Λαμπραντόρ – 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

ΚατοικίδιαΛαμπραντόρ - 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Ένα λαμπραντόρ το διακρίνουμε για την όμορφη και ισορροπημένη εξωτερική του εμφάνιση. Ανήκει στην ράτσα των Retriever και είναι δημοφιλές για τη φυσική του χάρη, αλλά και για την έντονη φιλικότητα και την προσωπικότητά του. Ας αναλύσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης του λαμπραντόρ:

Εξωτερική εμφάνιση της ράτσας λαμπραντόρ

Μέγεθος και Διαστάσεις:

 • Το λαμπραντόρ είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος.
 • Τα αρσενικά συνήθως έχουν ύψος περίπου 56-61 εκατοστά, ενώ τα θηλυκά είναι ελαφρώς μικρότερα.
 • Το βάρος του λαμπραντόρ φτάνει συνήθως τα 36 κιλά, ανάλογα με το φύλο και τη γενετική γραμμή.

Σώμα:

 • Έχει καλά διαμορφωμένο και συμμετρικό σώμα, με ισχυρούς μύες.
 • Η πλάτη του είναι ευθεία και δυνατή, και η ουρά του είναι μέσου μεγέθους, φέρει την τυπική λυγίζουσα μορφή των Retriever.
 • Ο λαιμός του είναι μεσαίου μήκους και δυνατός, καθώς εξυπηρετεί τον σκοπό του να φέρνει αντικείμενα στον ιδιοκτήτη του.

Κεφάλι:

 • Το λαμπραντόρ έχει κεφάλι μέτριου μήκους.
 • Το πρόσωπο του είναι τετράγωνο και δυνατό, με ένα χαρακτηριστικό σχήμα που το κάνει να δείχνει φιλικό.
 • Τα μάτια του είναι μεσαίου μεγέθους, καφέ ή κίτρινα, και εκφράζουν φιλικότητα.
 • Τα αυτιά του είναι μεσαία και κατευθύνονται προς τα εμπρός.

Τρίχωμα:

 • Έχει παχύ τρίχωμα που το προστατεύει από τις διάφορες καιρικές συνθήκες.
 • Το εξωτερικό τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και αδιάβροχο, προσφέροντας καλή προστασία από το νερό και την υγρασία.
 • Το τρίχωμα μπορεί να είναι σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, μαύρου ή κεχριμπαριού. Το κίτρινο είναι το πιο κοινό.

Συνολικά, η εξωτερική τους εμφάνιση αντικατοπτρίζει την ισορροπημένη και εντυπωσιακή του φύση. Είναι αγαπητά για το όμορφο τους πρόσωπο, το φιλικό τους χαρακτήρα και την προσωπικότητα που τους κάνει ιδανικούς συντρόφους για τις οικογένειες και τους λάτρεις των σκύλων.

λαμπραντόρ

Χαρακτήρας λαμπραντόρ

Ο χαρακτήρας ενός λαμπραντόρ είναι μοναδικός. Αν και κάθε σκυλί έχει την δική του προσωπικότητα, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά που περιγράφουν τον χαρακτήρα ενός λαμπραντόρ:

 1. Φιλικά: Είναι φιλικά με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα. Είναι εξαιρετικά κοινωνικά και απολαμβάνουν την ανθρώπινη παρέα. Είναι φιλικά με τα παιδιά και είναι ιδανικά για οικογένεια.
 2. Έξυπνα: Τα λαμπραντόρ είναι πολύ έξυπνα και μαθαίνουν εύκολα. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για εκπαίδευση.
 3. Παιχνιδιάρη προσωπικότητα: Τα λαμπραντόρ είναι πολύ παιχνιδιάρικα και απολαμβάνουν το παιχνίδι. Αγαπούν να παίζουν με μπάλες, να πιάνουν αντικείμενα και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.
 4. Εξαιρετικοί κολυμβητές: Τα λαμπραντόρ είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και αγαπούν το νερό. Έχουν ειδικές φυσικές ικανότητες, όπως ο υδροστατικός σκελετός τους και η αδρεναλίνη.
 5. Ενέργεια: Είναι ενεργητικά σκυλιά και χρειάζονται αρκετή φυσική άσκηση και δραστηριότητα. Όπως, περπάτημα, τρέξιμο, κολύμβηση και παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο.
 6. Αγάπη και αφοσίωση: Λατρεύουν να φροντίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας
 7. Βοήθεια – σκύλοι συνοδοί: Ξεχωρίζουν για την ευφυΐα τους, όπως επίσης είναι ιδανικά για σκύλους οδηγούς τυφλών ατόμων.
 8. Κοινωνικά: Απολαμβάνουν την αλληλεπίδραση με άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Είναι φιλικά προς τους ξένους και ευπροσάρμοστα σε κοινωνικές συνθήκες.
 9. Μακροζωία: Τα λαμπραντόρ ζουν συνήθως περίπου 10-14 χρόνια. Δείτε πότε πέθανε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο σε ηλικία 31 ετών.
 10. Δημοφιλείς: Τα λαμπραντόρ πρωταγωνιστούν σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Είναι ο ιδανικός σκύλος συντροφιάς για οικογένειες και ανθρώπους που αναζητούν έναν φιλικό, παιχνιδιάρικο σκύλο.

@outwardhound

Labrador retrievers have been one of the most popular dog breeds for a long, long time. Here are some fun facts about labs. ❤️🐶 #outwardhound #raisethewoof #labradorretriever #labradorsoftiktok #fypシ #yellowlab #blacklabrador #dogfacts

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Καταγωγή λαμπραντόρ

Τα λαμπραντόρ έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία καταγωγής. Η καταγωγή του λαμπραντόρ έχει ως εξής:

Καταγωγή από τον Καναδά: Το λαμπραντόρ είναι από τον Καναδά, αρχικά υπήρχε ως φυλή σκύλου εργασίας για τους ψαράδες και τους κυνηγούς της περιοχής της νήσου της Νέας Φουντλαντ. Οι πρόγονοί του λαμπραντόρ ήταν σκύλοι που χρησιμοποιούνταν για την ανάκτηση αλιευμάτων από το νερό και τη βοήθεια στο κυνήγι.

Εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο: Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι St. John’s dogs φέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από καναδούς ναυτικούς και κυνηγούς. Εκεί, συνευρέθηκαν με άλλες φυλές σκύλων, όπως τους τσέσαπικ (Chesapeake Bay Retrievers), και αρχίσανε να εξελίσσονται σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως λαμπραντόρ.

Εξέλιξη σε φυλή σκύλου εργασίας: Εξελίχθηκαν ως φυλή σκύλου εργασίας, ιδίως στον τομέα της αλιείας. Χρησιμοποιούνταν για την ανάκτηση ψαριών και διάφορων αλιευμάτων που περιέπιπταν στο νερό. Επιπλέον, οι ικανότητές τους στην ανάκτηση και την εργασία τους στο νερό τους έκαναν ιδανικούς συντρόφους για τους ψαράδες.

Εξέλιξη σε σκύλο συντροφιάς: Στη διάρκεια του 20ού αιώνα, έγιναν σκύλοι συντροφιάς και οικογενειακοί σκύλοι. Εκτιμήθηακν για το φιλικό και αγαπησιάρικο χαρακτήρα τους, καθώς και για την έξυπνη φύση τους.

Η καταγωγή του λαμπραντόρ αποτελεί μια συναρπαστική ιστορία εξέλιξης από τους εργασιακούς σκύλους της αλιείας στους φιλικούς και αφοσιωμένους συντρόφους που γνωρίζουμε σήμερα.

Η υιοθεσία και εκπαίδευση είναι μια υπέροχη εμπειρία, αλλά χρειάζεται προετοιμασία και αφοσίωση.

Υιοθεσία λαμπραντόρ

 1. Έρευνα: Πρώτα απ’ όλα, πηγαίνουμε σε τοπικά καταφύγια ζώων και μιλάμε με οργανώσεις υιοθεσίας. Ψάχνουμε ένα λαμπραντόρ που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες μας.
 2. Επίσκεψη στον υποψήφιο σκύλο: Συναντάμε τον σκύλο που σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε προτού αποφασίσουμε. Μια συνάντηση μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε την προσωπικότητά του και την υγεία του.
 3. Υιοθεσία: Όταν βρούμε το κατάλληλο, υπογράφουμε τα απαραίτητα έγγραφα υιοθεσίας και δίνουμε όλη μας την αγάπη και αφοσίωση.

Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

 1. Ξεκινάμε νωρίς: Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που φέρετε το λαμπραντόρ στο σπίτι σας. Ενισχύουμε τη θετική συμπεριφορά και αποφεύγουμε αρνητικές τιμωρίες.
 2. Βασική εκπαίδευση: Μαθαίνουμε βασικές εντολές όπως “κάθισε,” “έλα εδώ,” και “μείνε.” Χρησιμοποιούμε ανταμοιβές.
 3. Φυσική άσκηση: Είναι ενεργητικός σκύλος και χρειάζεται πολλή φυσική άσκηση. Όπως, καθημερινό περπάτημα, παιχνίδια και χρόνο στον εξωτερικό χώρο είναι ό,τι πρέπει.
 4. Αφοσίωση και υπομονή: Η εκπαίδευση μπορεί να απαιτεί υπομονή, αλλά είναι απαραίτητη.

Η εκπαίδευση ενός λαμπραντόρ, μια διαδικασία που χρειάζεται συνέπεια, όπως και αγάπη. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα, το λαμπραντόρ μας, μπορεί να γίνει ένας υπέροχος φίλος.

Διατροφή λαμπραντόρ

Η διατροφή του είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας του για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ευεξία του. Αξίζει επίσης, να ξέρουμε τα παρακάτω

 1. Υψηλής ποιότητας τροφή: Επιλέγουμε υψηλής ποιότητας τροφή για σκύλους. Η τροφή πρέπει να περιλαμβάνει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και λιπαρών, καθώς το λαμπραντόρ είναι ενεργητικός σκύλος. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξουμε τροφή που είναι κατάλληλη για τον σκύλο μας σε ηλικία και μέγεθος.
 2. Τροφή που είναι κατάλληλη για τη φάση της ζωής: Αλλάζουν διατροφικές ανάγκες στις διάφορες φάσεις της ζωής τους. Επιλέγουμε λοιπόν, τροφή που είναι κατάλληλη για κουτάβια, ενήλικα ή ηλικιωμένα λαμπραντόρ.
 3. Τροφή για αρθρώσεις: Επειδή είναι μεγάλα σκυλιά, μπορεί να είναι ευάλωτά στα προβλήματα των αρθρώσεων. Επιλέγουμε τροφή που περιέχει γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη για τη στήριξη της υγείας των αρθρώσεων. Επιπλέον, πάντα λαμβάνουμε υπόψη τις συμβουλές και οδηγίες του κτηνιάτρου μας.
 4. Διάφορα γεύματα: Ενώ η τροφή είναι κύρια πηγή διατροφής, μπορούμε και να προσθέσουμε λίγα φρέσκα φρούτα και λαχανικά ως λιχουδιές. Επιπλέον, τα τρόφιμα αυτά πρέπει να είναι ασφαλή για τους σκύλους μας και δεν προκαλούν δηλητηρίαση.
 5. Νερό: Τέλος, το λαμπραντόρ μας, πρέπει να έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο νερό.

Επιλογή ράτσας λαμπραντόρ

Πριν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα λαμπραντόρ, θα πρέπει να γνωρίζουμε 3 βασικά χαρακτηριστικά της ράτσας:

 1. Διαθεσιμότητα χρόνου: Θέλει πολύ χρόνο και προσοχή, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Πρέπει να αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την ασκήση του.
 2. Οικονομική προετοιμασία: Η φροντίδα ενός σκύλου, συμπεριλαμβανομένης της τροφής, των εμβολιασμών, της ενδυνάμωσης και των επισκέψεων στον κτηνίατρο, μπορεί να είναι δαπανηρή.
 3. Συνθήκες διαβίωσης: Πρέπει να έχουμε αρκετό χώρο για να φιλοξενήσουμε ένα λαμπραντόρ, καθώς είναι μεγάλοι σκύλοι και χρειάζονται αρκετό χώρο για να ασκούνται. Επίσης, πρέπει να μπορούμε να τους προσφέρουμε κατάλληλη ασκηση και διασκέδαση.
labrador

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Διατροφή σκύλου – Γίνεται ο σκύλος μου να είναι Vegan;

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 11 λεπτά Το μαγειρευτό φαγητό τελικά, είναι...

Μπόμπι – πέθανε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο σε ηλικία 31 ετών

Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές για όσους τον αγαπούσαν.

Μικρόσωμα σκυλιά – Τα 6 διασημότερα

Ποια είναι τα διασημότερα σκυλιά;

Φροντίδα σκύλου – Χρήσιμα Tips

Είτε μόλις υιοθετήσατε ένα νέο τετράποδο φίλο, είτε έχετε ήδη ένα...
spot_img

Newsletter

Την Τρίτη απεργούν οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

Κλειστοί όλοι οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί & παιδικοί σταθμοί Ελλάδας την Τρίτη 28/11/23, λόγω απεργίας. Γιατί είναι κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί; Οι ιδιωτικοί σταθμοί τα...

Οι 11 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες – Δείτε τα trailer

Όλες και όλοι αγαπάμε τις χριστουγεννιάτικες ταινίες! Ας δούμε τις all time classic μέχρι και τις πιο νέες και διαφορετικές. Ετοιμάζουμε τη ζεστή μας...

50+2 πράξεις γεμάτες καλοσύνη να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα

H καλοσύνη και η χαρά είναι παντού γύρω μας, από τον εθελοντισμό μέχρι και τη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στον ηλικιωμένο γείτονα να...

Επίδομα παιδιού – Ποιοι παίρνουν έως 420 ευρώ τα Χριστούγεννα

Κερδισμένοι από την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21, οι οποίοι θα λάβουν μέχρι και 420 ευρώ έξτρα ενίσχυση. Ποιοι θα λάβουν...

Πρώτο μπάνιο νεογέννητου στο σπίτι – Πώς θα γίνει με ασφάλεια;

Είναι πολύ σύνηθες οι νέοι γονείς να αγχώνονται αρκετά για το πρώτο μπάνιο νεογέννητου στο σπίτι. Ως επαγγελματίες υγείας που ασχολούμαστε με τη φροντίδα...

Χριστουγεννιάτικα γλυκά – Για…γλυκές γιορτές!

Όλες και όλοι ανυπομονούμε για τα Χριστούγεννα και ακόμα περισσότερο για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά! Δίαιτα τέλος, ώρα για γλυκές απολαύσεις και μια παύση από...

100+ καλύτερες ευχές για Χριστούγεννα

Ευχές για καλά Χριστούγεννα Χρόνια πολλά! Εύχομαι να γεμίσουν οι καρδιές σας με αγάπη, φως κι ευτυχία. Χαρούμενα Χριστούγεννα! Να είναι η εορταστική περίοδος γεμάτη με...

Διατροφή σκύλου – Γίνεται ο σκύλος μου να είναι Vegan;

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 11 λεπτά Το μαγειρευτό φαγητό τελικά, είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία του σκύλου μου; Το μαγειρευτό φαγητό αποτελεί ένα φυσικό τρόπο...

Δραστηριότητες για παιδιά ανά ηλικία στο σπίτι

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 14 λεπτά Συχνά, πολλές και πολλούς από εμάς, μας απασχολεί το πώς θα απασχολήσουμε δημιουργικά το παιδί στο σπίτι. Συχνά, ο...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.