Τρεις μπαμπάδες μας μιλούν με αφορμή την ημέρα του πατέρα!

ΟικογένειαΜπαμπάΤρεις μπαμπάδες μας μιλούν με αφορμή την ημέρα του πατέρα!

Πολλές φορές είναι οι αφανείς ήρωες της οικογένειας! Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους δίπλα σε εκείνον της μητέρας και πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά τον μπαμπά τους, ειδικά στις μέρες μας που τον βλέπουν όλο και λιγότερο, εξαιτίας των ωρών εργασίας του.

Ρωτήσαμε τρεις μπαμπάδες πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην οικογένειά τους και τι προκλήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα. Δείτε τι μας απάντησαν:

Ποιες είναι οι πιο “δικές σας στιγμές” που μοιράζεστε με τα παιδιά;

Λεωνίδας:  Σίγουρα οι ώρες παιχνιδιού, οι βόλτες τα Σαββατοκύριακα και οι καλοκαιρινές διακοπές. Δυστυχώς τις καθημερινές υπάρχουν μόνο 1-2 ώρες που μπορώ να περάσω μαζί τους πριν τον ύπνο τους και προσπαθώ να είμαι σπίτι για το βραδινό τους μπάνιο όπου είναι μια στιγμή παιχνιδιού για αυτά και χαλάρωσης για εμένα.

Κων/νος:  Βόλτες, παιδική χαρά, παιχνίδι στο σπίτι.

Σπύρος:  Μετά τη δουλειά, αφιερώνω όλο τον χρόνο μου όπως και η γυναίκα μου, στα παιδιά μας. Με το που μπαίνω ορμάνε πάνω μου και τα τρία! 

Πόσο σημαντική θεωρείτε τη θέση του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια;

Λεωνίδας: Προσωπικά τη θεωρώ αρκετά σημαντική καθώς και απαιτητική. Σίγουρα έρχεται μετά τη θέση της μητέρας, η οποία είναι ο βασικός κορμός της διαπαιδαγώγησης τους, στη συνέχεια όμως έρχεται ο πατέρας, ο οποίος με τη συμπεριφορά του φροντίζει να δίνει το παράδειγμα στα παιδιά για το μελλοντικό τους χαρακτήρα. Αυτό ξεκινάει από το σεβασμό και την αγάπη του για τη μητέρα, κάτι το οποίο από μόνο του, είναι αρκετό για να τα μάθει να σέβονται τα άλλα παιδιά, τους φίλους τους, τη σχέση τους στο μέλλον.

Κων/νος: Ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του πατέρα και για τη γυναίκα και για τα παιδιά. Μία καλή σχέση με την σύζυγο έχει ιδιαίτερα καλό αντίκτυπο και στα παιδιά τους.

Σπύρος:  Χρειάζεται ο πατέρας! Αν κρίνω από τον εαυτό μου, που από την πρώτη στιγμή είμαι εκεί στα παιδιά μου -τα πλένω, τα αλλάζω, τα πηγαίνω στο σχολείο το πρωί, το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να τα θηλάσω, που λέει αστειευόμενη η γυναίκα μου-  ο ρόλος του είναι εξίσου σημαντικός με εκείνον της γυναίκας στην ανατροφή των παιδιών… Ο ρόλος ενός πατέρα που συμμετέχει, βέβαια, όχι ενός αδιάφορου πατέρα. 

Πώς συνδυάζετε επαγγελματική και οικογενειακή ζωή; Ποιες οι προκλήσεις;

Λεωνίδας:  Πάντα υπάρχει χρόνος και για τα δύο, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιο ελεύθερο χρόνο, λιγότερο η περισσότερο. Από εκεί και πέρα είναι στις επιλογές του καθενός το πως και που θα τον διαθέσει. Οι σημαντικότερη πρόκληση για εμένα είναι να μπω στο σπίτι και να αφήσω όλες τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα θέματα της δουλειάς έξω. Δε μπορώ να πω ότι το καταφέρνω πάντα, αλλά τουλάχιστον το έχω εντοπίσει και  προσπαθώ καθημερινά.

Κων/νος:  Είναι δύσκολο κάποιες φορές με αποτέλεσμα να χάνονται στιγμές οι οποίες δυστυχώς δεν επιστρέφουν.

Σπύρος:  Δύσκολα! Κυνηγάς συνεχώς τη δουλειά και ο χρόνος που υπολείπεται μετά πρέπει να τα χωρέσει όλα… Κι επειδή έχεις λαχτάρα να μοιραστείς τις στιγμές σου με τα παιδιά, συνήθως θυσιάζεις τον χρόνο σου με τη σύντροφό σου ή τον προσωπικό χρόνο χαλάρωσης.

Ποια ανάγκη σας έφερε στη Nannuka;

Λεωνίδας:  Λόγω της πρόσφατης μετακόμισης μας αναζητούσαμε κάποια αγγλόφωνη παιδαγωγό για τα 2 μας παιδιά. Αφού έκανα κάποια έρευνα από γνωστούς, φίλους και ίντερνετ με αρνητικά αποτελέσματα στράφηκα στη Nannuka ζητώντας τους τις δικές τους προτάσεις για το κατάλληλο άνθρωπο.

Κων/νος:  Θέλαμε μία κοπέλα για τα παιδιά και ταυτόχρονα να αισθανόμαστε σχετική ασφάλεια. Με την επαγγελματία που βρήκαμε μέσω εσάς καταφέραμε και “ξεκλέψαμε” κάποιες στιγμές και γι εμάς γιατί δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια από παππούδες και ήταν κάτι που μας έλειπε…

Σπύρος:  Η μεγαλύτερη κόρη μας που είναι 5 χρονών πάει στο σχολείο αλλά όταν ήρθαν τα δίδυμα μας κι η γυναίκα μου έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία της, χρειαστήκαμε μία babysitter να τα φροντίζει τις μέρες και ώρες που θα λείπαμε κι οι δυο στη δουλειά.

Πώς θα περιγράφατε την επαγγελματία που βρήκατε από τη Nannuka;

Λεωνίδας: Αρχικά είναι επαγγελματίας, με πολύ όρεξη και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά. Με παιδαγωγικό τρόπο, κατάλληλο για την ηλικία του κάθε παιδιού, τα διδάσκει τη γλώσσα μέσα από το παιχνίδι και τις καθημερινές τους ανάγκες.   

Κων/νος: Ήρεμη, χαμηλών τόνων, πολύ καλή επικοινωνία με τα παιδιά.

Σπύρος: Πρόκειται για έναν τίμιο, καθαρό άνθρωπο, ωραίο στην ψυχή, χαρακτηριστικά τα οποία τα θεωρούσαμε απαραίτητα να υπάρχουν στη babysitter που θα εμπιστευόμασταν ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας. 

Στη Nannuka θα βρείτε αξιόπιστες babysitter & παιδαγωγούς, με εξακριβωμένα προφίλ, συστάσεις κι εμπειρία πρόθυμες να σταθούν στο πλευρό σας και να διευκολύνουν την καθημερινότητά σας με τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Από σύντροφοι… γονείς! Υπάρχει έρωτας μετά το παιδί;

Νέα μαμά και… επιστροφή στη δουλειά ξανά! (Συνέντευξη)

10 λόγοι να είσαι εργαζόμενη μητέρα χωρίς τύψεις και ενοχές!

Εργαζόμενη μητέρα: πώς βρήκε λύση στη Nannuka

Βελτίωση της σχέσης του ζευγαριού, μετά τη γέννηση του παιδιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Επίδομα γέννησης έως 3.500 ευρώ – Μέτρα στήριξης για νέες οικογένειες

Το ακριβό κόστος ζωής που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά...

Γονική άδεια για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης τέκνου – Πώς θα την λάβετε

Ποιοι γονείς δικαιούνται άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου; Εργαζόμενοι γονείς...

Γιαγιά και εγγόνια, μια ισχυρή σχέση

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά Κάθε γιαγιά απολαμβάνει την...

DINK και DINKWAD οι νέες μορφές οικογένειας το 2023

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά Τι είναι οι DINK...
spot_img

Newsletter

Η νέα πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι έτοιμη!

Αν είσαι μαθητής-τρια ή γονέας μαθητή που έχει βιώσει σχολικό εκφοβισμό, μπορείς να κάνεις αναφορά περιστατικού στη νέα πλατφόρμα σχολικού εκφοβισμού του gov.gr. Λόγοι αναφοράς Σύμφωνα...

Υιοθεσία σκύλου – Καταφύγια και ΜΚΟ που μπορείς να επισκεφτείς

Πολλές φορές θέλουμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο, μέσα από τις πράξεις μας. Μια από τις πολλές πράξεις, που μπορούν...

Συμπτώματα εγκυμοσύνης ανά τρίμηνο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα πιο κοινά πρώιμα σημεία και συμπτώματα εγκυμοσύνης μπορεί να περιλαμβάνουν: Απουσία περιόδου: Εάν είστε σε αναπαραγωγική ηλικία και έχει περάσει μια εβδομάδα ή...

Νανουρίσματα – Οι πιο γλυκές μελωδίες

Τα νανουρίσματα αποτελούν έναν τρόπο σύνδεσης μεταξύ του παιδιού και του φροντιστή. Έχουν την μαγεία να ηρεμούν και να προετοιμάζουν τα παιδιά, για έναν...

Οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες… Ώρα για πολύ γέλιο

Οι γλωσσοδέτες, έχουν μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα, πρόκειται για φράσεις ή σειρές λέξεων που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δύσκολο...

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι αν αγαπάτε την τέχνη

Είναι γεγονός ότι η τέχνη βρίσκεται παντού και βασίζεται κυρίως στην εμπειρία. Είναι “γεννημένη” για να αφυπνίζει όλες μας τις αισθήσεις και μας βοηθά...

Τρόποι ανάπτυξης παραγράφου – Με παραδείγματα

Όπως μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος της έκθεσης στο σχολείο, μια έκθεση, αποτελείται από παραγράφους. Χωρίς τις παραγράφους δεν θα υπήρχε καμία συνοχή...

Ανακύκλωση…στάση ζωής για τα παιδιά μας!

Η ανακύκλωση ως λέξη αν αναλυθεί στα συστατικά της μέρη, δηλαδή την πρόθεση ανά + το ουσιαστικό κύκλος, κάνει έκδηλη τη χρησιμότητά της, τόσο...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.