Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

8 Tips για ένα επιτυχημένο κείμενο προφίλ!

Μετά τη φωτογραφία του προφίλ σας, το δεύτερο πράγμα που κοιτούν οι γονείς στη σελίδα σας είναι το κειμενάκι της παρουσίασής σας που δίνει το στίγμα της επαγγελματικής σας εικόνας. Αυτή η παράγραφος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή τους καθώς λειτουργεί ως μίνι βιογραφικό και cover letter μαζί, παρουσιάζοντας τις βασικές σας δεξιότητες και διαφοροποιώντας σας από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν στο κείμενο παρουσίασης του προφίλ σας;

  1. Αν και μπορείτε να αναφέρετε κάποια επίθετα που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά σας, η παράθεσή τους απλώς σας στερεί χώρο από το να γράψετε σημαντικές πληροφορίες για εσάς.
  2. Να είστε συγκεκριμένοι λοιπόν. Μην διστάζετε να αναφέρετε αυτά που πραγματικά σας διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Έχετε εμπειρία από δίδυμα παιδάκια; Αναλαμβάνετε οικιακές εργασίες παράλληλα με τη φύλαξη; Μπορείτε να διανυκτερεύσετε, αν χρειαστεί;  Έχετε παρακολουθήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών; Όσον αφορά στη φύλαξη των παιδιών, γνωρίζετε τα πάντα από τάισμα, άλλαγμα πάνας, μπάνιο, κτλ;
  3. Αν και όλες αυτές οι σημαντικές πληροφορίες σημειώνονται στη συνέχεια στα ειδικά πεδία, καλό είναι να υπάρχουν και στη σύντομη περιγραφή σας, ειδικά αυτές στις οποίες θεωρείτε ότι διακρίνεστε.
  4. Μην αποφύγετε να δηλώσετε συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα της προϋπηρεσίας σας αλλά και τι ηλικίες παιδιών έχετε φροντίσει. Άλλες είναι οι ανάγκες ενός βρέφους άλλες ενός παιδιού σχολικής ηλικίας.
  5. Διαβάστε δύο και τρεις φορές το κείμενο που γράψατε πριν πατήσετε δημοσίευση. Έχει συνοχή; Σας πείθει; Αντανακλά την προσωπικότητα και το επαγγελματικό σας στίγμα;
  6. Ορθογραφικά λάθη, ασυνταξίες, λάθος χρήση των σημείων στίξης (συχνή χρήση αποσιωπητικών, θαυμαστικών, spaces σε λάθος θέση), χρήση κεφαλαίων, και… ατονικό δίνουν την εικόνα προχειρότητας αλλά και έλλειψης των στοιχειωδών γνώσεων της ελληνικής. Για να αντιμετωπίσουν οι γονείς την υποψηφιότητά σας με σοβαρότητα πρέπει να τους πείσετε ξεκινώντας από το προφίλ σας ότι την αντιμετωπίζετε κι εσείς με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.
  7. Περιηγηθείτε στα προφίλ άλλων επαγγελματιών, να πάρετε μια γενική ιδέα των παρουσιάσεων των άλλων υποψηφίων.
  8. Αποφύγετε τη φλυαρία αλλά και την παρουσίαση της μίας πρότασης.

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

10 great babysitter qualities!

What do great babysitters all share in common? What are the qualities and habits that

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *