Εκπαιδευτικές σελίδες για παιδιά και δασκάλους: μια περιεκτική λίστα!

ΟικογένειαΕκπαιδευτικές σελίδες για παιδιά και δασκάλους: μια περιεκτική λίστα!

Δαιμονοποιούμε συχνά τις οθόνες και την οn-line παρουσία των παιδιών μας αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως ο ψηφιακός κόσμος έχει να προσφέρει σε παιδιά, μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτόγνωρες δυνατότητες μάθησης, ουσιαστικής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Εκπαιδευτικές σελίδες, λογισμικά και εφαρμογές έχουν βαλθεί να κάνουν κυριολεκτικά τη μάθηση παιχνίδι και να διευρύνουν τις γνώσεις των παιδιών, συνδυάζοντας εργασία και χαρά και κυρίως δίνοντας το ερέθισμα για να αναπτύξουν τα παιδιά καινούριες δεξιότητες. Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές ιστοσελίδες που έχουν αγαπηθεί από οικογένειες και εκπαιδευτικούς και έχουν αποδειχθεί στην πράξη πολύτιμες.

Εκπαιδευτικές σελίδες: life-savers για γονείς και δασκάλους!

Στο αερόστατο, παιδιά κυρίως προσχολικής ηλικίας μπορούν να έρθουν σε επαφή παίζοντας με τις πρώτες “πράξεις” της γραφής, της ανάγνωσης και των μαθηματικών ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τον κόσμο, τον εαυτό τους και βασικές έννοιες. Η γνώση χωρίζεται σε επίπεδα ενώ οι φωνητικές οδηγίες των χαρακτήρων της σελίδας είναι κατατοπιστικές για το τι πρέπει να κάνει το παιδί και πολύ ευχάριστες!

Έμφαση στο παιχνίδι και τη διαδραστική δημιουργικότητα προσφέρουν και τα ιμεάκια, η νεανική παρέα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Παιχνίδια μνήμης, δράσης, γνώσεων, λογικής ιντριγκάρουν πραγματικά τα παιδιά ενώ στα highlights της σελίδας είναι σίγουρα η ενότητα “Δημιουργήστε” όπου τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν και να τυπώσουν τα δικά τους προγράμματα και προσκλήσεις για παιδικά πάρτι.

Ως ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού περιγράφεται το jele και είναι αλήθεια πως πρόκειται για μια δημιουργική εξερεύνηση στις πολύχρωμες πίστες της μάθησης παρέα με ήρωες που καθοδηγούν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν. Υπέροχα γραφικά έξυπνοι διάλογοι και δημιουργικές “αποστολές”!

Στον Μικρό Αναγνώστη τα παιδιά μπορούν να ξεφυλλίζουν ηλεκτρονικά και να ακούν παράλληλα ιστορίες αγαπημένων βιβλίων όπως τις διηγούνται ηθοποιοί ή και οι ίδιοι οι συγγραφείς των βιβλίων! Προσεγμένες αναγνώσεις που ξέρουν να ζωντανεύουν μια ιστορία και να χρωματίζουν σωστά την ουσία της, χωρίς υπερβολές.

Στον νηπιαγωγό για πάντα η προσχολική αγωγή έχει την τιμητική της! Προτάσεις για δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι, εποπτικό υλικό για κάθε γνωστικό αντικείμενο προσαρμοσμένο στις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών αυτής της ηλικίας, καινοτόμα προγράμματα και υλικό για παραστάσεις κερδίζουν νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς δημιουργικής απασχόλησης αλλά και γονείς που προσπαθούν να τροφοδοτούν συνεχώς τα παιδιά τους με νέα ερεθίσματα.

Κυρίως για εκπαιδευτικούς αλλά και για γονείς, οι εκπαιδευτικές πύλες stintaxi και thrania αποτελούν μια όαση εκπαιδευτικού υλικού για όλες τις βαθμίδες του Δημοτικού, εύχρηστου χάρη στην ξεκάθαρη κατηγοριοποίησή του και το καθαρό layout που δεν αφήνει τον “θόρυβο” της πληροφορίας να αποπροσανατολίζει. Φύλλα εργασίας και μελέτης, οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικές παρουσιάσεις, κουίζ εξάσκησης όλα χωρισμένα ανά τάξη και μάθημα εφοδιάζουν τον δάσκαλο αλλά και τον γονιό που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στην μελέτη του παιδιού του με πολύτιμα εργαλεία κατανόησης και εμβάθυνσης στη γνώση.

Μπορεί το dyslexia at home να αυτοπροσδιορίζεται ως ένα ιστολόγιο για τη δυσλεξία και τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και είναι αληθινά κορυφαίο στο είδος του αλλά στην πράξη αποδεικνύεται χρήσιμο σε όλους τους γονείς και τους δασκάλους που αναζητούν τεχνικές -ή πείτε το και “κόλπα”, “τρικ”- για να εξοικειωθούν τα παιδιά καλύτερα με κανόνες ορθογραφίας και γραμματικής, με τις αριθμητικές πράξεις ή τις στοιχειώδεις έννοιες γεωμετρίας.

Η κυρία Σιντορέ, από την άλλη βρήκε τον τρόπο να κάνει τους κανόνες της γραμματικής και της ορθογραφίας πιο ελκυστικούς για τα παιδιά με έναν άλλο τρόπο: τη μουσική, τα τραγούδια και τις ιστορίες! Η ομοιοκαταληξία, οι συσχετισμοί και η αχαλίνωτη φαντασία δίνουν και παίρνουν σε αυτά τα τραγούδια που εκπαιδεύουν τα παιδιά να γίνονται εφευρετικά όταν πρέπει να αποστηθίσουν κανόνες και… εξαιρέσεις.

Πλούσιο εποπτικό υλικό για εκπαιδευτικούς και γονείς θα βρείτε και στον γραφούλη και τη γραφούλα που έχουν κάνει κυριολεκτικά φύλλο και φτερό την ύλη της πρώτης δημοτικού προσφέροντας πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό για κάθε ενότητα και υποενότητα της διδακτέας ύλης. Ο παράδεισος του καλά οργανωμένου εκπαιδευτικού αλλά και του γονιού που θέλει ειδικά στα πρώτα βήματα της εκπαίδευσης του παιδιού του να βοηθήσει στην οργάνωση των γνώσεων του παιδιού του.

Εξαιρετικά χρήσιμες για δασκάλους είναι και οι εκπαιδευτικές σελίδες teacherland και edidaskalia– πλούσιο και καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμο για όλες τις βαθμίδες και τα μαθήματα ενώ βίντεο, παιχνίδια και κουίζ αφαιρούν κάθε τι μηχανικό από τη μαθησιακή διαδικασία, μεταμορφώνοντάς της σε αληθινή πρόκληση για τα παιδιά.

Στα διαδραστικά σχολικά βιβλία, τέλος, θα βρείτε όλα τα βιβλία από την πρώτη τάξη του Δημοτικού μέχρι την τρίτη τάξη του Λυκείου (του ΕΠΑΛ συμπεριλαμβανομένου) χωρισμένα ανά τάξη και ανά μάθημα. Το ατού της πολύ αξιόλογης αυτής προσπάθειας δεν είναι μόνο η συγκέντρωση σε έναν χώρο των συμβατικών βιβλίων όλων των μαθησιακών αντικειμένων  αλλά και ο εμπλουτισμός τους με λινκ, οπτικοακουστικό υλικό και έξτρα δραστηριότητες. Ένα ψηφιακό σχολείο στη διάθεσή μας με λίγα μόνο κλικ!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Απαγορευμένες τροφές για το ζάχαρο – Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ομάδα μεταβολικών παθήσεων που χαρακτηρίζονται...

Επίδομα γέννησης έως 3.500 ευρώ – Μέτρα στήριξης για νέες οικογένειες

Το ακριβό κόστος ζωής που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά...

Γονική άδεια για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης τέκνου – Πώς θα την λάβετε

Ποιοι γονείς δικαιούνται άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου; Εργαζόμενοι γονείς...

Γιαγιά και εγγόνια, μια ισχυρή σχέση

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά Κάθε γιαγιά απολαμβάνει την...
spot_img

Newsletter

Σημεία στίξης – Οδηγός για τη χρήση και τη σημασία τους

Τι είναι τα σημεία στίξης; Τα σημεία στίξης είναι σύμβολα που βάζουμε ανάμεσα στις λέξεις και μας διευκολύνουν στην ανάγνωση. Επιτρέπουν να διαβάζουμε ένα κείμενο με σωστό...

ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΜΔ: Δημιουργικές ιδέες για αποτελεσματικότερο διάβασμα

Το σχολικό καθημερινό διάβασμα στο σπίτι είναι μια διαδικασία που συνήθως απωθεί όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν δεν έχουν μάθει από μικρή ηλικία...

Ζωγραφίζοντας μαθαίνουμε τη σχολική Ιστορία-Tips για γονείς

Αγαπητοί γονείς, Πολλοί απ’ εσάς αναρωτιέστε πώς θα μάθει το παιδί σας τη σχολική Ιστορία εύκολα χωρίς μουσκεμένες φατσούλες «γεμάτες όλο δεν μπορώ» ή «δεν...

Συνέντευξη με έναν δάσκαλο: Βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν οι γονείς

Η εύρεση ενός δασκάλου ιδιαιτέρων, που θα συνεργάζεται καλά με το παιδί σας, αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο της δημιουργίας μιας εξαιρετικής μαθησιακής εμπειρίας για...

Ασκήσεις για να μάθει το παιδί να γράφει το όνομά του

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε το παιδί τους πρέπει να μάθει να γράφει το όνομά του. Πρόκειται για ένα κοινό θέμα, που απασχολεί λίγο πολύ...

Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα;

Τα περισσότερα παιδιά, από μωρά ως και νήπια, χαίρονται να ακούν ιστορίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, καθώς η ανάγνωση βιβλίων είναι σημαντική για την ολόπλευρη...

Μελέτη δημοτικού | Οδηγός για γονείς

Ποιος είναι ο ρόλος του γονιού στη μελέτη δημοτικού; Πολύ συχνά οι γονείς κάνουμε το λάθος να υπερ-εμπλεκόμαστε στην προσπάθεια του παιδιού, και να αγχωνόμαστε...

Συμβουλές σχολικής μελέτης για τις γιορτές (Συνέντευξη)

Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς αποτελεί το διάβασα τις μέρες των γιορτών. Σε συνεργασία με την Ελένη Κωνσταντέλου, ειδική παιδαγωγό και φιλόλογο, σας...

Ορθογραφία – Πώς θα γίνει πιο διασκεδαστική;

Η ορθογραφία είναι μια ρουτίνα στην καθημερινότητα των παιδιών, που πολλές φορές τα δυσκολεύει, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρωταγωνιστεί σε όλες τις τάξεις...

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.