντίδας πρέπει να είναι 3 εβδομάδες. Μπορεί να χρειαστούν και λιγότερο όμως καλό είναι να έχετε άνεση όσο δυνατόν πιο κοντά στις 3 εβδομάδες. Η διαδικασία γίνεται υποχρεωτικά στον δικό σας χώρο.

Dog’s Voice

To Dogs’ Voice είναι o μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει το έργο 132 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εξειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

Στο Dog’s Voice, η υιοθεσία σκύλου γίνεται μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία, τα φίλτρα αναζήτησης και οι φωτογραφίες που παρέχονται, βοηθούν πολύ, στο να βρείτε το κατάλληλο σκύλο, για την οικογένειά σας.

Μέσα από το eshop του Dog’s Voice, μπορείτε να βοηθήσετε με το δικό σας τρόπο. Τα έσοδα διατίθενται στην κάλυψη κτηνιατρικών εξόδων των ζώων που φροντίζουν.

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων μεριμνά για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι σκύλοι οδηγούνται αρχικά στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και καταγράφονται στην διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Στη συνέχεια φιλοξενούνται στον χώρο προσωρινής φύλαξης που διατηρεί ο Δήμος στον Βοτανικό ή σε σπίτια εθελοντών. Έκτακτα περιστατικά μπορεί να μεταφερθούν και σε ιδιώτες κτηνιάτρους συμβεβλημένους είτε με το Δήμο είτε με το ΔΙΚΕΠΑΖ. Οι γάτες μεταφέρονται στην κτηνιατρική κλινική Athens Animal Center επίσης για κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση και οποιαδήποτε άλλη κτηνιατρική πράξη είναι αναγκαία.

Στην ιστοσελίδα τους, μπορείτε να βρείτε όλους τους σκύλος προς υιοθεσία.

Η Nannuka, στηρίζει κάθε σας βήμα σε κάθε νέα αρχή. Έτσι, φροντίζει για τα πρώτα βήματά σας στην υιοθεσία σκύλου. Μια Petsitter βρίσκεται πάντα διαθέσιμη, να σας παρέχει σημαντικές συμβουλές, για τη φροντίδα του νέου μέλους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Κοκόνι – Τι το κάνει ξεχωριστό και ιδιαίτερα αγαπητό;

Κοκόνι - Γιατί είναι το πιο αξιολάτρευτο σκυλί;

Barf τροφή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ωμή τροφή του σκύλου

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά Τι είναι η barf...

Τα 100+ πιο ξεχωριστά ονόματα για γάτες

Αφού εμπνευστήκαμε με τα 80 καλύτερα ονόματα σκύλων, ήρθε...

Mypet Pass – Τι είναι και πώς λειτουργεί

Η λέξη Pass έχει γίνει αρκετά οικεία στους πολίτες,...
spot_img

Newsletter

Η νέα πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι έτοιμη!

Αν είσαι μαθητής-τρια ή γονέας μαθητή που έχει βιώσει σχολικό εκφοβισμό, μπορείς να κάνεις αναφορά περιστατικού στη νέα πλατφόρμα σχολικού εκφοβισμού του gov.gr. Λόγοι αναφοράς Σύμφωνα...

Συμπτώματα εγκυμοσύνης ανά τρίμηνο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα πιο κοινά πρώιμα σημεία και συμπτώματα εγκυμοσύνης μπορεί να περιλαμβάνουν: Απουσία περιόδου: Εάν είστε σε αναπαραγωγική ηλικία και έχει περάσει μια εβδομάδα ή...

Νανουρίσματα – Οι πιο γλυκές μελωδίες

Τα νανουρίσματα αποτελούν έναν τρόπο σύνδεσης μεταξύ του παιδιού και του φροντιστή. Έχουν την μαγεία να ηρεμούν και να προετοιμάζουν τα παιδιά, για έναν...

Οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες… Ώρα για πολύ γέλιο

Οι γλωσσοδέτες, έχουν μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα, πρόκειται για φράσεις ή σειρές λέξεων που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δύσκολο...

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι αν αγαπάτε την τέχνη

Είναι γεγονός ότι η τέχνη βρίσκεται παντού και βασίζεται κυρίως στην εμπειρία. Είναι “γεννημένη” για να αφυπνίζει όλες μας τις αισθήσεις και μας βοηθά...

Τρόποι ανάπτυξης παραγράφου – Με παραδείγματα

Όπως μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος της έκθεσης στο σχολείο, μια έκθεση, αποτελείται από παραγράφους. Χωρίς τις παραγράφους δεν θα υπήρχε καμία συνοχή...

Ανακύκλωση…στάση ζωής για τα παιδιά μας!

Η ανακύκλωση ως λέξη αν αναλυθεί στα συστατικά της μέρη, δηλαδή την πρόθεση ανά + το ουσιαστικό κύκλος, κάνει έκδηλη τη χρησιμότητά της, τόσο...

Τι να πάρω μαζί μου στις διακοπές με τα παιδιά; Οδηγός με χρήσιμα tips

Οι οικογενειακές διακοπές αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες κι αξέχαστες αναμνήσεις με τα παιδιά σας. Πολλές φορές, ο προγραμματισμός...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.