Αρχική » Για Γονείς Και Οικογένειες » Babysitter: Βρείτε την κατάλληλη και υπολογίστε τη τιμή

Babysitter: Βρείτε την κατάλληλη και υπολογίστε τη τιμή

Συμβουλές πριν την αναζήτηση babysitter

Η επιλογή της κατάλληλης νταντάς απαιτεί χρόνο και προσοχή, αλλά με τη σωστή προετοιμασία, μπορούμε να βρούμε μια αξιόπιστη και αγαπητική babysitter για τα παιδιά μας. Όταν ξεκινάμε την αναζήτηση, καλό είναι να γνωρίζουμε τα παρακάτω βήματα:

 1. Περιγραφή θέσης εργασίας babysitter:
  Πρώτον, καλό είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ακριβείς ανάγκες σας. Αποφασίζουμε σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που η νταντά θα αναλάβει, τις ώρες εργασίας και τις αρμοδιότητες.
 2. Αμοιβή babysitter:
  Ορίζουμε τον μισθό της babysitter και αποφασίζουμε τον τρόπο πληρωμής, δηλαδή εάν θα είναι με τον μήνα ή με την εβδομάδα. Ανάλογα με τις αρμοδιότητες, την εμπειρία της babysitter και το βιογραφικό της babysitter η αμοιβή αλλάζει.
 3. Έρευνα και συνεντεύξεις:
  Ξεκινάμε την αναζήτηση για την καλύτερη babysitter. Κατανοούμε ότι κάθε οικογένεια είναι μοναδική. Κάνουμε αρκετές συνεντεύξεις για να βρούμε τη babysitter που ταιριάζει στη δική μας οικογένεια.Κατά τη συνέντευξη, κάνουμε ερωτήσεις για την εμπειρία τους, τις δεξιότητές τους και τις αξίες τους.
 4. Συστάσεις:
  Ζητάμε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες για να ελέγξουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα της εργασίας τους. Επιπλέον, εμπιστευόμαστε online υπηρεσίες όπως η Nannuka γιατί έχουν κάνει τον έλεγχο των στοιχείων της babysitter και έχουν συγκεντρώσει συστάσεις και αξιολογήσεις από άλλες οικογένειες.
 5. Δοκιμαστικό με την babysitter:
  Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας εργασίας της νταντάς, είναι συνήθως παραμένουμε στο σπίτι για να βοηθήσουμε στην προσαρμογή των παιδιών.

Πώς να υπολογίσω την τιμή της babysitter;

Οι αμοιβές των babysitters ποικίλουν ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως η γεωγραφική περιοχή, η εμπειρία της νταντάς, οι ανάγκες των παιδιών, το ωράριο εργασίας και η περιοχή της χώρας σας. Εδώ είναι μια εκτίμηση των αμοιβών των babysitters σε διάφορες περιοχές:

 1. Babysitters: για full time η τιμή είναι 750-850€ τον μήνα. Ως part time, τον μήνα λαμβάνουν 400-550€ ή 6-7€ ανά ώρα. Για τις εσωτερικές babysitters, με 1 ρεπό τον  μήνα, η αμοιβή τους ξεκινά από 1500€ τον μήνα.
 2. Βρεφονηπιοκόμοι: η αμοιβή είναι 800-900€/ μήνα σε μια full time απασχόληση. Ως part time η τιμή είναι 7-8€ την ώρα.
 3. Νηπιαγωγοί: η αμοιβή είναι 800-900€/ μήνα σε μια full time εργασία. Η part time τους αμοιβή αγγίζει τα 7-8€ την ώρα.
 4. Δάσκαλοι: η αμοιβή είναι με την ώρα στα 12€, αλλά ως full time η αμοιβή τους αγγίζει τα 1000€.

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες μιας baby sitter;

Οι αρμοδιότητες μιας babysitter ποικίλουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των γονέων και των παιδιών, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Φροντίδα των παιδιών:
  Η βασική αρμοδιότητα μιας babysitter είναι να φροντίζει τα παιδιά. Αυτό περιλαμβάνει την περιποίηση, τον ύπνο, την αλλαγή πάνας (εάν είναι απαραίτητο), και τη γενική φροντίδα για την ασφάλεια των παιδιών.
 • Διασκέδαση και εκπαίδευση:
  Οι babysitters προσφέρουν δραστηριότητες διασκέδασης για τα παιδιά, όπως παιχνίδια, ιστορίες, χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες που προάγουν τη διασκέδαση και τη διακριτική εκπαίδευση.
 • Βοήθεια με τα καθήκοντα του σπιτιού:
  Υπάρχουν babysitters που αναλαμβάνουν δουλειές σπιτιού γύρω από τη φροντίδα των παιδιών, όπως το μαγείρεμα ελαφριών γευμάτων, το πλύσιμο των παιδικών ρούχων και τον καθαρισμό των παιδικών δωματίων.
 • Ασφάλεια και έκτακτες καταστάσεις:
  Οι babysitters πρέπει να γνωρίζουν τι να κάνουν σε έκτακτες καταστάσεις και ατυχήματα.
 • Διατήρηση της τάξης:
  Οι babysitters διασφαλίζουν ότι υπάρχει τάξη στο σπίτι, για την ασφάλεια και την καλή συμπεριφορά των παιδιών.
 • Επικοινωνία με τους γονείς:
  Οι babysitters είναι υπεύθυνες για την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της φροντίδας τους.

Είναι σημαντικό να έχετε ανοιχτή επικοινωνία με την νταντά. Να διασφαλίσετε ότι κατανοεί τις ανάγκες σας και των παιδιών σας, καθώς και τους κανόνες και τις προσδοκίες του σπιτιού σας.

10 χαρακτηριστικά μιας καλής babysitter

Μια καλή babysitter διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που την κάνουν κατάλληλη για τη φροντίδα των παιδιών. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 1. Αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά: Μια καλή babysitter πρέπει να αγαπά τα παιδιά. Να τα φροντίζει με προσοχή και αγάπη.
 2. Ευθύτητα και αξιοπιστία: Πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες και τους κανόνες που θέσατε.
 3. Εμπειρία και κατάρτιση: Μια καλή babysitter μπορεί να έχει εμπειρία στη φροντίδα των παιδιών. Αν είναι δυνατόν, να έχει εκπαίδευση σχετική με την παιδική ανάπτυξη και τη φροντίδα των παιδιών.
 4. Καλές επικοινωνιακές δεξιότητες: Η επικοινωνία είναι σημαντική όταν φροντίζετε παιδιά. Η babysitter πρέπει να είναι καλή ακροάτρια. Να μπορεί να επικοινωνεί με τα παιδιά και τους γονείς με αποτελεσματικό τρόπο.
 5. Κατανόηση των αναγκών των παιδιών: Πρέπει να σέβεται τις ανάγκες των παιδιών, όπως η διατροφή, τον ύπνο, η ασφάλεια και οι ψυχο-κοινωνικές ανάγκες τους.
 6. Δραστηριότητες και διασκέδαση: Μια καλή babysitter μπορεί να παρέχει ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως παιχνίδια, ιστορίες και χειροτεχνίες.
 7. Ικανότητα να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις: Πρέπει να είναι ικανή να αντιδρά σε έκτακτες καταστάσεις όπως ατυχήματα ή ασθένειες των παιδιών.
 8. Ασφάλεια: Πρέπει να είναι επιμελής και προσεκτική για να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών σε όλες τις περιστάσεις.
 9. Ευελιξία: Η babysitter πρέπει να είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη σε αλλαγές στο πρόγραμμα ή στις ανάγκες των παιδιών.
 10. Σεβασμός: Πρέπει να σέβεται τις αξίες και τους κανόνες του σπιτιού των γονέων και να είναι σεβαστική προς τα παιδιά.

Ερωτήσεις για συνέντευξη με babysitter

Σε μία συνέντευξη με μια babysitter κάνουμε ερωτήσεις για να καταλαβουμε την εμπειρία, τις δεξιότητες και την προσωπικότητά της. Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να θέσετε:

 1. Είχατε προηγούμενη εμπειρία ως babysitter; Πείτε μας για την προηγούμενη εργασία σας με παιδιά.
 2. Ποια είναι η ηλικία και η εμπειρία σας με παιδιά στην αντίστοιχη ηλικία των δικών μας;
 3. Πώς αντιδράτε σε έκτακτες καταστάσεις ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της φροντίδας των παιδιών;
 4. Ποια είναι οι αγαπημένες σας δραστηριότητες για τα παιδιά; Τι είδους παιχνίδια ή δραστηριότητες προτιμάτε;
 5. Πώς διαχειρίζεστε τις συγκρούσεις μεταξύ των παιδιών, αν υπάρχουν;
 6. Είστε εκπαιδευμένη σε πρώτες βοήθειες ή σε άλλες απαραίτητες δεξιότητες για τη φροντίδα των παιδιών;
 7. Πώς διαχειρίζεστε την ώρα ύπνου και τη διατροφή των παιδιών;
 8. Έχετε κάποιες διαθέσιμες αναφορές από προηγούμενους εργοδότες;
 9. Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την ακρίβεια και την ευελιξία ως προς το ωράριο;
 10. Έχετε κάποιες ειδικές ανησυχίες ή απαιτήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε;

Τέλος, προσέχουμε τον τρόπο που απαντά η νταντά και πόσο επαγγελματικά ανταποκρίνεται.
Σημαντική είναι η επικοινωνία και η χημεία μεταξύ της νταντάς και της οικογένειάς μας για μια επιτυχημένη συνεργασία.

Τύποι babysitting

Ανάλογα με τις περιστάσεις και τις προτιμήσεις, μπορεί να επιλεγούν οι εξής τύποι babysitting:

 1. Καθημερινό babysitting: Σε αυτόν τον τύπο babysitting, η νταντά παραμένει στο σπίτι για μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα και φροντίζει τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 2. Night Babysitting: Σε αυτόν τον τύπο, η νταντά φροντίζει τα παιδιά κατά τις βραδινές ώρες, συνήθως όταν οι γονείς έχουν ραντεβού, βγαίνουν έξω ή χρειάζονται ελεύθερο χρόνο.
 3. Περιστασιακό Babysitting: νταντά για ειδικές περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης.
 4. Standby Babysitting: babysitting όπου η νταντά αναλαμβάνει τη φροντίδα των παιδιών ενώ οι γονείς είναι στο σπίτι. Αυτό επιτρέπει στους γονείς να έχουν χρόνο για εργασία, σπουδές ή άλλες δραστηριότητες.
 5. Babysitter για μετακινήσεις: Σε αυτόν τον τύπο, η νταντά συνοδεύει τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, όπως στο σχολείο, στα μαθήματα ή στα αθλητικά προγράμματα.
 6. Live-in Babysitting: Αν και αυτός είναι σχεδόν σαν να απασχολείτε μια νταντά για πλήρη ωράριο εργασίας, μπορεί να είναι απαραίτητο σε περιπτώσεις όπου οι γονείς χρειάζονται επιπλέον βοήθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καθένας από αυτούς τους τύπους babysitting μπορεί να προσφέρει διάφορα επίπεδα υποστήριξης και φροντίδας ανάλογα με τις ανάγκες σας και το ωράριο σας. Είναι σημαντικό να συζητήσετε ανοιχτά με την νταντά σας τις προσδοκίες και τις αρμοδιότητές της για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα παιδιά σας.

Πώς να αναζητήσω babysitter (νταντά)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναζητήσουμε babysitter. Ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε τρόπου:

Αναζήτηση “Από στόμα σε στόμα”
Ο πρώτος συνήθης τρόπος για εύρεση babysitter είναι το λεγόμενο ‘’από στόμα σε στόμα’’. Πολλές φορές ζητάμε σε φίλους και γνωστούς για να βρούμε μια babysitter. Άλλωστε, οι ανάγκες του κάθε παιδιού και η προσωπικότητά του διαφέρουν από παιδί σε παιδί. Γι’ αυτό κάθε παιδί χρειάζεται τη δική του babysitter.

Αναζήτηση μέσα από online υπηρεσίες

Πολλές οικογένειες χρησιμοποιούν online πλατφόρμες για την εύρεση της κατάλληλης babysitter, όπως τη Nannuka. Για παράδειγμα, στη Nannuka, αναζητάς μπειμπισίτερ βάσει φίλτρων, να διαβάσεις αξιολογήσεις και συστάσεις, να δεις την προϋπηρεσία της babysitter. Έτσι μπορεί να αποφασίσει ποιο προφίλ ταιριάζει καλύτερα στην οικογένεια του.

Αναζήτηση μέσα από γραφεία ευρέσεως εργασίας

Όταν η ανάγκη είναι πιο εξειδικευμένη, τότε η λύση είναι ένα γραφείο εργασίας για παράδειγμα το One & Only by Nannuka. Η ομάδα του γραφείου αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την έρευνα, την εξακρίβωση και συνέντευξη των υποψηφίων. Άρα οι οικογένειες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των καλύτερων.

Συχνές Ερωτήσεις

Που θα βρω babysitter;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αναζήτησης babysitter. Ενδεικτικά ένας γονιός μπορεί να βρει μέσα από φίλους και γνωστούς. Αλλά ο πιο αξιόπιστος τρόπος αναζήτησης είναι onine υπηρεσίες όπως η Nannuka.

Ποιά είναι η αμοιβή μιας babysitter;

Η τιμή μιας babysitter εξαρτάται από τα πτυχία, την προυπηρεσία και τα καθήκοντα της θέσης. Ενδεικτικά, για full time η τιμή είναι 750-850€ τον μήνα. Ως part time, τον μήνα λαμβάνουν 400-550€ ή 6-7€ ανά ώρα. Για τις εσωτερικές babysitters, με 1 ρεπό τον  μήνα, η αμοιβή τους ξεκινά από 1500€ τον μήνα.

Ποιές είναι οι αρμοδιότητες μιας babysitter;

Πέρα από την φροντίδα και φύλαξη των παιδιών, οι babysitters είναι υπεύθυνες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την μετακίνηση των παιδιών σε δραστηριότητες. Κάποιες babysitters αναλαμβάνουν πέρα από το babysitting και δουλειές σπιτιού γύρω από το μωρό ή παιδί όπως η προετοιμασία του φαγητού.

βιογραφικό

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα ο όρος soft skills και επαγγέλματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όντως τα soft skills...
babysitter

7 Λάθη που πρέπει να αποφύγει κάθε babysitter

Το επάγγελμα του baby sitting αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη και αρκετές προκλήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολλές φορές αρκετές νέες babysitters...
αμοιβές φροντιστών

Αμοιβές φροντιστών το 2024-Πώς διαμορφώνονται;

Όπως κάθε χρόνο, μεριμνήσαμε και φέτος και σας παραθέτουμε αναλυτικά τις ενδεικτικές αμοιβές των φροντιστών κάθε ειδικότητας για το 2024. Ποιος είναι ο μισθός...
babysitting

Babysitting Tips για νέες νταντάδες

Εάν μόλις βρήκατε μια θέση εργασίας ως babysitter στη Nannuka και νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια, για να ξεκινήσετε το babysitting, δίχως να υπάρχει κάποια...
babysitters

Γιατί οι babysitters δεν ενδιαφέρονται για την αγγελία σας;

Αναζήτηση babysitter Η αναζήτηση babysitter αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία αρκετές φορές. Ιδίως όταν πρόκειται για την εύρεση μιας άμεσης συνεργασίας. Πολλοί γονείς ξεκινούν να αναζητούν babysitter...
απασχόληση παιδιού

Απασχόληση παιδιού τους καλοκαιρινούς μήνες

Καθώς φτάνουμε προς το καλοκαίρι συχνά σκεφτόμαστε πώς θα καταφέρουμε να απασχολήσουμε τα παιδιά μας, ενώ βρισκόμαστε στην δουλειά. Μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά...