Λέλα Δρίτσα, Nannuka: Τα τμήματα HR ξέρουν πως ο εργαζόμενος γονέας είναι σύμμαχός τους

ΕΠΙΧΕΙΡΩ

ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Ως το πρώτο απόλυτα γυναικείο και mom founded startup, αναγνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες μιας εργαζόμενης γυναίκας - μητέρας, αλλά κατανοούμε και τον εργαζόμενο μπαμπά και τα άγχη που δημιουργούνται. Η ανάγκη για οικογένεια και η θέληση για επαγγελματική διάκριση δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν ανταγωνιστικά. Γιατί μια εργαζόμενη μαμά να θεωρείται λιγότερο «μάχιμη» ή ένας γονέας μονογονεϊκής οικογένειας να έχει αυτόματα την ταμπέλα του λιγότερου αφοσιωμένου, δραστήριου ή επιτυχημένου επαγγελματικά;

Οι εργαζόμενοι γονείς που φέρνουν μαζί τους την πείρα εργασίας χρόνων, που έχουν δοκιμαστεί σε πλήθος project και έχουν συμβάλλει στη θετική απόδοση μιας εταιρίας, είναι ένα ανθρώπινο κεφάλαιο που μια σύγχρονη εταιρεία όχι μόνο δεν μπορεί να αγνοήσει, αλλά πάνω στο οποίο καλείται μάλιστα να επενδύσει.

Βλέπουμε με ανακούφιση ότι τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού ξέρουν πια πως ο εργαζόμενος γονέας δεν είναι αντίπαλος αλλά σύμμαχός τους. Τα προγράμματα πλεονεκτημάτων για τους εργαζόμενους γονείς συνεχώς διευρύνονται, προσαρμόζονται στις ανάγκες του σήμερα και στις σύγχρονες θεωρίες παραγωγικότητας, που θέλουν αποδοτικό εργαζόμενο εκείνον που ξέρει ότι η εταιρία τον νοιάζεται, επενδύει σε αυτόν και τον θέλει... όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστο.

Όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη κάνει χρήση του προγράμματος Nannuka@work και δίνουν την ευκαιρία στους εργαζόμενους τους να επιλέξουν αξιόπιστες babysitters και εξειδικευμένες παιδαγωγούς μέσα από τη βάση της Nannuka, ενώ η εταιρία τους αναλαμβάνει το κόστος.

ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Read more