Απασχόληση παιδιού τους καλοκαιρινούς μήνες

ΠαιδίΔραστηριότητεςΑπασχόληση παιδιού τους καλοκαιρινούς μήνες

Καθώς φτάνουμε προς το καλοκαίρι συχνά σκεφτόμαστε πώς θα καταφέρουμε να απασχολήσουμε τα παιδιά μας, ενώ βρισκόμαστε στην δουλειά. Μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά με εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές. Αλλά όταν έρχεται η ώρα για την καθημερινή τους φροντίδα ποια είναι η καλύτερη λύση; Σας προσφέρουμε παρακάτω ένα πλήθος επιλογών που μπορείτε να ακολουθήσετε ακόμη και να συνδυάσετε. H απασχόληση παιδιού αφορά ένα μεγάλο πλήθος γονέων και είμαστε εδώ, για να δώσουμε πιθανές λύσεις!

Βρείτε μια νταντά για την απασχόληση και την φύλαξη του παιδιού σας! 

Η εύρεση babysitter για το καλοκαίρι είναι μια από τις ευκολότερες επιλογές για τους γονείς, καθώς η φροντίδα, η φύλαξη και η απασχόληση λαμβάνουν χώρα στο σπίτι σας. Μπορείτε να βρείτε έναν φοιτητή ή δάσκαλο που ψάχνει για εποχική εργασία. Το καλοκαίρι είναι επίσης μια καλή περίοδος, για να ξεκινήσετε την συνεργασία σας με μια νταντά, που θα φροντίζει το παιδί σας όλο το χρόνο.

Οφέλη πρόσληψης μιας νταντάς:

  • Εξατομικευμένη φροντίδα.
  • Καθημερινές δραστηριότητες που σχεδιάζονται γύρω από την ανάπτυξη και τα ενδιαφέροντα του παιδιού.

Κόστος: Με βάση τα δεδομένα της Nannuka, το μέσο κόστος μιας νταντάς για ένα παιδί  είναι 5-7 ευρώ ανά ώρα. Για δύο παιδιά συνήθως καθορίζεται μια καλύτερη τιμή. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία, την εμπειρία της εκάστοτε νταντάς, τα καθήκοντα που ορίζετε και τον αριθμό των παιδιών. Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα σχετικά με τη διαμόρφωση του κόστους ανά περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και χρησιμοποιώντας τα φίλτρα επιλογών, να δείτε τις τιμές ανά περιοχή.

Συμβουλές: Αρχίστε να ψάχνετε νωρίς! Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι περισσότεροι γονείς δεν αρχίζουν να ψάχνουν για μια καλοκαιρινή νταντά  τον Ιούνιο, οι περισσότερες διαθέσιμες νταντάδες (ειδικά εκείνες που κατέχουν πιστοποιημένες γνώσεις babysitting) έχουν ήδη προσληφθεί νωρίτερα.

Προσλάβετε μια νταντά μερικής απασχόλησης

Εάν το πρόγραμμά σας είναι πιο ευέλικτο ή οι ανάγκες σας είναι πιο σποραδικές ή λιγότερο συχνές, μπορεί να χρειάζεται να προσλάβετε μια νταντά μερικής απασχόλησης (ή δύο) για να συμπληρώσετε τις ημέρες που επιθυμείτε. Οι νταντάδες συχνά εργάζονται όλο το χρόνο και υπάρχουν επίσης εποχικές νταντάδες, συχνά φοιτητές και δάσκαλοι, που χρειάζονται επιπλέον εισόδημα.

Η πρόσληψη μιας νταντάς μερικής απασχόλησης για τα παιδιά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε το πρόγραμμά σας, ενώ πολλές νταντάδες είναι επίσης διαθέσιμες κατά τις βραδινές ώρες ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο με αγαπημένους φίλους και τον σύντροφό σας ανέμελοι δίχως τα παιδιά!

Οφέλη:

  • Ευελιξία χρόνου.
  • Οικονομική επιλογή.
  • Εξατομικευμένη φροντίδα.

Κόστος: Το κόστος συνεχίζει να είναι το ίδιο και διαμορφώνεται ανά ώρα. Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας πως τα Σαββατοκύριακα και οι βραδινές ώρες φύλαξης κοστολογούνται διαφορετικά. Η τιμή μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις και να φτάσει και τα 10 ευρώ ανά ώρα.

Συμβουλές: Και πάλι, αρχίστε να ψάχνετε νωρίς! Και, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βρείτε περισσότερες από μία νταντάδες, με διαφορετική διαθεσιμότητα. Μπορείτε σε κάθε προφίλ νταντάς, να βλέπετε το ημερολόγιο διαθεσιμότητάς της.

Μοιραστείτε μια νταντά

Βρείτε μια κοινόχρηστη νταντά (nanny share)

Πιο προσιτή επιλογή από την πρόσληψη νταντάς πλήρους απασχόλησης αποκλειστικά για την οικογένειά σας. Δύο ή και σπανιότερα περισσότερες οικογένειες μοιράζονται την ίδια νταντά. Η κοινόχρηστη νταντά επισκέπτεται τους χώρους και των δύο οικογενειών, εξαρτάται από τις δικές σας ανάγκες.

Οφέλη:

  • Πιο προσιτή επιλογή.
  • Καθημερινές δραστηριότητες που σχεδιάζονται γύρω από την ανάπτυξη και τα ενδιαφέροντα του παιδιού.
  • Κοινωνικοποίηση με τουλάχιστον ένα άλλο παιδί.

Κόστος: Σε γενικές γραμμές, το κόστος του να μοιράζεσαι μια νταντά είναι πιο προσιτή επιλογή, καθώς όπως αναφέραμε και παραπάνω στην πρώτη επιλογή, το κόστος για δύο παιδιά ή περισσότερα συνήθως διαμορφώνεται σε καλύτερη τιμή. Πάλι οφείλετε να λάβετε υπόψη σας την τοποθεσία, την εμπειρία της εκάστοτε νταντάς.

Συμβουλές: Αναζητήστε την υποψήφια νταντά παρέα με την άλλη οικογένεια. Καλό είναι να ορίσετε τα θέλω σας προηγουμένως και κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων να είστε κατατοπιστικοί και ακριβείς με τις ανάγκες σας.

Ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων επιλογών, μπορεί να είναι κατάλληλος, ώστε να σας βοηθήσει με τον προϋπολογισμό σας και τον χρόνο σας. Για παράδειγμα μπορείτε να ακολουθήσετε τον εξής συνδυασμό: Τα πρωινά να κάνετε την εγγραφή σας σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης κι έπειτα να προσλάβετε μια νταντά που θα παραλαμβάνει το παιδί από τον χώρο του ΚΔΑΠ και θα αναλαμβάνει την φροντίδα και την φύλαξή του τις υπόλοιπες ώρες, μέχρι να επιστρέψετε από την εργασία σας. Μπορείτε επίσης, να προσλάβετε μια νταντά μερικής απασχόλησης ή πλήρους σε συνδυασμό με την βοήθεια που θα έχετε από παππούδες και γιαγιάδες.

Συμβουλές: Ο συντονισμός πολλαπλών επιλογών φροντίδας απαιτεί σχεδιασμό, γι’ αυτό  φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο

Είμαστε δίπλα σας, ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την ιδανική νταντά για εσάς και την οικογένειά σας! Η απασχόληση παιδιού τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται εύκολη υπόθεση με την βοήθεια της Nannuka!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Λόγοι υγείας που συχνά ταλαιπωρούν τα παιδιά και λύσεις

Υπάρχουν κάποιες ασθένειες και προβλήματα υγείας, τα οποία απασχολούν...

Ζωγραφιές για εκτύπωση / Θεματικές ανά εποχή

Ζωγραφίζουμε παρέα, μοναδικά σχέδια, για κάθε περίσταση! Κατεβάστε τα...

Η νέα πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι έτοιμη!

Αν είσαι μαθητής-τρια ή γονέας μαθητή που έχει βιώσει...

Οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες… Ώρα για πολύ γέλιο

Οι γλωσσοδέτες, έχουν μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα, πρόκειται...
spot_img

Newsletter

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα ο όρος soft skills και επαγγέλματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όντως τα soft skills...

7 Λάθη που πρέπει να αποφύγει κάθε babysitter

Το επάγγελμα του baby sitting αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη και αρκετές προκλήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολλές φορές αρκετές νέες babysitters...

Αμοιβές φροντιστών το 2024-Πώς διαμορφώνονται;

Όπως κάθε χρόνο, μεριμνήσαμε και φέτος και σας παραθέτουμε αναλυτικά τις ενδεικτικές αμοιβές των φροντιστών κάθε ειδικότητας για το 2024. Ποιος είναι ο μισθός...

Babysitting Tips για νέες νταντάδες

Εάν μόλις βρήκατε μια θέση εργασίας ως babysitter στη Nannuka και νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια, για να ξεκινήσετε το babysitting, δίχως να υπάρχει κάποια...

Γιατί οι babysitters δεν ενδιαφέρονται για την αγγελία σας;

Αναζήτηση babysitter Η αναζήτηση babysitter αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία αρκετές φορές. Ιδίως όταν πρόκειται για την εύρεση μιας άμεσης συνεργασίας. Πολλοί γονείς ξεκινούν να αναζητούν babysitter...

Νταντά | Ποια ταιριάζει σε εσάς;

Τι είναι η νταντά και ποιος ο ρόλος της; Όταν αναφερόμαστε σε μια νταντά, αναφερόμαστε σε μια επαγγελματία, που αναλαμβάνει τον ρόλο της φροντίδας και της...

Νταντάδες της γειτονιάς- Ένα πρόγραμμα που σε αφορά

Τι είναι το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς; Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ή/και προσωπικής ζωής,...

Πιστοποίηση GBC – θα τονώσει την καριέρα σας

Αισθάνεστε πως η επαγγελματική σας ζωή είναι στάσιμη και δεν μπορείτε να βρείτε τόσες επαγγελματικές ευκαιρίες, καθώς οι απαιτήσεις των γονέων γίνονται διαρκώς και...

Οδηγός επιβίωσης για μια νέα babysitter: Τι πρέπει να ξέρει κάθε οικογένεια

Για το πρόγραμμα της babysitter, τυχόν συγκεκριμένους κανόνες σπιτιού, μέχρι και οδηγίες για το πώς λειτουργούν όλα, χρησιμοποιείστε αυτή τη λίστα ''ελέγχου'' για να...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.