Δραστηριότητες & παιχνίδια για μετά το σχολείο

ΠαιδίΔραστηριότητεςΔραστηριότητες & παιχνίδια για μετά το σχολείο

Είτε τα παιδιά θέλουν να χαλαρώσουν είτε να αποβάλουν την περιττή ενέργεια που έχουν συσσωρεύσει, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτήν τη λίστα δραστηριοτήτων μετά το σχολείο. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκεται προ των πυλών, τα παιδιά πιθανότατα έχουν ακόμα πολλή ενέργεια για να αποβάλουν, καθιστώντας τις ώρες μεταξύ σχολείου και μεσημεριανού δύσκολες – εκτός αν έχετε μερικές διασκεδαστικές ιδέες στο πρόγραμμά σας, όπως μερικά παιχνίδια για μετά το σχολείο. Μετά το σχολείο, μερικά παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες που απαιτούν πολύ ενέργεια, ενώ άλλα χρειάζονται κάτι πιο ήρεμο, που θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα.

Ενώ πολλά παιδιά μετά το σχολείο προτιμούν να περνούν χρόνο μπροστά από μια οθόνη, με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται η σωματική ή πνευματική άσκηση. Πολλοί δάσκαλοι πιστεύουν, ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν τουλάχιστον μία ώρα παιχνιδιού μετά το σχολείο, ανεξάρτητα από την ηλικία. Αυτός είναι ο “πραγματικός” χρόνος παιχνιδιού, όχι το παιχνίδι στον υπολογιστή, ο χρόνος των βιντεοπαιχνιδιών ή ο τηλεοπτικός χρόνος.

Είτε τα παιδιά θέλουν να εξερευνήσουν τη δημιουργική τους πλευρά είτε να αποβάλουν λίγη ενέργεια με ένα πιο φυσικό παιχνίδι, οι δραστηριότητες μετά το σχολείο μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να υποδεχτείτε τα παιδιά στο σπίτι. Και, ναι, ίσως θελήσετε να συμμετέχετε και εσείς στη διασκέδαση! Μικροί και μεγάλοι πάντα καλοδεχούμενοι!

Ακολουθούν μοναδικές, διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για μετά το σχολείο.

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Εάν έχετε έναν μικρό Πικάσο στο σπίτι σας, αυτές οι δραστηριότητες θα τον διασκεδάσουν και θα τονώσουν ταυτόχρονα τη δημιουργική του πλευρά.

Ζωγραφίστε αντικείμενα από την φύση.

Βάλτε τα παιδιά να βγουν έξω και να μαζέψουν διαφορετικά αντικείμενα για να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν. Όσο πιο συχνά το κάνουν αυτό, τόσο πιο δημιουργικοί θα γίνουν με τις επιλογές τους, καθώς μαθαίνουν πώς διαφορετικά αντικείμενα δημιουργούν διαφορετικά εφέ. Ένα κουκουνάρι, μερικά πεσμένα φύλλα λουλουδιών μπορούν να είναι τα φυσικά αντικείμενα, με τα οποία θα δουλέψουν.

Χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος, για να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αριστούργημα.

Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα έργα τέχνης απλά αναμειγνύοντας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα σε κρέμα ξυρίσματος. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα και πινέλα, βάλτε τα να στροβιλίσουν την κρέμα ξυρίσματος μέχρι να δημιουργήσουν ένα μοτίβο που αγαπούν. Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε τον αφρό σε κάποιον μεγάλο δίσκο, είτε πάνω σε αλουμινόχαρτο.

Φτιάξτε αισθητηριακά δοχεία

Βάζα χαλάρωσης, βάζα ηρεμίας, αισθητηριακά δοχεία – πείτε τα όπως θέλετε, αλλά αυτές οι δημιουργίες είναι τόσο χρήσιμες όσο και υπέροχες. Εύκολα και διασκεδαστικά στη σύνθεση, τα αισθητηριακά δοχεία είναι ένας μοναδικός τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά πώς να αυτορυθμίζουν τα συναισθήματά τους, κοιτάζοντας το βάζο τους, όταν αισθάνονται πως δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.

Ανάλογα με το πόσο περίπλοκο θέλετε να γίνει η δραστηριότητά σας, οι αισθητηριακές δραστηριότητες μπορούν να λειτουργήσουν από τις ηλικίες προσχολικής αγωγής και πάνω. Στην πραγματικότητα, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ακόμη και ένα για τον εαυτό σας!

Αυτό το αισθητηριακό δοχείο DIY pom pom κάνει μια διασκεδαστική δραστηριότητα μετά το σχολείο για παιδιά

Ντυθείτε και φανταστείτε να αναλαμβάνετε διάφορους ρόλους

Δώστε στα παιδιά ένα θέμα, όπως ένα καλοκαιρινό πικνίκ και ζητήστε τους να οργανώσουν ένα σύντομο παιχνίδι για να σας παρουσιάσουν αργότερα. Θα πρέπει να έχει μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος, αλλά τα υπόλοιπα εξαρτώνται από αυτούς. Ενθαρρύνετέ τα να μπουν σε αυτό το ρόλο, χρησιμοποιώντας ό, τι μπορούν να βρουν για να ντυθούν ως φανταστικοί χαρακτήρες.

 Αυτή η ευφάνταστη δραστηριότητα είναι καλύτερη για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, τα οποία είναι ήδη σε θέση να ντυθούν και να συνεργαστούν για να βρουν μια βασική δομή ιστορίας.

Δημιουργήστε μια δική σας ταινία

Ναι, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία! Τα παιδιά είναι πιο εξοικειωμένα στη χρήση των νέων τεχνολογιών από τους περισσότερους. Ανάλογα με το λογισμικό, μπορούν να δημιουργήσουν μια ταινία χρησιμοποιώντας εικόνες, τα δικά τους πλάνα ή κινούμενα σχέδια.

Η δημιουργία ταινιών είναι ιδανική για μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 10 ετών και άνω, τα οποία είναι εξοικειωμένα με tablet, υπολογιστές ή τηλέφωνα.

Πες μου μια ιστορία

Συγκεντρώστε μια συλλογή από προτροπές αφήγησης σε ένα βάζο και ζητήστε από τα παιδιά να επιλέξουν ένα για να συμβουλευτούν στη δημιουργία της ιστορίας τους. Ενθαρρύνετέ τους να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες και ίσως ακόμη και να δημιουργήσουν μια εικόνα για να την χρησιμοποιήσουν ως εξώφυλλο της ιστορίας.

 Αυτή η δραστηριότητα αφήγησης λειτουργεί και για μικρότερα παιδιά. Ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να απολαμβάνουν να γράφουν τις ιστορίες τους και τελικά να δημιουργούν ένα βιβλίο με τις δικές τους μικρές ιστορίες, τα μικρότερα παιδιά μπορούν απλά να σας πουν την ιστορία τους δυνατά και προφορικά.

Δημιουργήστε ευφάνταστα και νόστιμα σνακ

Όταν έρθει η ώρα του σνακ, τοποθετήστε στο πάγκο σας μερικά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για να φτιάξουν το δικό τους σνακ. Χρησιμοποιώντας τορτίγιες, τοστ ή κράκερ ολικής αλέσεως ως βάση, τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν φρούτα, λαχανικά, τυρί και πολλά άλλα για να δημιουργήσουν αστεία πρόσωπα.

Αυτή η δραστηριότητα είναι καλύτερη για μικρότερα παιδιά, νήπια μέχρι το δημοτικό σχολείο.

παιδική τέχνη σνακ από λαχανικά και τυρί

Δοκιμάστε το πείραμα αλλαγής χρώματος λάχανου

Ιδανική για μικρούς επιστήμονες. Αυτή η δραστηριότητα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για τα παιδιά να μάθουν πώς τα φυτά απορροφούν νερό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά φύλλα λάχανου, νερό, χρωστικές τροφίμων και μερικά βάζα.

Είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας δημοτικού που πιθανότατα αρχίζουν επίσης να μαθαίνουν για τα φυτά στο σχολείο.

Δημιουργήστε μια πορεία εμποδίων

Μια άλλη παλιά αλλά πετυχημένη δραστηριότητα είναι η πορεία με εμπόδια. Πρόκειται για προκλήσεις που τα παιδιά λατρεύουν. Μπορείτε να το κάνετε όσο απλό ή περίπλοκο θέλετε, και μερικά παιδιά απολαμβάνουν ακόμη και να δημιουργούν τα δικά τους εμπόδια. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια, καλάθια και έπιπλα για μια εσωτερική πίστα ή πηγαίνετε ολοταχώς και οργανώστε μια πορεία εμποδίων σε εξωτερικό χώρο, ανάμεσα σε δέντρα και αντικείμενα που διαθέτετε στον κήπο σας.

Τα παιδιά όλων των ηλικιών λατρεύουν να τρέχουν μέσα από μια πορεία εμποδίων, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε την πορεία ώστε να είναι κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε παρέα με τα παιδιά, μη ξεχνάτε να διασκεδάζετε και να γεμίζετε εμπειρίες.

Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος ή αν εργάζεστε την ώρα που τα παιδιά σας επιστρέφουν από το σχολείο, μια After school babysitter είναι πάντα διαθέσιμη να σας βοηθήσει και να αναλάβει εκείνη όλη τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως παιχνίδια για μετά το σχολείο. Στη Nannuka θα βρείτε σίγουρα εκείνη που σας ταιριάζει!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Λόγοι υγείας που συχνά ταλαιπωρούν τα παιδιά και λύσεις

Υπάρχουν κάποιες ασθένειες και προβλήματα υγείας, τα οποία απασχολούν...

Ζωγραφιές για εκτύπωση / Θεματικές ανά εποχή

Ζωγραφίζουμε παρέα, μοναδικά σχέδια, για κάθε περίσταση! Κατεβάστε τα...

Η νέα πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι έτοιμη!

Αν είσαι μαθητής-τρια ή γονέας μαθητή που έχει βιώσει...

Οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες… Ώρα για πολύ γέλιο

Οι γλωσσοδέτες, έχουν μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα, πρόκειται...
spot_img

Newsletter

Ζωγραφιές για εκτύπωση / Θεματικές ανά εποχή

Ζωγραφίζουμε παρέα, μοναδικά σχέδια, για κάθε περίσταση! Κατεβάστε τα Activities Books με τη κάθε θεματική παρακάτω. Πασχαλινές ζωγραφιές για εκτύπωση Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο...

Άγιος Βαλεντίνος – DIY παιδικές κατασκευές

Η κάρτα της αγάπης Το καλύτερο δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι πάντα χειροπιαστό, γεμάτο γλυκές και αληθινές ευχές και πολύ χρώμα. Θα χρειαστούμε ένα ροζ...

Διαγωνισμός – Κερδίστε προσκλήσεις για το 6ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά Η Nannuka, σας προσκαλεί στο 6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Πραγματοποίηση φετινής διοργάνωσης Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται...

Αινίγματα για παιδιά

Πολλά πολλά αδερφάκια, πιασμένα από τα χεράκια. Τι είναι; Διαβάστε τα καλύτερα αινίγματα!

Regio Emilia – δραστηριότητες και παιχνίδια

Εσύ, έχεις ακολουθήσει αυτές τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια, σύμφωνα με τη Reggio Emilia;

Back to school: Χρήσιμες συμβουλές για επιστροφή στα σχολεία

Καθώς βλέπουμε τα παιδιά μας να επιστρέφουν στα σχολεία, ας τους στείλουμε τις καλύτερες μας ευχές. Ας τους δείξουμε τη χαρά της μάθησης, την...

Οι καλύτερες σχολικές τσάντες – Για κάθε ηλικία

Η Back to School εποχή επέστρεψε! Η αγαπημένη στιγμή, μικρών και μεγάλων, είναι η αγορά σχολικής τσάντας. Δείτε την λίστα που προτείνει η Nannuka!

Μουσική προπαιδεία – Δραστηριότητες

Καθώς όλο και περισσότεροι γονείς, αλλά και παιδαγωγοί προσχολικής και σχολικής ηλικίας εξοικειώνονται με τα πολλά οφέλη της μουσικής στη μάθηση, φαίνεται να υπάρχει...

Καλοκαιρινές κατασκευές για να κάνετε με τα παιδιά

Το καλοκαίρι έφτασε και το κλείσιμο των σχολείων και των νηπιαγωγείων δεν αργεί... Αυτό σημαίνει πως η δημιουργικότητα των παιδιών, θα κατακλύσει τους χώρους...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.