Οι καλύτερες σχολικές τσάντες – Για κάθε ηλικία

ΠροτάσειςΟδηγοί αγοράςΟι καλύτερες σχολικές τσάντες - Για κάθε ηλικία

Καλωσήρθατε στον ενθουσιώδη κόσμο της επιστροφής στα σχολεία! Καθώς ετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά, οι σχολικές τσάντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Ας ανακαλύψουμε μαζί πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη τσάντα, να την φροντίσουμε και να προσθέσουμε λίγο στυλ στην καθημερινότητά μας! 

Οι καλύτερες σχολικές τσάντες παιδικού σταθμού

 1. Τσάντα δεινόσαυρος

Μια τσάντα, όπου σίγουρα θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Τα έντονα χρώματα, οι δυναμικές φιγούρες των κινουμένων σχεδίων, την κάνουν να ξεχωρίζει και σίγουρα κερδίζει γρήγορα τα βλέμματα όλων των παιδιών.

Πού θα την αγοράσω; Τσάντα Lego Bags  Ninjago Energy ( Στο Public, 13,99€ )

2. Τσάντα Gim Paw Patrol

Τα Paw Patrol αποτελούν ένα από τα αγαπημένα παιδικά των παιδιών σε αυτή την ηλικία. Συνδυάζοντας παιδικές αγαπημένες σκηνές φανταστικών ηρώων, η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σίγουρα ξεκινά δυναμικά.

Πού θα την αγοράσω; Τσάντα Paw Patrol (Στο Public 23,50 € )

3. Τσάντα Unicorn

Η μαγεία των Unicorn επιστρέφει! Οι μικρές κυρίες, αγαπούν τα χρώματα και τα φανταστικά σχέδια.

Πού θα την αγοράσω; Τσάντα Unicorn (Στο Public 17,90 €)

4. Μικροί Κύριοι – Δυνατός

Μια τσάντα trolley, που σε όλους μικρούς και μεγάλους, θυμίζει τους αγαπημένους μικρούς κυρίους και τις μικρές κυρίες!

Πού θα την αγοράσω; Τσάντα trolley κύριος Δυνατός (Στον Μουστάκα – 28,99 €)

5. Σχολική τσάντα Barbie

Η νέα Barbie εποχή επιστρέφει! Μια τσάντα που θα αγαπηθεί και θα μεταφέρει τους μικρούς μας φίλους στον μαγικό κόσμο της Barbie!

Πού θα την αγοράσω; Τσάντα Barbie (Στα Public 19, 99€)

Οι καλύτερες σχολικές τσάντες δημοτικού

1. Σχολική τσάντα διάστημα

Μία τσάντα για όλους! Τσάντα Unisex, που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Πού θα την αγοράσω; Τσάντα διάστημα (Στον Μουστάκα 9.99 €)

2. Σχολική τσάντα Fortnite σακίδιο

Για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα στο Δημοτικό, μια άνετη τσάντα, ευρύχωρη!

Πού θα την αγοράσω; Σχολική τσάντα – σακίδιο Fortnite (Στον Μουστάκα – 39,99 €)

3. Σχολική τσάντα LOL Surprise

Τα LOL Surprise, γεμάτα εκπλήξεις, θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους στο νέο τους ξεκίνημα!

Πού θα την αγοράσω; Σχολική τσάντα LOL Surprise (Στα Public – 44,99 €)

Σχολικές τσάντες Γυμνασίου και Λυκείου

 1. Τσάντα Polo

Οι διαχρονικές τσάντες Polo, αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους έφηβους φίλους μας!

Πού θα την αγοράσω; Σχολική τσάντα Polo (Στα Public – 50,00 €)

Σας απαντάμε στις πιο κοινές ερωτήσεις σας, σχετικά με τις σχολικές τσάντες

Πώς Επιλέγουμε την Κατάλληλη Σχολική Τσάντα;

Η επιλογή της κατάλληλης σχολικής τσάντας είναι σημαντική για την άνεση και την υγεία του παιδιού σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας κατάλληλης τσάντας:

 1. Εργονομία: Βεβαιωθείτε ότι η τσάντα έχει εργονομικό σχεδιασμό που προσφέρει στήριξη στην πλάτη του παιδιού. Σημαντικό είναι να έχει ανατομικούς ιμάντες που προσαρμόζονται και διανέμουν το βάρος ομοιόμορφα.
 2. Μέγεθος: Η τσάντα πρέπει να είναι κατάλληλου μεγέθους για το παιδί σας. Μην επιλέγετε μια τσάντα που είναι υπερβολικά μεγάλη ή βαριά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.
 3. Υλικό: Επιλέξτε μια τσάντα από ανθεκτικό υλικό που θα αντέξει την καθημερινή χρήση και τις διάφορες συνθήκες. Αδιάβροχα υλικά μπορούν να προστατεύσουν τα βιβλία και τα σχολικά είδη από τη βροχή.
 4. Οργάνωση: Επιλέξτε μια τσάντα που έχει αρκετούς χώρους και χωρίσματα για να οργανώνετε τα βιβλία, τα σημειώματα και τα άλλα είδη.
 5. Ρυθμιζόμενοι ιμάντες: Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες της τσάντας είναι ρυθμιζόμενοι, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το ύψος του παιδιού.
 6. Στυλ: Ενώ το στυλ δεν είναι το πιο σημαντικό κριτήριο, είναι καλό να επιλέξετε μια τσάντα που αρέσει στο παιδί σας και την βρίσκει ελκυστική.
 7. Βάρος: Αποφεύγετε την υπερβολική βάρους στην τσάντα. Οι ειδικοί συνιστούν ότι το βάρος της τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10-15% του σωματικού βάρους του παιδιού.

Κατά την αγορά, μπορεί να είναι χρήσιμο να πάρετε το παιδί σας μαζί για να δοκιμάσει διάφορα σχέδια και να επιλέξει αυτό που του φαίνεται πιο άνετο και ελκυστικό. Θυμηθείτε πάντα ότι η υγεία και η άνεση του παιδιού σας είναι πάνω από όλα.

Τι Πρέπει να Προσέξουμε με το Βάρος;

Η υγεία του παιδιού μας είναι προτεραιότητα. Ο κατάλληλος τρόπος μεταφοράς των βιβλίων και των σχολικών εφοδίων είναι ζωτικής σημασίας. Το βάρος της τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10-15% του σωματικού βάρους του παιδιού. Επομένως, επιλέξτε ελαφριές τσάντες και ρυθμίστε τα λουριά για ισορροπία. 

 1. Σωστή αναλογία βάρους: Σύμφωνα με συστάσεις ειδικών, το βάρος της τσάντας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 10-15% του σωματικού βάρους του παιδιού. Για παράδειγμα, ένα παιδί που ζυγίζει 30 κιλά δεν θα πρέπει να φοράει μια τσάντα που να ζυγίζει περισσότερο από 3.5-4.5 κιλά.
 2. Επιλογή ελαφριάς τσάντας: Επιλέξτε μια τσάντα που είναι κατασκευασμένη από ελαφριά υλικά, ώστε να μειώνεται το βάρος από μόνο του.
 3. Οργάνωση και επιλογή περιεχομένου: Ενθαρρύνετε το παιδί να επιλέγει μόνο τα απαραίτητα βιβλία και είδη που θα χρειαστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα. Επίσης, βοηθήστε το να οργανώνει τα πράγματά του έτσι ώστε να κατανέμονται ομοιόμορφα το βάρος.

Πώς Πλένουμε τη σχολική τσάντα;

Είναι φυσιολογικό η τσάντα να μεταφέρει τα πάντα, αλλά με τον χρόνο μπορεί να λερωθεί. Αν η τσάντα είναι πλενόμενη, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της. 

γενικές κατευθύνσεις για το πώς να πλύνετε μια σχολική τσάντα:

 1. Ετικέτα Φροντίδας: Πάντα ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας που συνήθως βρίσκεται στο εσωτερικό της τσάντας. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το εάν είναι ασφαλές να πλύνετε την τσάντα στο πλυντήριο και πώς να το κάνετε.
 2. Καθαρισμός στο χέρι: Αν η τσάντα δεν επιτρέπει το πλύσιμο στο πλυντήριο, μπορείτε να την καθαρίσετε στο χέρι. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό καθαριστικό για ευαίσθητα υλικά, μια μαλακή βούρτσα και χλιαρό νερό για να καθαρίσετε τις επιφάνειες. Επίσης, προσέχετε τα σημεία που χρειάζονται περισσότερο καθαρισμό, όπως οι λαβές και οι ιμάντες.
 3. Πλυντήριο: Εάν η τσάντα επιτρέπει το πλύσιμο στο πλυντήριο, αφαιρέστε όλα τα αφαιρούμενα μέρη (όπως ιμάντες) και ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Συνήθως, πλένετε την τσάντα σε κρύο νερό και λίγες στροφές. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό απορρυπαντικό για ευαίσθητα υλικά.
 4. Αφήνετε να στεγνώσει: Μετά τον καθαρισμό, αφήστε την τσάντα να στεγνώσει φυσικά σε έναν ευνοϊκό χώρο, αποφεύγοντας την άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Μην τοποθετείτε την τσάντα στο στεγνωτήριο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υλικά.

Πάντα θυμηθείτε να ελέγχετε τις επίσημες οδηγίες φροντίδας της τσάντας και να προσέχετε ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στο υλικό.

Τσάντες με Ροδάκια ή όχι; 

Μια από τις επιλογές που συχνά εξετάζονται από τους γονείς κατά την επιλογή της σχολικής τσάντας είναι εάν θα πρέπει να επιλέξουν μία τσάντα με ροδάκια ή μια παραδοσιακή τσάντα. 

Οι τσάντες με ροδάκια προσφέρουν μια εύκολη λύση για τη μεταφορά των βιβλίων και των σχολικών. Αυτές οι τσάντες διαθέτουν ενσωματωμένα ροδάκια και ανατομική λαβή που επιτρέπουν στο παιδί να σύρει την τσάντα πίσω του χωρίς να κουβαλάει βάρος. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά που έχουν βαριά βιβλία, εξοικονομώντας τους από τον κόπο του φορτίου στους ώμους και την πλάτη. 

Ωστόσο, η επιλογή μεταξύ τσάντας με ροδάκια και παραδοσιακής τσάντας εξαρτάται από τις προτιμήσεις του παιδιού και των γονιών. Μερικά παιδιά ενδέχεται να προτιμούν την αίσθηση της παραδοσιακής τσάντας. Σε αυτήν την περίπτωση, οι γονείς μπορούν να διασφαλίσουν ότι η τσάντα είναι ελαφριά και εργονομική για το παιδί τους. 

Γιατί σε ορισμένα σχολεία απαγορεύονται οι τσάντες με ροδάκια;

Η απαγόρευση ή η περιορισμένη χρήση των τσαντών με ροδάκια σε ορισμένα σχολεία μπορεί να έχει διάφορους λόγους:

 1. Χώρος: Οι τσάντες με ροδάκια είναι συνήθως μεγαλύτερες και πιο βαριές από τις παραδοσιακές σχολικές τσάντες που φοριούνται στην πλάτη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αποθήκευση των σχολικών τσαντών στο χώρο του σχολείου, ειδικά αν υπάρχουν περιορισμένοι αποθηκευτικοί χώροι.
 2. Ασφάλεια: Οι τσάντες με ροδάκια μπορεί να εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία στους διαδρόμους, τις σκάλες και τα προαύλια του σχολείου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εμπόδια ακόμη και ατυχήματα για τους άλλους μαθητές.
 3. Αυτονομία: Οι τσάντες με ροδάκια μπορεί να μειώνουν την αυτονομία των παιδιών, καθώς δεν απαιτούν την ίδια προσπάθεια για τη μεταφορά όπως οι παραδοσιακές τσάντες. Ορισμένα σχολεία θεωρούν ότι η χρήση τσάντας πλάτης μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της δύναμης, της ισορροπίας και της σωστής στάσης του σώματος.

Κουβάλημα της Τσάντας: Εγώ ή Το Παιδί; 

Κάτι άλλο που προκαλεί διλήμματα είναι εάν πρέπει να κουβαλάτε εσείς την τσάντα του παιδιού σας ή να του αφήνετε να το κάνει μόνο του. Είναι μια απόφαση που εξαρτάται από την ηλικία, την ανεξαρτησία και την ικανότητα του παιδιού σας. 

Στην αρχή, μπορεί να είναι χρήσιμο να το βοηθάτε με το βάρος της τσάντας, ειδικά αν αυτή είναι βαριά. Με τον καιρό, μπορείτε να ενθαρρύνετε την αυτονομία του, αφήνοντας το να μεταφέρει τα προσωπικά του πράγματα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει αίσθηση ευθύνης και αυτοπεποίθησης. 

Καθώς προετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά, ας θυμόμαστε ότι η επιλογή της σωστής τσάντας και ο τρόπος που την χρησιμοποιούμε είναι σημαντικοί για την άνεση, την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών μας. Ανακαλύψτε μια λύση που ταιριάζει στις ανάγκες και τον ρόλο του παιδιού σας στη σχολική του περιπέτεια. 

Να υπενθυμίσουμε, πως δεν είναι απαραίτητο να αλλάζουμε τη σχολική τσάντα κάθε χρόνο. Μία σχολική τσάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μεγαλύτερα αδέρφια μέχρι και τα μικρότερα.

Πρέπει ο γονιός να φτιάχνει τη τσάντα του παιδιού;

Η διαδικασία του να φτιάχνει ο γονιός την τσάντα του παιδιού εξαρτάται από την ηλικία και την ανεξαρτησία του παιδιού. Σκοπός είναι να διδαχθεί το παιδί να αναλαμβάνει σταδιακά την ευθύνη για την οργάνωση των πραγμάτων του και να αναπτύσσει αυτονομία και δεξιότητες.

Συγκεκριμένα:

 1. Προσχολική ηλικία: Σε αυτήν τη φάση, οι γονείς συνήθως βοηθούν να ετοιμάσουν τα πράγματα στην τσάντα, αλλά μπορούν να παροτρύνουν το παιδί να συμμετέχει. Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί να βάζει τα παιχνίδια του ή ένα μικρό σνακ στην τσάντα του.
 2. Δημοτικό σχολείο: Καθώς το παιδί μεγαλώνει, μπορεί να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες. Ενθαρρύνετε το παιδί να επιλέγει τα βιβλία και τα απαραίτητα είδη που θα βάλει στην τσάντα του. Βοηθήστε το να διατηρεί την τσάντα του οργανωμένη, αλλά αφήστε το να αναλαμβάνει τη διαδικασία.
 3. Εφηβεία: Στην περίοδο αυτή, το παιδί σας θα πρέπει να μπορεί να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την προετοιμασία της τσάντας του. Ενθαρρύνετε το να προγραμματίζει το πρόγραμμα των μαθημάτων και να προετοιμάζει ό,τι χρειάζεται εκ των προτέρων.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί η αυτονομία, η οργάνωση και η υπευθυνότητα στο παιδί σας. Καθοδηγήστε το, δίνοντάς του την ευκαιρία να μάθει και να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες με τον χρόνο.

Πότε Φτιάχνουμε τη Σχολική Τσάντα; 

Μια άλλη αποφασιστική ερώτηση που ανακύπτει είναι πότε πρέπει να φτιάξουμε τη σχολική τσάντα του παιδιού για τη νέα σχολική χρονιά. Η προετοιμασία αρχίζει πολύ νωρίς και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση μιας ομαλής έναρξης του σχολικού έτους. 

Είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να φτιάχνετε τη σχολική τσάντα του παιδιού σας τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολείου. Αυτό θα σας προετοιμάσει για την πρώτη μέρα του σχολείου και θα σας δώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα. Μπορείτε να συνεργαστείτε με το παιδί σας και να του εξηγήσετε την σημασία της οργάνωσης και της προετοιμασίας. 

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, μπορείτε να επιλέξετε μαζί τα αναγκαία είδη, να τον βοηθήσετε να οργανώσει τα βιβλία, τα τετράδια και τα υλικά, και να βάλετε στην τσάντα μικρά πράγματα όπως ένα αγαπημένο μολύβι ή μια φωτογραφία. Αυτή η κοινή προετοιμασία μπορεί να ενισχύσει το συναίσθημα της θετικής αναμονής για τη νέα σχολική χρονιά και να βοηθήσει το παιδί να αισθανθεί πως η νέα σχολική χρόνια είναι εδώ!

Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί είναι να ξεκινήσετε έγκαιρα και να δημιουργήσετε ένα θετικό περιβάλλον προετοιμασίας για το παιδί σας, βοηθώντας το να ανυπομονεί για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

 Καλή σχολική χρονιά!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Τι να πάρω μαζί μου στις διακοπές με τα παιδιά; Οδηγός με χρήσιμα tips

Οι οικογενειακές διακοπές αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να...

Ευχές για γάμο – Γράψε τις καλύτερες ευχετήριες κάρτες

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά Οι ευχές για γάμο...

Βιβλία για γονείς – Οι 8 καλύτερες επιλογές για νέους γονείς

Τα βιβλία, που κάθε γονιός πρέπει να διαβάσει, έστω μια φορά!
spot_img

Newsletter

Back to school: Χρήσιμες συμβουλές για επιστροφή στα σχολεία

Καθώς βλέπουμε τα παιδιά μας να επιστρέφουν στα σχολεία, ας τους στείλουμε τις καλύτερες μας ευχές. Ας τους δείξουμε τη χαρά της μάθησης, την...

ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΜΔ: Δημιουργικές ιδέες για αποτελεσματικότερο διάβασμα

Το σχολικό καθημερινό διάβασμα στο σπίτι είναι μια διαδικασία που συνήθως απωθεί όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν δεν έχουν μάθει από μικρή ηλικία...

Montessori νηπιαγωγείο-Είναι κατάλληλο για το παιδί μου;

Ας δούμε τι περιλαμβάνει η μοντεσσοριανή εκπαίδευση σε επίπεδο προσχολικής ηλικίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του σχολείου Montessori, ώστε να μπορείτε...

Δραστηριότητες & παιχνίδια για μετά το σχολείο

Είτε τα παιδιά θέλουν να χαλαρώσουν είτε να αποβάλουν την περιττή ενέργεια που έχουν συσσωρεύσει, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτήν τη λίστα δραστηριοτήτων...

Πρώτη μέρα στο σχολείο-Πώς προετοιμάζω το παιδί;

Η πρώτη μέρα στο σχολείο για άλλους φαντάζει συναρπαστική, για όλους αγχώδης και γενικά οι απορίες μικρών και μεγάλων για την πρώτη μέρα σε...

Μελέτη δημοτικού | Οδηγός για γονείς

Ποιος είναι ο ρόλος του γονιού στη μελέτη δημοτικού; Πολύ συχνά οι γονείς κάνουμε το λάθος να υπερ-εμπλεκόμαστε στην προσπάθεια του παιδιού, και να αγχωνόμαστε...

Παράλληλη στήριξη | Οδηγός

Με τον όρο παράλληλη στήριξη εννοείται η συνοδεία μαθητών, με αναπηρίες ή ειδικές μαθησιακές ανάγκες σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης, από άτομα διάφορων ειδικοτήτων της Ειδικής Αγωγής,...

Καλή σχολική χρονιά: μάθετε τις σκέψεις μιας μαμάς για την κόρη της!

"-Τι θα θέλατε για το παιδί σας για τη σχολική χρονιά που έρχεται; Ποιες περιμένετε να είναι οι κατακτήσεις της;" Αυτά ήταν τα λόγια της...

Σχολική λίστα: η αγορά των σχολικών ως ευκαιρία σύνδεσης με το παιδί!

Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων, τα παιδιά έρχονται στο σπίτι με μια σχολική λίστα, που τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.