Φροντίδα σκύλου – Χρήσιμα Tips

ΚατοικίδιαLifestyleΦροντίδα σκύλου - Χρήσιμα Tips

Είτε μόλις υιοθετήσατε ένα νέο τετράποδο φίλο, είτε έχετε ήδη ένα σκύλο πολλά χρόνια στη ζωή σας, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει κάτι από όσα θα διαβάσετε παρακάτω σχετικά με τη φροντίδα σκύλου, που δεν γνωρίζατε – αλλά θα έπρεπε.

Οι Petsitters μας και η Nannuka ως #doglover, υποσχόμαστε ότι όσα θα ακολουθήσουν, σχετικά με τη φροντίδα σκύλου, θα σας βοηθήσουν πολύ, ώστε να είστε ο καλύτερος ιδιοκτήτης σκύλου.

Φροντίδα σκύλου

Συμβουλές για την φροντίδα σκύλου

1. Μην ταΐζετε υπερβολικά το σκυλί σας, θα επηρεάσει σημαντικά την υγεία και την ευτυχία του

Περισσότερο από το 50% των σκύλων στην Αμερική είναι παχύσαρκοι και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Τα υπέρβαρα σκυλιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μεταβολικών ανωμαλιών, καρδιαγγειακών παθήσεων, ασθενειών των αρθρώσεων, μειωμένου ανοσοποιητικού συστήματος και πολλών άλλων προβλημάτων υγείας. Επίσης, είναι λιγότερο κινητικά και δεν μπορούν να τρέξουν, να παίξουν ή να κάνουν άλλες δραστηριότητες, όσο ενδεχομένως θα ήθελαν. Κάντε μια χάρη στο κατοικίδιό σας, ταΐστε το με την ποσότητα που συνιστά ο κτηνίατρός του και μην ενδώσετε στα γλυκά μάτια του, όταν ζητά περισσότερο φαγητό ή ζητά να φάει από το δικό σας φαγητό! Η φροντίδα σκύλου αφορά και τις διατροφικές συνήθειες του.

φροντίδα σκύλου

2. Αγγίξτε τη μύτη του σκύλου σας

Η μύτη του σκύλου σας πρέπει να είναι υγρή. Το επίπεδο υγρασίας θα ποικίλει μεταξύ των σκύλων και ανάλογα με την εποχή του χρόνου, αλλά ένας υγιής σκύλος θα έχει μια δροσερή και ελαφρώς υγρή μύτη.

3. Μην αμελείτε τα ετήσια ραντεβού στον κτηνίατρο

Αφήστε τους ειδικούς να εξετάζουν τακτικά τον σκύλο σας, για να τον ελέγχουν για τυχόν προβλήματα υγείας και να σας παρέχουν τις καλύτερες, εξατομικευμένες πληροφορίες, ώστε να διατηρήσετε τον πολύτιμο φίλο σας υγιή για πολλά χρόνια. Μην ανησυχείτε, για τη φροντίδα σκύλου, όταν τα ραντεβού στον κτηνίατρο, είναι προγραμματισμένα και τα τηρείτε.

φροντίδα σκύλου

4. Κάντε ένα κιτ “πρώτων βοηθειών, για τον σκύλο σας”

Ατυχήματα και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβαίνουν και η προετοιμασία με όλα τα απαραίτητα, για να βοηθήσετε το σκυλί σας είναι ένα κρίσιμο βήμα, το οποίο αποδεικνύει πόσο υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιου είστε. Μα, κι αν δεν είστε τόσο υπεύθυνος, τώρα που διαβάζετε το κείμενο μας, μπορείτε να γίνετε ή αν χρειάζεστε μεγαλύτερη βοήθεια και προετοιμασία, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες φροντίδας σκύλων. Το κιτ πρώτων βοηθειών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν παίρνετε το σκυλί σας έξω για πεζοπορία ή camping. Ένα κιτ πρώτων βοηθειών κατοικίδιων ζώων DIY είναι κάτι που πρέπει να έχει κάθε γονέας σκύλου.

6. Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας

Το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σας συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία του και την αποφυγή δαπανηρών οδοντιατρικών θεραπειών στο μέλλον. Κάντε αυτό μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους. Με λίγο χρόνο και εκπαίδευση, το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τον τετράποδο φίλο σας κάθε μέρα!

7. Έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε εφαρμογή

Δεν είναι ευχάριστο να το σκέφτεστε, αλλά είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο για το σκυλί σας σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι. Κάντε μια λίστα με σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τον τρόπο ζωής του σκύλου σας, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά το ταΐζετε, πόση τροφή χρειάζεται ανά γεύμα, τα φάρμακα του, τον αριθμό τηλεφώνου του κτηνιάτρου του κ.λπ. Δώστε αντίγραφα αυτού σε κάποιον που θα μπορούσε να φροντίσει το σκυλί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αξίζει επίσης τον χρόνο σας, να ρωτήσετε γύρω σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα ή δύο άτομα που ζουν κοντά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το σκυλί σας σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να βρείτε έναν επαγγελματία Petsitter, που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας βοηθήσει.

8. Παίξτε μαζί τους, έχοντας ένα σκοπό

Όταν χαϊδεύετε και παίζετε με τον σκύλο σας, ειδικά όταν είναι κουτάβι, παίξτε σκόπιμα με τα πόδια, τα αυτιά και το στόμα του. Κάνοντας πράγματα όπως το άγγιγμα των ποδιών και των νυχιών τους κατά τη διάρκεια της θετικής εμπειρίας παιχνιδιού, θα τους απευαισθητοποιήσετε να αγγίζονται σε αυτές τις περιοχές όταν έρθει η ώρα για κούρεμα νυχιών. Κοιτάζοντας στα αυτιά και το στόμα τους και συνηθίζοντάς τους να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ πιο εύκολο για τον κτηνίατρό σας να εξετάσει τον σκύλο σας όταν πηγαίνει για εξετάσεις. Αυτό θα κάνει τη δουλειά του κτηνιάτρου σας ευκολότερη, το κουτάβι σας θα είναι λιγότερο αγχωμένο κατά τη διάρκεια της εξέτασής του και ο κτηνίατρός σας θα είναι πιο πιθανό να εντοπίσει τυχόν ανωμαλίες σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τον τετράποδο φίλο σας.

Καθαριότητα και προστασία κουταβιών

9. Κρατήστε τα σκουπίδια σας μακριά

Τα σκυλιά συχνά έλκονται από την υπέροχη μυρωδιά των σκουπιδιών σας και μπορεί να τρώνε πράγματα που είναι τοξικά, επιβλαβή ή μη εύπεπτα, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίδια σας είναι μακριά ή δεν είναι εύκολα διακριτά. Η κατάποση ξένων αντικειμένων ή τοξικών ουσιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης.

10. Προσφέρετε στον σκύλο σας έναν ασφαλή χώρο

Μπορείτε να έχετε ένα μέρος στο σπίτι σας με το κρεβάτι ή την κουβέρτα του σκύλου σας, μερικά παιχνίδια και ένα μπολ με νερό, όπου ο σκύλος σας αισθάνεται ασφαλής και μπορεί εύκολα να κοιμηθεί, να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας να ηρεμήσει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων, όπως πάρτι, κλάμα μωρού ή καταιγίδες. Εάν ο σκύλος σας εκπαιδεύτηκε να παραμένει στο κλουβί ως κουτάβι  ή όταν εντάχθηκε στην οικογένειά σας, κρατώντας το κλουβί του ανοιχτό και διαθέσιμο ακόμα και αφού δεν το χρειάζεται πλέον για εκπαίδευση μπορεί να του προσφέρει ένα τέλειο μέρος μόνο για αυτόν που θα ήθελε να έχει.

11. Κλειδώστε τις οικιακές τοξίνες

Πάντα να κρατάτε τα οικιακά χημικά σας, όπως καθαριστικά και φυτοφάρμακα, μακριά από το σκυλί σας. Πολλά έξυπνα σκυλιά μπορούν και θα μπουν σε προϊόντα που φυλάσσονται κάτω από το νεροχύτη ή στο γκαράζ. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κλειδαριές προστασίας, για να σφραγίσετε ντουλάπια με τοξικά προϊόντα.

12. Πλένετε τακτικά τα πράγματα του σκύλου σας

Μικρόβια, βρωμιά, γύρη και πολλά άλλα καταλήγουν στα κλινοσκεπάσματα, τα μαλακά παιχνίδια και τις κουβέρτες του σκύλου σας. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε αυτά τα αντικείμενα εβδομαδιαίως, για να τα διατηρείτε φρέσκα και καθαρά για τον σκύλο σας. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από εποχιακές αλλεργίες, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη μείωση της έκθεσής του στη γύρη. Η φροντίδα σκύλου, αφορά και τη φροντίδα των αντικειμένων γύρω του.

13. Κρατήστε το σκύλο σας μακριά από την δική σας τροφή

Πολλές ανθρώπινες τροφές, όπως η σοκολάτα, το αβοκάντο ή τα κρεμμύδια, είναι τοξικές για τους σκύλους και μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Κρατήστε την δική σας τροφή μακριά και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις τσίχλες και τις καραμέλες, καθώς πολλές περιέχουν ξυλιτόλη, η οποία είναι μια ουσία που μοιάζει με ζάχαρη, τοξική για τους σκύλους. Μην ταΐζετε τον σκύλο σας με δική σας τροφή επίτηδες, εκτός εάν συνιστάται από τον κτηνίατρό σας. Ορισμένες τροφές, όπως το απλό κοτόπουλο, ή το απλό ρύζι μπορεί να συνιστώνται σκόπιμα από τον κτηνίατρό σας για συγκεκριμένους λόγους, όπως πεπτικές διαταραχές, διάρροια, για να βοηθήσουν στην απόκρυψη φαρμάκων από το στόμα ή ως εξαιρετικά ενθαρρυντικές εκπαιδευτικές λιχουδιές σε μικρές ποσότητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η τροφή μπορεί να είναι κατάλληλη για τον σκύλο σας, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να τρώει από το πιάτο σας ή να τρώει τα περισσεύματά σας.

Οφέλη άσκησης για τον τετράποδο φίλο σας

14. Το περπάτημα, παρέα με τον τετράποδο φίλο σας, ευνοεί την υγεία του

Οι τακτικές βόλτες παρέχουν πολλά οφέλη στον τετράποδο φίλο σας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της πλήξης, βοηθούν το πεπτικό του σύστημα, διατηρώντας τον σε ένα υγιές βάρος και βοηθώντας τον να αποβάλει την υπερβολική του ενέργεια. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μη ξεχνάτε πως μια dog-walker μπορεί να αναλάβει τη βόλτα του τετράποδου φίλου σας.

15. Καταπολεμήστε την πλήξη προσθέτοντας ποικιλία

Σπάστε την κανονική ρουτίνα του σκύλου σας προσθέτοντας επιπλέον βόλτες ή εξόδους. Πάρτε τον σε ένα φιλικό προς τα σκυλιά μέρος ή drive-in για μια αλλαγή σκηνικού. Μπορείτε επίσης να ανανεώσετε τα παιχνίδια τους, για να τα διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους.

16. Προκαλέστε το σκυλί σας διανοητικά

Ακριβώς όπως και εμείς, τα σκυλιά χρειάζονται άφθονη ψυχική διέγερση για να παραμείνουν ευτυχισμένα και υγιή. Δώστε στον σκύλο σας ένα παιχνίδι, διδάξτε του νέα κόλπα και παίξτε νέα παιχνίδια μαζί του για να τον κρατήσετε αφοσιωμένο.

17. Επιβράδυνση μασήματος/κατανάλωση τροφής

Εάν ο σκύλος ή το κουτάβι σας τρώει τα γεύματά του πολύ γρήγορα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης στομαχικών προβλημάτων ή διαταραχών που μπορεί να οδηγήσουν σε εμετό. Η επιβράδυνση της κατανάλωσης τροφής, είναι καλή για την πεπτική του υγεία και μπορεί να γίνει εύκολα. Μια φθηνή, εύκολη λύση είναι απλά να βάλετε μια μεγάλη μπάλα τένις στο μπολ τους. Η μπάλα θα αποτελέσει ένα ”εμπόδιο”, το οποίο θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της κατανάλωσης τροφής.

18. Ασκηθείτε μαζί

Ασκηθείτε με τον σκύλο σας στο πάρκο, δοκιμάστε διάφορα παιχνίδια, ανεβείτε σκάλες παρέα ή πάρτε τα σε μια περιπετειώδη πεζοπορία. Η φροντίδα σκύλου σε αυτή την περίπτωση συνεπάγεται και δική μας φροντίδα.

Συντροφιά & σκύλος

19. Αγάπη & στοργή

Τα σκυλιά χρειάζονται αγάπη και στοργή. Βεβαιωθείτε ότι περνούν αρκετό χρόνο με εσάς και την οικογένειά σας. Δώστε τους προσοχή, προσφέρετέ τους λιχουδιές και παίξτε παιχνίδια μαζί τους.

20. Έχετε υπομονή μαζί τους

Μπορεί να είναι δύσκολο όταν ο σκύλος σας δεν ακολουθεί τις τεχνικές εκπαίδευσης, που έχετε κάνει τόσο καιρό παρέα με τον εκπαιδευτή, αλλά με λίγη χάρη και υπομονή, θα είναι πιο πιθανό να συνεχίσει να προσπαθεί. Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι, κάντε ένα διάλειμμα από την εκπαίδευση και σκεφτείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή τον εκπαιδευτή σας. Τα σκυλιά είναι πολύ καλά στο να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματός μας και δεν θα ανταποκριθούν καλά στην εκπαίδευση εάν είστε στρεσαρισμένοι ή θυμωμένοι.

21. Κάντε τους παρέα, ενώ τρώνε

Μείνετε κοντά τους όταν τρώνε και καθιερώστε το ως μια καθημερινή, τακτική συνήθεια. Ιδίως αν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός με το φαγητό του, μένοντας δίπλα του μπορεί να τον βοηθήσετε.

Εκπαίδευση σκύλου

22. Επιβραβεύστε το κατοικίδιο σας, όταν ενεργεί με επιτυχία έξω

Η εκμάθηση τουαλέτας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Επιβραβεύστε και επευφημήστε τον σκύλο σας κάθε φορά και θα συνεχίσει με ανυπομονησία αυτή τη συμπεριφορά μέχρι να γίνει συνήθεια. Για σκύλους που μαθαίνουν να εκπαιδεύονται στο σπίτι, φέρτε λιχουδιές έξω μαζί σας και ανταμείψτε αμέσως τον σκύλο σας αφού ενεργήσει κάπου που εγκρίνετε.

23. Κάντε την εκπαίδευση να μοιάζει με παιχνίδι

Αλλάξτε τις λιχουδιές, τις ανταμοιβές και τους επαίνους. Αν αντιλαμβάνονται την εκπαίδευση ως παιχνίδι, αντί για κάτι βαρετό κατά τη διάρκεια της ημέρας τους, θα το διασκεδάσουν περισσότερο και θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας ανταποκρίνεται καλύτερα σε διαφορετικούς τύπους ανταμοιβών μέσω αυτής της διαδικασίας. Κατά την προπόνηση, πάντα να ανταμείβετε τη θετική συμπεριφορά με λιχουδιές τα κατοικίδια σας.

Συμβουλές καλοκαιρινής φροντίδας σκύλου

24. Κρατήστε το σκυλί σας, σε ένα δροσερό μέρος

Τα σκυλιά δεν ιδρώνουν όπως εμείς. Μέσα από το λαχάνιασμα, απελευθερώνουν τη θερμότητα. Προσφέροντας στα σκυλιά σας πρόσβαση σε σκιερό, δροσερό μέρος και έναν τρόπο να δροσιστούν Παρακολουθήστε τους τετράποδους φίλους σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και παρατηρήστε τους, εάν λαχανιάζουν υπερβολικά για να αποτρέψετε τη θερμοπληξία, το άγχος και την αφυδάτωση.

25. Δώστε τους μια σταθερή πηγή νερού

Η αφυδάτωση είναι απίστευτα επικίνδυνη για τα σκυλιά και μπορεί να συμβεί γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει εύκολη πρόσβαση σε καθαρό νερό όλη την ημέρα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Σημειώστε εάν λαχανιάζουν υπερβολικά, χάνουν το ενδιαφέρον τους για φαγητό ή έχουν στεγνή μύτη. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας, εάν παρατηρήσετε αυτές ή οποιαδήποτε άλλη ασυνήθιστη συμπεριφορά από τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

26. Αποφύγετε τα τοξικά φύκια

Τα φύκια, σε περίπτωση κατάποσης, μπορεί να είναι επιβλαβή και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρα για τους σκύλους.

27. Παρακολουθήστε τα πόδια τους

Τα πόδια του σκύλου είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και μπορούν να καούν όταν περπατάτε σε ζεστές επιφάνειες. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε άνετα το γυμνό χέρι ή πόδι σας στο ζεστό έδαφος έξω, η επιφάνεια είναι πολύ ζεστή για να περπατήσει ο σκύλος σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιλέξτε γρασίδι ή καλυμμένα μονοπάτια, όταν βγάζετε το σκυλί σας έξω.

28. Ποτέ μην αφήνετε τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο

Η εσωτερική θερμοκρασία ενός αυτοκινήτου μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνη ή ακόμα και θανατηφόρα για τον σκύλο σας. Ποτέ μην τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητό σας, ακόμη και με τα παράθυρα ανοιχτά. Τα αυτοκίνητα μπορούν να αγγίξουν θανατηφόρες θερμοκρασίες μέσα σε λίγα λεπτά το καλοκαίρι.

Η φροντίδα σκύλου, αποτελεί μια διαδικασία όχι πάντα τόσο εύκολη, γι’ αυτό και η υιοθεσία ενός κατοικίδιου οφείλει να αποτελεί συνειδητή μας επιλογή.

Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από:

39 Dog Care Tips: The Ultimate Pet Parent’s Guide | Pawlicy Advisor

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Υιοθεσία σκύλου – Καταφύγια και ΜΚΟ που μπορείς να επισκεφτείς

Πολλές φορές θέλουμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε αυτό...

Κοκόνι – Τι το κάνει ξεχωριστό και ιδιαίτερα αγαπητό;

Κοκόνι - Γιατί είναι το πιο αξιολάτρευτο σκυλί;

Barf τροφή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ωμή τροφή του σκύλου

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά Τι είναι η barf...

Τα 100+ πιο ξεχωριστά ονόματα για γάτες

Αφού εμπνευστήκαμε με τα 80 καλύτερα ονόματα σκύλων, ήρθε...
spot_img

Newsletter

Απαγορευμένες τροφές για το ζάχαρο – Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ομάδα μεταβολικών παθήσεων που χαρακτηρίζονται από υπεργλυκαιμία συνέπεια διαταραχών στην έκκριση ινσουλίνης, στη δράση της ή και στα δύο. Η...

Λόγοι υγείας που συχνά ταλαιπωρούν τα παιδιά και λύσεις

Υπάρχουν κάποιες ασθένειες και προβλήματα υγείας, τα οποία απασχολούν συχνά τα παιδιά και κατ’ επέκταση και τους γονείς τους, οι οποίοι θέλουν να βρουν...

Ζωγραφιές για εκτύπωση / Θεματικές ανά εποχή

Ζωγραφίζουμε παρέα, μοναδικά σχέδια, για κάθε περίσταση! Κατεβάστε τα Activities Books με τη κάθε θεματική παρακάτω. Πασχαλινές ζωγραφιές για εκτύπωση Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο...

Η νέα πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι έτοιμη!

Αν είσαι μαθητής-τρια ή γονέας μαθητή που έχει βιώσει σχολικό εκφοβισμό, μπορείς να κάνεις αναφορά περιστατικού στη νέα πλατφόρμα σχολικού εκφοβισμού του gov.gr. Λόγοι αναφοράς Σύμφωνα...

Υιοθεσία σκύλου – Καταφύγια και ΜΚΟ που μπορείς να επισκεφτείς

Πολλές φορές θέλουμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο, μέσα από τις πράξεις μας. Μια από τις πολλές πράξεις, που μπορούν...

Συμπτώματα εγκυμοσύνης ανά τρίμηνο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα πιο κοινά πρώιμα σημεία και συμπτώματα εγκυμοσύνης μπορεί να περιλαμβάνουν: Απουσία περιόδου: Εάν είστε σε αναπαραγωγική ηλικία και έχει περάσει μια εβδομάδα ή...

Νανουρίσματα – Οι πιο γλυκές μελωδίες

Τα νανουρίσματα αποτελούν έναν τρόπο σύνδεσης μεταξύ του παιδιού και του φροντιστή. Έχουν την μαγεία να ηρεμούν και να προετοιμάζουν τα παιδιά, για έναν...

Οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες… Ώρα για πολύ γέλιο

Οι γλωσσοδέτες, έχουν μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα, πρόκειται για φράσεις ή σειρές λέξεων που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δύσκολο...

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι αν αγαπάτε την τέχνη

Είναι γεγονός ότι η τέχνη βρίσκεται παντού και βασίζεται κυρίως στην εμπειρία. Είναι “γεννημένη” για να αφυπνίζει όλες μας τις αισθήσεις και μας βοηθά...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.