Φύλαξη παιδιών με ειδικές ανάγκες- Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

ΠαιδίΦύλαξη παιδιών με ειδικές ανάγκες- Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Η φροντίδα και η φύλαξη παιδιών δεν δέχεται διακρίσεις. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι, τη δημιουργική απασχόληση, τη φροντίδα. Στην περίπτωση που η φροντίδα και η φύλαξη αφορούν παιδιά με κάποιου είδους αναπηρία ή ειδικές ανάγκες (ικανότητες θα ταίριαζε καλύτερα), είναι καλό τα άτομα που θα αναλάβουν τη φροντίδα, τη φύλαξη και την απασχόληση του παιδιού, να γνωρίζουν ορισμένα βασικά πράγματα και κανόνες, που θα τους φανούν χρήσιμα.

Κάθε παιδί όπως αναφέρθηκε και παραπάνω έχει τα ίδια δικαιώματα, δώσε την αγάπη, το ενδιαφέρον, το χρόνο σου και το σεβασμό σου με τον ίδιο τρόπο. Η φροντίδα άλλωστε, όπως έχει αποδειχτεί και μέσα από τη Nannuka, μας αγκαλιάζει όλους, όλοι την έχουμε ανάγκη.

Φύλαξη παιδιών – γνώσεις ειδικής αγωγής

Αυτό που ξεχωρίζει τους επαγγελματίες φροντιστές της Nannuka, ιδίως όσους έχουν αναλάβει τη φροντίδα και τη φύλαξη παιδιών με ειδικές ανάγκες είναι η υπέρμετρη αγάπη για τα παιδιά, η εμπειρία αλλά και τα προσόντα τους. Το να φροντίζεις μοναδικά παιδιά, χρειάζεται να διαθέτεις κι εσύ έστω λίγη από τη μοναδικότητα αυτή. Οι γνώσεις ειδικής αγωγής συνήθως δε λείπουν από το βιογραφικό των επαγγελματιών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των μοναδικών παιδιών. Επιπλέον, οι πιστοποιημένες γνώσεις πρώτων βοηθειών αποτελούν σημαντική γνώση, που αν κάποιος επαγγελματίας δε τη διαθέτει, φροντίζουμε μέσα από το GBC, το Greek Babysitter Certificate, να του την παρέχουμε! Μπορείς να μπεις και να δεις τις επιπλέον ενότητες που διαθέτει το σεμινάριο GBC και να το παρακολουθήσεις επωφελούμενη την προνομιακή τιμή των ημερών.

Απαιτήσεις για να εργαστώ με παιδιά με ειδικές ανάγκες

Συνήθως οι γνώσεις και οι πιστοποιήσεις δεν επαρκούν σε πολλές περιπτώσεις, γι’ αυτό και η εμπειρία θεωρείται μεγάλο προσόν, όταν αναλαμβάνετε τη φροντίδα και τη φύλαξη παιδιών με ειδικές ανάγκες. Η πρακτική ενασχόληση, αποτελεί ένα μεγάλο προβάδισμα, χωρίς να σημαίνει πως δίχως αυτή δεν μπορείτε να εργαστείτε στον τομέα αυτό. Σε κάθε περίπτωση, στο βιογραφικό κάθε επαγγελματία, αναφέρετε κάθε πιστοποίηση, πιστοποίηση πρώτων βοηθειών, πιστοποίηση braille, σεμιναρίων σχετικών με την ειδική αγωγή, γνώση ΕΝΓ, αλλά και κάθε σας επιπλέον εμπειρία, ώστε οι γονείς να είναι σε θέση να ανακαλύψουν τα όσα διαθέτετε.

Συνήθεις περιπτώσεις ειδικών αναγκών-αναπηριών, που μπορώ να αναλάβω ως babysitter;

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες συχνά χρειάζονται επιπλέον φροντίδα στην καθημερινή τους ζωή. Για παράδειγμα, παιδιά που μπορεί να έχουν σωματική αναπηρία, νοητική αναπηρία αλλά και όχι μόνο. Κάποιες επιπλέον ιδιαιτερότητες, που χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας, είναι οι ακόλουθες

 • Αγχώδης διαταραχή
 • ADHD
 • Διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD)
 • Άσθμα
 • Κωφοί και βαρήκοοι
 • Διαβήτης
 • Γλωσσική διαταραχή
 • Επιληψία
 • Τροφικές αλλεργίες
 • Διαταραχή ύπνου
 • Προβλήματα όρασης

Πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης με μια οικογένεια

Αφού αποδεχτείτε το αίτημα για επικοινωνία με την οικογένεια, το επόμενο βήμα αφορά την πρώτη σας συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, είτε πραγματοποιηθεί διαδικτυακά είτε από κοντά, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, να δείτε αν ταιριάζετε με την οικογένεια και το παιδί και να συζητήσετε τι είδους φροντίδα χρειάζεται το παιδί.

Λάβετε υπόψη ότι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες χρειάζεται συχνά περισσότερη φροντίδα. Γι’ αυτό και η πρώτη σας επικοινωνία καλό είναι να πραγματοποιηθεί από κοντά. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στην οικογένεια:

Σχετικά με το παιδί

 • Μπορείτε να μου πείτε λίγα περισσότερα για το παιδί σας;
 • Ποιες είναι οι ειδικές ανάγκες του παιδιού σας;
 • Τι είδους φροντίδα χρειάζεται το παιδί σας;
 • Τι μπορεί να κάνει το παιδί μόνο του και σε τι χρειάζεται επιπλέον βοήθεια;
 • Είναι το παιδί αλλεργικό σε κάποιο τρόφιμο ή φάρμακο;
 • Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα του παιδιού;
 • Ποιες είναι οι δραστηριότητες που αγαπά το παιδί να κάνει;
 • Υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να γίνουν;
 • Με τι νιώθει άνετα ή άβολα το παιδί σας;

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες γενικές ερωτήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης! Μπορείτε να τις βρείτε στο άρθρο μας σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα νταντάς. Ενημέρωσε το προφίλ σου και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει, μέσα από χιλιάδες αγγελίες οικογενειών.

Πρόσφατα

Οθόνη και βρέφη – Πόσο επικίνδυνη είναι; (Νέα μελέτη)

Τελικά, παιχνίδια και βίντεο στο κινητό ή βιντεοκλήσεις, για τα μωρά, τι απαντούν οι ειδικοί πως είναι πιο ωφέλιμο;

Ονόματα για κορίτσια – Τα πιο πρωτότυπα ονόματα

Τα πιο αξιαγάπητα ονόματα για κορίτσια! Σύνθετα ονόματα, σπάνια ονόματα, αλλά και αρχαία μυθικά ονόματα. Μια λίστα, για όσους αναζητάτε όνομα για το μωράκι σας.

Halloween – Στολές για όλους και όλα όσα θες να ξέρεις για την ημέρα αυτή

Εσύ, έχεις δει τις 5 καλύτερες Halloween στολές, για τον Οκτώβρη; Η Nannuka σου τις παρουσιάζει!

Νέες ταυτότητες – Όσα πρέπει να ξέρεις

Ξεκίνησε σήμερα από τις 08:30 η λειτουργία της πλατφόρμας...

Newsletter

spot_img

Regio Emilia – δραστηριότητες και παιχνίδια

Εσύ, έχεις ακολουθήσει αυτές τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια, σύμφωνα με τη Reggio Emilia;

Δυσλεξία – Όσα πρέπει να ξέρεις

Τι είναι η δυσλεξία; Η δυσλεξία, μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας, που επηρεάζει την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι με δυσλεξία βρίσκουν δύσκολο...

Μουσική προπαιδεία – Δραστηριότητες

Καθώς όλο και περισσότεροι γονείς, αλλά και παιδαγωγοί προσχολικής και σχολικής ηλικίας εξοικειώνονται με τα πολλά οφέλη της μουσικής στη μάθηση, φαίνεται να υπάρχει...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.