Καλοκαιρινές κατασκευές για να κάνετε με τα παιδιά

ΠαιδίΔραστηριότητεςΚαλοκαιρινές κατασκευές για να κάνετε με τα παιδιά

Το καλοκαίρι έφτασε και το κλείσιμο των σχολείων και των νηπιαγωγείων δεν αργεί… Αυτό σημαίνει πως η δημιουργικότητα των παιδιών, θα κατακλύσει τους χώρους του σπιτιού και εμείς, ως βοηθοί τους, θα βρίσκουμε ευρηματικούς τρόπους, για να δημιουργήσουμε παρέα με τα παιδιά καλοκαιρινές κατασκευές. Η Nannuka, σας δίνει ορισμένες επιλογές, που μπορείτε να δοκιμάσετε!

Όλοι και όλες έχουμε εμπνευστεί από ιδέες για καλοκαιρινές κατασκευές στο TikTok, συγκεντρώσαμε τις άκρως καλοκαιρινές και ευφάνταστες και σας τις παραθέτουμε παρακάτω.

DIY λαχταριστά χρωματιστά παγωτά, που δυστυχώς δεν τρώγονται.

Χειροποίητα παζλ – για κάθε εποχή! Για να τους δώσετε μια καλοκαιρινή χροιά, μπορείτε να προσθέσετε καλοκαιρινά σχέδια, ζωγραφίζοντας πάνω στα ξυλάκια ψαράκια, ψάθινα καπέλα, ήλιους, θάλασσες. Στον λογαριασμό της Nannuka στο TikTok, μπορείτε να βρείτε κι άλλες εύκολες ιδέες για DIY καλοκαιρινές κατασκευές, για να κάνετε με τα παιδιά.

@nannuka.com

Πολύ εύκολα παζλ από ξυλάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπίτι και να παίξουν, αλλά και να μάθουν οι μικροί μας φίλοι🤗 Μπορείτε φυσικά να γράψετε ή να σχεδιάσετε ότι θέλετε εσείς🥰 Μια ωραία ιδέα είναι να γράψετε το όνομα του και να μπερδέψετε τα ξυλάκια.. Έτσι, το παιδάκι βάζοντας τα στη σωστή θέση, θα μάθει να σχηματίζει το όνομα του εύκολα🥳 Ακολουθήστε μας για περισσότερες ιδέες‼️ #puzzles #baby #wood #easy #craft #idea #first #play #kids #κατασκευες #ευκολο #ιδεα #CapCut

♬ Happy – DJ Keblinger$

Άλλη μια δραστηριότητα, που θα μπορούσαμε να εντάξουμε στις καλοκαιρινές μας κατασκευές, αποτελεί και η παρακάτω. Αν αναρωτιέστε τι θα κάνετε τώρα το καλοκαίρι, βάλτε χρώμα στη ζωή σας και… στις αυλές σας! Με αυτή τη δραστηριότητα, μπορείτε να απασχολήσετε μικρά και μεγάλα παιδιά, για αρκετή ώρα, εξασκώντας παράλληλα και την λεπτή κινητικότητά τους. Μην διστάζετε σε καθεμία από τις καλοκαιρινές κατασκευές, να παραχωρείτε στο παιδί ενεργό ρόλο, στην όλη διαδικασία, μόνο έτσι θα απολαύσουν τις κατασκευές και τις δραστηριότητες μαζί σας περισσότερο από ποτέ.

Το διασκεδαστικό χταπόδι

Για την κατασκευή μας αυτή, θα χρειαστούμε ένα λευκό χαρτόνι Α4, χρωματιστά χαρτόνια, μάτια πλαστικά, κόλλα.

Αρχικά, κόβουμε τα χρωματιστά χαρτόνια σε λωρίδες και σε μικρά κομμάτια, τύπου ψηφιδωτά. Πάνω στο λευκό χαρτόνι, κολλάμε τα πόδια του χταποδιού μας, τα οποία αποτελούνται από τις χρωματιστές λωρίδες των χαρτονιών μας και πάνω τους, κολλάμε τα υπόλοιπα κομμάτια, προσθέτοντας στη μέση τα μάτια του.

Και το αποτέλεσμά μας, θα μοιάζει αρκετά με αυτό από το Χταπόδι Craft για παιδιά – FSPDT (frogsandsnailsandpuppydogtail.com)

Οι καλοκαιρινές κατασκευές για παιδί, δεν τελειώνουν ποτέ, ιδίως αν προσθέσουμε λίγη φαντασία στα απλά καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε. Για την κατασκευή ενυδρείο μας, θα χρειαστούμε ένα λευκό πλαστικό πιάτο, από το οποίο θα κόψουμε το πάνω του μέρος, καθώς θα είναι η βάση του ενυδρείου μας. Θα χρειαστούμε επίσης, νερομπογιές (μπλε, πράσινο, κίτρινο χρώμα), ένα πινέλο κι έναν μαύρο μαρκαδόρο, για να σχεδιάσουμε τα ψαράκια μας.

Το αποτέλεσμα μας, μπορεί να μοιάζει αρκετά με το αποτέλεσμα της κατασκευής από το Art for Kids: Paper Plate Fishbowls and an Art History Lesson | Fine Art Mom Ας φέρουμε τον θαλάσσιο κόσμο, στο σπίτι μας!

Χρωματιστές πεταλούδες από μακαρόνια

Δίνουμε χρώμα και σχήματα στη ζωή μας, μέσα από αυτή την διασκεδαστική καλοκαιρινή κατασκευή. Μέσα από την παρακάτω κατασκευή, θα καταλάβουμε πως το να δημιουργείς καλοκαιρινές κατασκευές, παρέα με τα παιδιά, θέλει απλά φαντασία και χρόνο.

Θα χρειαστούμε ένα λευκό χαρτόνι Α4, τέμπερες της αρεσκείας σας, μακαρόνια σε σχήμα φιογκάκι και έναν μαύρο μαρκαδόρο. Κολλάμε τα φιογκάκια μας, πάνω στην κόλλα Α4, κόβουμε άλλα φιογκάκια στη μέση και τα προσθέτουμε στο τέλος του χαρτονιού μας. Τα φιογκάκια μας θα αποτελέσουν τις πεταλούδες μας. Ας δούμε στο περίπου, πώς θα μοιάζει η τελική μορφή της κατασκευής μας, μέσα από την κατασκευή που δημιούργησε η 20 Simple & Fun Summer Crafts for Kids – Crazy Little Projects.

Λουλούδια ακορντεόν

Παροτρύνουμε τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους χάρτινα λουλούδια ακορντεόν, τα οποία μπορούν να κρεμάσουν στα δωμάτιά τους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για την φτιάξετε τη δική σας κατασκευή.

  1. Κόψτε 4 κομμάτια κίτρινου ή λευκού χαρτιού (ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να έχουν τα λουλούδια σας).
  2. Διπλώστε το χαρτί στη μέση τόσο κάθετα όσο και οριζόντια και ανοίξτε ξανά. Διπλώστε το κάτω μέρος προς τα πάνω περίπου 1/4 και τσαλακώστε το προς τα κάτω.
  3. Αναποδογυρίστε το χαρτί και διπλώστε μέχρι την κορυφή μέχρι να δημιουργήσετε ένα ακορντεόν.
  4. Διπλώστε το χαρτί στη μέση και συνδέστε τα δύο μεσαία κομμάτια μαζί με ταινία διπλής όψης.
  5. Επαναλάβετε τα βήματα 2-4 με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια χαρτιού.
  6. Συνδέστε και τα 4 μαζί με μια λωρίδα διπλής κολλητικής ταινίας για να δημιουργήσετε ένα σχήμα λουλουδιού.

Το αποτέλεσμα σας, θα είναι κάπως έτσι.

Μολυβοθήκες καλοκαιρινές – εμπνευσμένες από καλοκαιρινά φρούτα

Για τις αγαπημένες καλοκαιρινές μολυβοθήκες φρούτων, θα χρειαστείτε χάρτινα ρολά από χαρτί υγείας, κίτρινο χαρτόνι Α4 ή χρωματιστά χαρτιά Α4, μαρκαδόρους, ματάκια πλαστικά κινούμενα, όπως αυτά που θα δείτε παρακάτω στην τελική φωτογραφία, από το Summer Fruit Pen Pots |(bakerross.co.uk) Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αφού πάρετε τα χάρτινα ρολά, τυλίγετε το χρωματιστό σας χαρτί ή χαρτόνι, σχεδιάζετε επάνω το φρούτο που επιθυμείτε, με τα χρώματα που επίσης επιθυμείτε, ενδεικτικά θα δούμε ορισμένα παρακάτω. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να μετρήσετε τις διαστάσεις του κάτω μέρους του ρολού και να κολλήσετε χρωματιστό χαρτόνι, μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το χαρτόνι με γκοφρέ χρωματιστό χαρτί, στις διαστάσεις που χρειάζονται. Ας δούμε , κάποια παραδείγματα, για να εμπνευστούμε παραπάνω!

Χαμογελαστά καβουράκια – Καλοκαιρινές κατασκευές εμπνευσμένες από την θάλασσα

Τα καβουράκια είναι έτοιμα για δράση! Η κατασκευή αυτή μπορεί να γίνει παρέα με παιδάκια όλων των ηλικιών. Θα χρειαστείτε πλαστικά λευκά πιατάκια, κόκκινη μπογιά, πορτοκαλί χαρτόνι ή πορτοκαλί χαρτί Α4 και ματάκια. Κόβουμε τα πιατάκια μας στη μέση με ένα ψαλίδι, τα ζωγραφίζουμε κόκκινα, κόβουμε ποδαράκια, χεράκια, με το πορτοκαλί μας χαρτί τα κολλάμε στα κατάλληλα σημεία, όπως θα δούμε και παρακάτω στην φωτογραφία μας και τέλος κολλάμε τα ματάκια. Α! και δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε στο καβουράκι, ένα πλατύ χαμόγελο!

Μια παραλία κρυμμένη σε ένα βάζο

Σίγουρα το καλοκαίρι επισκεπτόμαστε πολλές αμμώδεις παραλίες. Την επόμενη φορά, μη ξεχάσουμε να μαζέψουμε μερικά κοχύλια και λίγη άμμο. Για την κατασκευή μας αυτή, θα χρειαστούμε ένα γυάλινο βάζο και ένα καπάκι, το οποίο, αν επιθυμούμε μπορούμε να το χρωματίσουμε μπλε. Βάζουμε λοιπόν, μέσα στο βάζο μας την άμμο και τα κοχύλια μας. Μπορούμε επίσης, από τη μια μεριά του βάζου, να βάλουμε στο εσωτερικό του μπλε χαρτόνι, κομμένο στις διαστάσεις που χρειαζόμαστε και να ζωγραφίζουμε με λευκή κιμωλία ή νερομπογιά, λευκά σύννεφα. Και κάπως έτσι, μπορούμε βλέποντάς το, να ταξιδεύουμε σε εκείνη την παραλία, από την οποία μαζέψαμε την άμμο και τα κοχύλια μας. Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει και κινούμενη άμμο, με την οποία τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν.

Οι παιδαγωγοί και οι babysitters της Nannuka, μπορούν να σας εμπνεύσουν με περισσότερες ιδέες για καλοκαιρινές κατασκευές και να αναλάβουν την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση του παιδιού σας!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Λόγοι υγείας που συχνά ταλαιπωρούν τα παιδιά και λύσεις

Υπάρχουν κάποιες ασθένειες και προβλήματα υγείας, τα οποία απασχολούν...

Ζωγραφιές για εκτύπωση / Θεματικές ανά εποχή

Ζωγραφίζουμε παρέα, μοναδικά σχέδια, για κάθε περίσταση! Κατεβάστε τα...

Η νέα πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι έτοιμη!

Αν είσαι μαθητής-τρια ή γονέας μαθητή που έχει βιώσει...

Οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες… Ώρα για πολύ γέλιο

Οι γλωσσοδέτες, έχουν μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα, πρόκειται...
spot_img

Newsletter

Ζωγραφιές για εκτύπωση / Θεματικές ανά εποχή

Ζωγραφίζουμε παρέα, μοναδικά σχέδια, για κάθε περίσταση! Κατεβάστε τα Activities Books με τη κάθε θεματική παρακάτω. Πασχαλινές ζωγραφιές για εκτύπωση Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο...

Άγιος Βαλεντίνος – DIY παιδικές κατασκευές

Η κάρτα της αγάπης Το καλύτερο δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι πάντα χειροπιαστό, γεμάτο γλυκές και αληθινές ευχές και πολύ χρώμα. Θα χρειαστούμε ένα ροζ...

Διαγωνισμός – Κερδίστε προσκλήσεις για το 6ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά Η Nannuka, σας προσκαλεί στο 6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Πραγματοποίηση φετινής διοργάνωσης Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται...

Αινίγματα για παιδιά

Πολλά πολλά αδερφάκια, πιασμένα από τα χεράκια. Τι είναι; Διαβάστε τα καλύτερα αινίγματα!

Μουσική προπαιδεία – Δραστηριότητες

Καθώς όλο και περισσότεροι γονείς, αλλά και παιδαγωγοί προσχολικής και σχολικής ηλικίας εξοικειώνονται με τα πολλά οφέλη της μουσικής στη μάθηση, φαίνεται να υπάρχει...

Εξωτερικές δραστηριότητες για παιδιά

Καθώς ανοίγει ο καιρός όλοι, μικροί και μεγάλοι, θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Τα πάρκα και οι παιδικές χαρές ξεκινούν να...

Δραστηριότητες για παιδιά 3-6 ετών στο σπίτι, μακριά από οθόνες

Αδιαμφισβήτητο αποτελεί το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα, από τη στιγμή της γέννησής τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με τις οθόνες. Είτε από οθόνες κινητών τηλεφώνων,...

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω της τέχνης

Oφέλη και πρακτικές εκμάθησης ξένων γλωσσών Είναι γνωστό πως η εκμάθηση ξένων γλωσσών προσφέρει ποικίλα οφέλη, που μπορούμε να τα διακρίνουμε σε επίπεδα γλωσσικών, κοινωνικών...

6 δραστηριότητες για παιδιά κατάλληλες για βροχερές ημέρες

Παρόλο που ο ήλιος στη χώρα μας λάμπει συνεχώς, υπάρχουν και αυτές οι δύσκολες βροχερές μέρες του χειμώνα, όπου η αδρεναλίνη των παιδιών και...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.