Αρχική » Για Επαγγελματίες » Εργασία ως babysitter

Εργασία ως babysitter

Τι είναι το babysitting;

Ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα είναι αυτό της babysitter. Πολλές αγγελίες εργασίας για babysitters με τίτλο “Ζητείται κοπέλα για φύλαξη παιδιού” κάθε μέρα δημοσιεύονται και οι οικογένειες αναζητούν αξιόπιστους babysitters για τα παιδιά τους. 

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για αυτό το επάγγελμα; 

Πρόκειται για την babysitter που θα κρατήσει τα παιδιά για λίγες ή περισσότερες ώρες, ενώ οι γονείς απουσιάζουν. Είναι το επάγγελμα που δεν έχει ηλικία. Μπορεί να το επιλέξει μια φοιτήτρια για έξτρα χρήματα καθώς και μια γυναίκα που τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει και επιθυμεί να εργαστεί και πάλι. Είναι η νταντά που θα φροντίσει τις πρώτες ανάγκες ενός μικρότερου παιδιού, θα απασχολήσει δημιουργικά με τραγούδια και παραμύθια παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά θα ασχοληθεί και με το διάβασμα ενός μεγαλύτερου παιδιού.   

Πώς μπορείτε να γίνετε babysitter;

Βρεφοκόμοι, νηπιαγωγοί και παιδαγωγοί είναι συνήθως οι άνθρωποι που επιλέγουν να ασχοληθούν με τη φύλαξη παιδιού – νηπίων και βρεφών.

Δεν είναι όμως απαραίτητο να έχει κάποιος πτυχίο, για να ασχοληθεί με το babysitting. Η αγάπη, η καλή επικοινωνία, η όρεξη για παιχνίδι αλλά και η υπομονή είναι αρετές που πρέπει να διαθέτει μια babysitter. Η γνώση γύρω από τη φροντίδα παιδιών στο σπίτι μπορεί να είναι και εμπειρική. Πολύ συχνά συναντάμε σε αγγελίες εργασίας μαμάδες ή γιαγιάδες που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη φύλαξη παιδιού άλλων οικογενειών. 

Τι προσόντα πρέπει να έχει μία babysitter;

Το babysitting (φύλαξη παιδιών στο σπίτι) είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να μην απαιτεί εξειδικευμένες ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το ασκήσει. Απαιτεί συγκεκριμένα χαρίσματα και έναν συνδυασμό γνώσεων. Είναι μια απασχόληση που σας μαθαίνει πως να εργάζεστε υπό πίεση και σας βοηθάει να ανακαλύψετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας. 

Παρακάτω θα βρειτε μια λίστα με χαρακτηριστικά προσωπικότητας που πρέπει να έχετε, για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας σε αγγελίες εργασίας.
Εάν λοιπόν, διαθέτετε όλα αυτά τα χαριστικά τότε είστε η τέλεια babysitter: 

Υπομονή: Απαιτεί τρομερή υπομονή για να φροντίσετε παιδιά, καθώς θα χρειαστεί να πείτε ή να κάνετε σε επανάληψη το ίδιο πράγμα. 

Συνέπεια σε όσα λετε αλλά και κάνετε. Πρέπει να είστε συνεπής στην ώρα άφιξης, στο πρόγραμμα των παιδιών, καθώς και σε οποιαδήποτε οδηγία λάβετε από την οικογένεια. 

Διακριτικότητα, εχεμύθεια: Η οικογένεια που θα εμπιστευτεί τη φύλαξη του παιδιού της σε εσάς, θα σας βάλει μέσα στο σπίτι της. Καλό θα ήταν λοιπόν, να μην ασχοληθείτε με πράγματα που δεν αφορούν τον τομέα σας και να μη μεταφέρετε προς τα έξω τα οικογενειακά μυστικά.

Ευρηματικότητα, δημιουργικότητα: Μια καλή babysitter πρέπει να επινοεί συνεχώς παιχνίδια και δραστηριότητες, για να κερδίζει το ενδιαφέρον του παιδιού ή για να καθοδηγεί την όποια ανησυχία του σε δημιουργικές διεξόδους.

Πολυμήχανη: Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα; Μία νταντά θα πρέπει να μπορεί να αξιολογήσει τι πρέπει να γίνει πρώτα και τι μετά και να βάζει προτεραιότητες στις ανάγκες των παιδιών. Σημαντικό χαρακτηριστικό ιδιαίτερα όταν αφορά φύλαξη δύο ή παραπάνω παιδιών. 

Πρώτες βοήθειες: Αυτό είναι μια πολύτιμη γνώση που σίγουρα οι γονείς θα ξεχώριζαν σε μια babysitter. Δίνει μια μεγαλύτερη ασφάλεια στους γονείς, η αίσθηση ότι ο άνθρωπος που επιβλέπει το παιδί τους θα μπορούσε να επέμβει καίρια σε μια στιγμή έκτακτης ανάγκης αλλά και κάνει και την babysitter να αισθάνεται πιο επαρκής στον ρόλο της.

Υπευθυνότητα, Ευθύνη: Η σωστή επικοινωνία με τους γονείς είναι μια βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει ομαλά για όλους αυτή η συνεργασία. Πρέπει να είστε σε θέση να ακούτε καταρχάς τις οδηγίες που σας δίνουν, να κάνετε “δικό” σας το πρόγραμμα που σας αναθέτουν και να δέχεστε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Φύλαξη παιδιών στο σπίτι: Ποια είναι τα καθήκοντα;

Οι babysitters προσλαμβάνονται κυρίως για τη φύλαξη, τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών, επομένως συνήθως δεν αναλαμβάνουν πρόσθετα καθήκοντα, όπως το μαγείρεμα ή τον καθαρισμό του σπιτιού, που ενδέχεται να εμπίπτουν στο πεδίο της νταντάς πλήρους απασχόλησης. 

Είναι σημαντικό να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για τα καθήκοντα που επιθυμείτε να αναλάβετε, καθώς και μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες της οικογένειας που περιγράφονται σε αγγελίες εργασίας.

Τα τυπικά καθήκοντα μιας babysitter, για τη φύλαξη παιδιών περιλαμβάνουν:

 • Διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών
 • Παιχνίδι με τα παιδιά 
 • Προετοιμασία γευμάτων ή σνακ και καθαρισμό των πιάτων.
 • Καθαρισμός χώρων παιχνιδιού.
 • Αλλαγή πάνας.
 • Προετοιμασία μπουκαλιών ή παιδικών τροφών και τάισμα των παιδιών.
 • Προετοιμασία των παιδιών για ύπνο.

Επιπλέον καθήκοντα που μπορούν να ζητηθούν από μια νταντά:

 • Μεταφορά παιδιών από και προς δραστηριότητες ή σχολείο.
 • Βοήθεια στην σχολική μελέτη
 • Προετοιμασία σύνθετων ή εξαιρετικά συγκεκριμένων γευμάτων και σνακ (όπως, σε περίπτωση τροφικής αλλεργίας ή δυσανεξίας, για τα οποία μπορεί να είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας φροντιστής με πρόσθετη εμπειρία).
 • Κάνοντας δουλειές πέρα ​​από τον βασικό καθαρισμό των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται.
 • Δημιουργικό παιχνίδι ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τι πρέπει να προσέξετε στη συνέντευξη με μια οικογένεια;

Έχετε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας σε αγγελίες εργασίας για babysitting και βρίσκεστε ανάµεσα στις υποψήφιες, που διάλεξαν οι γονείς να συναντήσουν από κοντά;

“Έχετε κάνει ήδη ένα πρώτο βήµα πιο κοντά στην καινούργια σας εργασία! 

Καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω:

 • Να είστε οπωσδήποτε στην ώρα σας! ‘Ενας επαγγκελµατίας που αργεί από την πρώτη μέρα της συνέντευξης πόσο πείθει για τη μελλοντική του συνέπεια;
 • Ειλικρίνεια. Δεν καταφεύγουμε σε μισόλογα. Οι οικογένειες έχουν ένα υπεραναπτυγµενο ένστικτο και έναν πολύ ευαίσθητο… ανιχνευτή ψεύδους! Αποφύγετε τα ψέµατα σχετικά µε την προυπηρεσία και την εµπειρία  σας, τις  σπουδές και τις γνώσεις σας.
 • Επικεντρωθείτε στο παιδί. Ζητήστε ευγενικά, να το γνωρίσετε. Βρείτε ένα δημιουργικό -αλλά όχι υπερβολικό  ή πιεστικό-  τρόπο να επικοινωνήσετε μαζί του. Οι γονείς διψάνε για ένα πρώτο χαµόγελο επιδοκιµασίας σας από το παιδί τους! 
 • Κάντε τις δικές σας ερωτήσεις, αφού οι οικογένειες έχουν ολοκληρώσει με τις δικές τους ή ενδιάµεσα όταν µιλάµε για ένα σχετικό Θέµα. ΄Ετσι δείχνετε ότι είστε «μέσα» στη  συζήτηση κι ότι μοιράζεστε το ίδιο ενδιαφέρον, για την επικοινωνία.
 • Σταθείτε στα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες του  ίδιου του παιδιού και της οικογένειας. ΄Ετσι δείχνετε ότι δεν έχετε μια “προκάτ” αντιμετώπιση σε ολα, αλλά προσαρμόζεστε τη φροντίδα σας στις ξεχωριστές ανάγκες τους.
 • Δεν πλατειάζατε, αλλά φυσικά αποφεύγετε και τις μονολεκτικές απαντήσεις. Δίνετε την ευκαιρία στις οικογένειες να µην αισθανθούν ότι µάθανε κάτι λιγότερο για εσάς ούτε κάτι… περισσότερο από αυτά που χρειάζονται!
 • Χαμόγελο, ευγένεια, σιγουριά και αποφύγετε να δείχνετε σημάδια κούρασης. Εισέρχεστε στο σπίτι με τον συγκρατημένο αέρα του ανθρώπου που ήρθε να πάρει τη δουλειά, γιατί το αξίζει.

Θέλετε να προετοιμαστείτε καλύτερα; Ερωτήσεις για συνέντευξη με μια babysitter

Babysitter & Οικογένεια: Συμβουλές για μια καλή συνεργασία

Κάποια extra tips, για την πρώτη σας επαφή με την οικογένεια.

 • Πλένετε χέρια σας πριν έρθετε σε επαφή µε τα παιδιά. Αφαιρείτε τα παπούτσια σας και έχετε ειδικά καλτσάκια/παπούτσια σπιτιού μαζί σας.
 • Όχι µακριά νύχια, κοσμήµατα, που θα μπορούσαν να τραυματίσουν, έντονα αρώµατα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσφορία στο παιδί. Προτιμάτε άνετα ρούχα, για να έχετε ελευθερία κινήσεων.
 • Ακολουθείτε το πρόγραμμα της οικογένειας και σεβαστείτε τη ρουτίνα του μέλους που φροντίζετε, ως προς τις ώρες του φαγητού και του ύπνου.
 • Σημειώνετε οτιδήποτε θεωρείτε άξιο αναφοράς στην οικογένεια σχετικά µε τη συμπεριφορά, μια απορία του παιδιού ή ένα καινούριο του κατόρθωμα καθώς και αλλαγές στη συμπεριφορά.
 • H τηλεόραση και οι οθόνες των ταμπλετ είναι ένας παθητικός τρόπος απασχόλησης. Τις οθόνες τις περιορίζετε στο ελάχιστο.
 • Κρατάτε το κινητό σας ανοιχτό, ώστε να μπορούν τα µέλη της οικογένειας να επικοινωνήσουν μαζί σας και όχι για δική σας απασχόληση.
 • Δεν αφήνετε ποτέ τα άτομα που φροντίζετε από τα μάτια σας, καθώς τα ατυχήματα εντός σπιτιού είναι στατιστικά o πρώτος λόγος επίσκεψης στο νοσοκομείο!
 • Στη φύλαξη παιδιών μαζεύετε τα παιχνίδια, μετά από κάθε δραστηριότητα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά, ακόμα και τα πιο μικρά, να συμµετέχουν στη διαδικασία.
 • Προσαρμόζετε τις δραστηριότητες που έχετε προετοιμάσει στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Αυτή είναι η έμπνευση και o οδηγός σας.
 • Μιλάτε στο παιδί για τους γονείς του με σεβασμό. Είσαστε εκεί υποστηρικτικοί, στο πλαίσιο που σας χρειάζονται!

Εύρεση εργασίας: Πως θα βρείτε εργασία ως babysitter για φύλαξη παιδιών στο σπίτι

Το πρώτο μεγάλο βήμα για να βρείτε δουλειά ως επαγγελµατίας φροντίδας είναι η εξακρίβωση του προφίλ σας που, έγινε! Η Nannuka είναι δίπλα σας, για να σας προτείνει εύκολους τρόπους να ανοίξετε την πόρτα της επόμενης σας δουλειάς αλλά και όλα αυτά που πρέπει να κάνετε για να την κρατήσετε!

Πριν αρχίσετε να εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας σε αγγελίες εργασίας βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω στοιχεία στο βιογραφικό σας:

 1. Η φωτογραφία, καθώς και το ολίγολεπτο βίντεο του προφίλ σας, είναι η πρώτη «χειραψία» σας με τους γονείς! Φροντίζετε η φωτογραφία να είναι καθαρή, πρόσφατη και να αποπνέει επαγγελματισμό. Στο βίντεο πρέπει να είστε χαµογελαοτή, να μιλάτε καθαρά και να βγάλετε τον πραγματικό σας εαυτό! Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (viber, facebook, what’s up) για επικοινωνία με την οικογένεια, φροντίστε η φωτογραφία του προφίλ σας, να αποπνέει επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη.
 2. To ίδιο και με το κείμενο του προφίλ σας. Πρέπει μέσα σε λίγες γραμμές να δώσετε το επαγγελματικό σας στίγμα. Αποφύγετε ορθογραφικά λάθη, ασυνταξίες, κακή χρήση των σημείων στίξης.
 3. Απαντάτε πάντα στα αιτήµατα εργασίας που σας στέλνουν οι γονείς, είτε θετικά, είτε αρνητικά.  Αλλιώς, αποδυναµώστε το  προφίλ σας, μετά από 3  αιτημάτα  στα οποία δεν απαντήσατε, γίνεστε «μη ορατοί».
 4. Παίρνετε την πρωτοβουλία να ξεκλειδώσετε εσείς τα τηλέφωνα του γονιού μιας αγγελίας που θεωρείτε ότι σας αφορά, “προλαβαίνοντας” τον!
 5. Είναι σηµαντικό να συµπληρώνετε όλα τα στοιχεία του προφίλ καθώς αυτό οδηγεί στην ένδειξη «100% ισχυρό» προφίλ και «μετράει» στα κριτήρια των γονέων.
 6. Είστε συγκεκριµένοι στα πεδία που καλείστε να συµπληρώσετε.
 7. Μην παραπλανάτε σχετικά με τη διαθεσιµότητά σας, δηλώστε τις ώρες και τις µέρες που είστε πραγµατικά διαθέσιμοι ωστε να δεχτείτε αντίστοιχα αιτήµατα από τους γονείς.
 8. Μην το βάζετε κάτω. Αν δεν έγινε σήµερα, µπορεί να συμβεί αύριο. Οι γονείς ψάχνουν καθημερινά για τον κατάλληλο επαγγελματία και τα αιτήματα εργασίας ανανεώνονται πολύ συχνά! Μείνετε… tuned στην Nannuka µέχρι να σας αναζητήσουν!

Ποια είναι η αμοιβή μιας babysitter;

Κάθε οικογένεια ορίζει την αμοιβή που είναι διατεθειμένη να πληρώσει την νταντά και το επικοινωνεί μέσα από την αγγελία εργασίας που δημοσιεύει.

Πολλοί εργοδότες προτιμούν να δηλώνουν “Κατόποιν συνεννόησης” καθώς είναι πιο ευέλικτοι σχετικά με τα χρήματα που μπορούν να προσφέρουν και η αμοιβή εξαρτάται από τα προσόντα και την προϋπηρεσία του υποψηφίου. 

Μπορείτε να ορίσετε τη τιμή babysitter είτε μηνιαία είτε με την ώρα και εξαρτάται από τις απαιτήσεις της θέσης.
Τα χρόνια εμπειρίας, η προϋπηρεσία, τα πτυχία καθώς και οι συστάσεις είναι κάποια από τα κριτήρια που μπορεί να επηρεάσουν την αμοιβή της babysitter.

Επίσης, οι απαιτήσεις της θέσης μπορεί να τροποποιήσουν την αμοιβή. Για παράδειγμα, εάν η θέση απαιτεί κάποια εξειδίκευση ή απομακρυσμένη εργασία, η αμοιβή μπορεί να είναι πιο αυξημένη. Σύμφωνα με την αγορά εργασίας, η αμοιβή κυμαίνεται 5-6 ευρώ ανά ώρα ενώ εάν είστε παιδαγωγός με χρόνια εμπειρίας μπορείτε να ζητήσετε έως και 10 ευρώ ανά ώρα. 

Ποιες ώρες μπορείτε να εργαστείτε ως babysitter;

Το babysitting είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να απασχολήσει διάφορες ώρες μια babysitter.

Ακριβώς γι’ αυτό θα βρείτε αγγελίες εργασίας για διαφορετικού τύπους babysitters.

Μια babysitter μπορεί να απασχοληθεί σε μια 4ωρη πρωινή εργασία, άρα ως ημιαπασχόληση. Μπορεί επιπλέον να εργαστεί ως εσωτερική νταντά και να βρίσκεται διαρκώς μαζί με την οικογένεια. Κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου η part time απογευματινή φύλαξη παιδιού δείχνει να ενδιαφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων. Επομένως, το ωράριο μιας baby sitter ποικίλει και διαμορφώνεται βάσει των προσωπικών αναγκών της εκάστοτε οικογένειας.

Ιδέες για να απασχολήσει δημιουργικά το παιδί μια babysitter

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας το παιδί εξερευνά και ανακαλύπτει τον κόσμο. Η νοητική, κοινωνική αλλά και συναισθηματική του ανάπτυξη εξελίσσονται συνεχώς και είναι σημαντικό να του παρέχονται δημιουργικές δραστηριότητες προκειμένου να ψυχαγωγηθεί μαθαίνοντας. Μια έμπειρη babysitter μπορεί να προσφέρει στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα και να συμβάλει στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού επιλέγονται και τα κατάλληλα εργαλεία για τη δημιουργική απασχόλησή του. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία του, τόσο το παιχνίδι είναι πιο απλοϊκό και στηρίζεται στην ανακάλυψη. Μεγαλώνοντας, σταδιακά περνάει σε επόμενα στάδια, καθώς το παιδί έχει κάνει κάποιες μαθησιακές κατακτήσεις, όπου τα παιχνίδια και οι δράσεις γίνονται περισσότερα περίπλοκα και απαιτούν επίλυση προβλημάτων.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες σημιουργικής απασχόλησης για babysitters:

Παιχνίδια για μωρά 0-1 έτους

Τα ιδανικά εργαλεία μάθησης είναι τα λούτρινα παιχνίδια, τα παιχνίδια μπάνιου, όλα όσα βγάζουν ήχους, μαλακές μπάλες και υφασμάτινοι μεγάλοι κύβοι, μουσικά κουτιά και παιχνίδια, καθημερινά αντικείμενα διαφορετικών υφών, αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Παιχνίδια για παιδιά 1-3 ετών

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν μια σχετική αυτονομία, διεκδικώντας ανεξαρτησία στο φαγητό και την μετακίνηση. Το παιδί δίνει σημασία στα αντικείμενα, ανάλογα με την ικανότητα του να συμβολίζει, να ελέγχει, και να αλλάζει. Κάνει παιχνίδια ρόλων με κούκλες, ζωάκια και ανθρώπους υποδυόμενο πραγματικές καταστάσεις που του είναι γνώριμες, ασχολείται έντονα με πλαστελίνες και ζωγραφική, παζλ και κουζινικά σκεύη ή αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ρούχα μίμησης (στολές), μαυροπίνακας, τουβλάκια τύπου lego, παιχνίδια κίνησης στον κήπο ή την παιδική χαρά, παιχνίδια μίμησης μέσα από θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, μαγειρική και παραμύθια όπου το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με «φανταστικές», δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα και, καθώς ταυτίζεται με τους ήρωες, εξελίσσεται και ωριμάζει συναισθηματικά.

Παιχνίδια για παιδιά 3-5 ετών

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά πολύ συχνά πηγαίνουν για πρώτη φορά στον  Παιδικό Σταθμό και το Προνήπιο. Έχουν αποκτήσει μεγάλο κινητικό έλεγχο και σταδιακά κάνουν βήματα συνεργασίας με άλλα παιδιά. Το παιχνίδι αποκτά ομαδικό χαρακτήρα και εντάσσεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο περιβάλλον συναγωνισμού (σχολικό πλαίσιο, παιδική χαρά) γιατί μέσω του παιχνιδιού και των διασκεδαστικών εμπειριών αρχίζει να ξεκαθαρίζει αισθητηριακές, κινητικές, γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες, ανακαλύπτει ποικιλία δράσεων σε πολύπλοκα αντικείμενα και αναπτύσσει ενδιαφέροντα και ικανότητες που προωθούν την ικανότητα για σχολικές και εργασιακές δραστηριότητες.

Νταντάδες της γειτονιάς-Ένα πρόγραμμα για κάθε babysitter

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή. Πώς θα καταφέρετε να αποκτήσετε τις προαπαιτούμενες γνώσεις, αν δεν έχετε πτυχίο παιδαγωγικών, για την ένταξη στο πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς; 

Μέσα από το Greek Babysitter Certificate, την πρώτη πανευρωπαϊκή πιστοποίηση για τη φύλαξη παιδιών στην Ελλάδα που ήρθε αποκλειστικά για εσάς! Πρόκειται για τη GBC, την μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση με διεπιστημονική κατεύθυνση από τον χώρο της εκπαίδευσης, της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας, με την υποστήριξη του Ομίλου Nannuka.Η πιστοποίηση οδηγεί σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Δίνει προτεραιότητα σε όλες τις αγγελίες της Nannuka καθώς και την ευκαιρία να εργαστείτε σε επιδοτούμενα προγράμματα, όπως οι νταντάδες της γειτονιάς.  Τo GBC περιλαμβάνει 12ώρη παρακολούθηση online σεμιναρίου και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων αποκτάτε την πιστοποίηση! 

soft skills

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα ο όρος soft skills και επαγγέλματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όντως τα soft skills...
babysitter

7 Λάθη που πρέπει να αποφύγει κάθε babysitter

Το επάγγελμα του baby sitting αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη και αρκετές προκλήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολλές φορές αρκετές νέες babysitters...
αμοιβές φροντιστών

Αμοιβές φροντιστών το 2024-Πώς διαμορφώνονται;

Όπως κάθε χρόνο, μεριμνήσαμε και φέτος και σας παραθέτουμε αναλυτικά τις ενδεικτικές αμοιβές των φροντιστών κάθε ειδικότητας για το 2024. Ποιος είναι ο μισθός...
babysitting

Babysitting Tips για νέες νταντάδες

Εάν μόλις βρήκατε μια θέση εργασίας ως babysitter στη Nannuka και νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια, για να ξεκινήσετε το babysitting, δίχως να υπάρχει κάποια...
babysitters

Γιατί οι babysitters δεν ενδιαφέρονται για την αγγελία σας;

Αναζήτηση babysitter Η αναζήτηση babysitter αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία αρκετές φορές. Ιδίως όταν πρόκειται για την εύρεση μιας άμεσης συνεργασίας. Πολλοί γονείς ξεκινούν να αναζητούν babysitter...
απασχόληση παιδιού

Απασχόληση παιδιού τους καλοκαιρινούς μήνες

Καθώς φτάνουμε προς το καλοκαίρι συχνά σκεφτόμαστε πώς θα καταφέρουμε να απασχολήσουμε τα παιδιά μας, ενώ βρισκόμαστε στην δουλειά. Μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά...