Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Θα παίξουμε μαμά;

θα παίξουμε
Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, που ακολουθούν πολλές υποχρεώσεις, δυο ματάκια σε κοιτούν όλο απορία και σε ρωτούν το πιο απλό πράγμα: «Θα παίξουμε μαμά;»

Και πως να αρνηθείς; Σίγουρα θες να απολαμβάνεις κάθε στιγμή μαζί του. Σίγουρα χρειάζεται όλη σου την αφοσίωση και την αγάπη. Το σίγουρο, επίσης, είναι πως θέλετε και οι δύο να χαρείτε τις ώρες που έχετε μαζί ως την επόμενη φορά που αναγκαστικά θα αποχωριστείτε ο ένας τον άλλο, είτε για το σχολείο είτε για τη δουλειά.

Ώρα λοιπόν να δούμε πως μπορούμε καλύτερα να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας στο σπίτι έτσι ώστε να μπορούμε να χαρούμε μαζί έστω και μία ώρα δημιουργικού, ποιοτικού χρόνου μαζί με το παιδάκι μας. Και σε αυτό, πολύτιμος βοηθός και συνεργάτης θα είναι η babysitter.

Βήμα πρώτο- και σημαντικότερο: Αν η δουλειά μας το επιτρέπει, από τη στιγμή που επιστρέφουμε από τη δουλειά περιορίζουμε τη χρήση του τηλεφώνου και του υπολογιστή. Βήμα δεύτερο, ο μπαμπάς μπορεί να μας βοηθήσει σε εργασίες που δύναται να κάνει και χωρίς εμάς στο σπίτι. Αφού ξεκουραστούμε αρκετά, φροντίζουμε το χρόνο που θα διαθέσουμε στο παιδί μας να μην μας απασχολεί ΚΑΝΕΙΣ. Ασχολούμαστε με τα παιχνίδια του, μιλάμε, επικοινωνούμε, εκφράζουμε κάθε μας συναίσθημα ώστε να του δώσουμε ερεθίσματα για να εκφραστεί και εκείνο με τη σειρά του.

Θυμόμαστε πως όσο πιο ανοικτοί είμαστε στην επικοινωνία, τόσο ευκολότερα θα εκφράζεται το παιδί μας. Δε διστάζουμε να ρωτήσουμε, να απορήσουμε, να γελάσουμε. Δίνουμε στο παιδί μας το χώρο και το χρόνο να παίξει και μέσα από τη διαδικασία αυτή να μας μάθει όπως επίσης να μάθει και τα όρια του κόσμου τριγύρω του.

Κάθε παιχνίδι μας με το παιδί τελειώνει απαραιτήτως με μια αγκαλιά. Έτσι, βοηθάμε και στην ψυχολογική του ανάπτυξη. Η babysitter μπορεί να απασχολήσει το παιδί μετά από το δικό μας παιχνίδι μαζί του και να το προετοιμάσει για την επόμενη φορά που θα παίξει μαζί μας βάζοντας «στο τραπέζι» ιδέες και παιχνίδια ώστε η επικοινωνία του γονιού με το παιδί να γίνει ευχάριστη όσο και να ενισχύσει τις δεξιότητες του παιδιού. Η επικοινωνία μεταξύ των ενηλίκων (γονείς -φροντιστές) κρίνεται απαραίτητη σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας του παιδιού.
Ας παίξουμε, λοιπόν!

H Βασιλική Τσούτσου είναι babysitter με εμπειρία. Μπορείτε να δείτε το προφίλ της και να επικοινωνήσετε μαζί της για να της στείλετε αίτημα για εργασία. 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

μητρότητα

Μητρότητα: ποτέ μην αμφιβάλλεις!

Ξέρεις τι σημαίνεις για εκείνα. Κι αν δεν το ξέρεις, το νιώθεις. Όμως κάποιες στιγμές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *