Επιλέγοντας after school babysitter: 10 συμβουλές!

ΟικογένειαΜαμάΕπιλέγοντας after school babysitter: 10 συμβουλές!

Γιατί να επιλέξω μια After School Babysitter;

Όταν τα παιδιά είναι σε ηλικία να πάνε σχολείο, οι γονείς λύνουν το θέμα της πρωινής τους φύλαξης. Τι γίνεται όμως με τις ώρες μετά το σχολείο, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι σπάνια ένας γονιός είναι ελεύθερος από τη δουλειά του στις 13.15, που σύμφωνα με το Υπουργείο θα είναι η νέα ώρα που θα σχολάνε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ενώ τα ολοήμερα τελειώνουν στις 16.00, που και πάλι πολλοί γονείς δεν είναι σε θέση να βρίσκονται σπίτι; O ρόλος της after school babysitter, της babysitter και παιδαγωγού δηλ. που θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μετά το σχολείο και μέχρι να επιστρέψετε από την εργασία σας είναι πολύ σημαντικός για τη σύγχρονη οικογένεια.

Tι να προσέξουμε αναζητώντας μια after school babysitter;

  1. Καταρχάς, αποφασίζουμε αν θα παίρνει τα παιδιά από το σχολείο ή αν έχουμε άλλον τρόπο να επιστρέφουν στο σπίτι (κάποιος συγγενής, γείτονας, σχολικό ή ακόμα κι εμείς να πεταχτούμε από τη δουλειά αν είναι κοντά) και να τα παραλαμβάνει στην πόρτα. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, στη Nannuka θα βρούμε στα εργαλεία αναζήτησης στο πεδίο «μετακίνηση παιδιών», τις επιλογές «με αυτοκίνητο της οικογένειας» και «με αυτοκίνητο του ειδικού», και φυσικά έχουμε δει από κοντά το δίπλωμα οδήγησης της babysitter εφόσον υπάρχει.
  2. Η φύλαξη για μετά το σχολείο αφορά τις ώρες κατεξοχήν του φαγητού. Πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα; Αναθέτουμε στη babysitter να δίνει στα παιδιά σνακ και άλλα μικρά γεύματα και τρώμε μαζί τους το κυρίως φαγητό όταν επιστρέψουμε από τη δουλειά ή καθιστούμε τη babysitter υπεύθυνη για την επίβλεψη του μεσημεριανού που είτε ετοιμάζει η ίδια είτε έχουμε προετοιμάσει εμείς από πριν; Ανάλογα με τις προτεραιότητές μας αποφασίζουμε πάντα σε συνεννόηση με τη babysitter.
  3. Τι γίνεται με τα παιδιά του Δημοτικού που πρέπει να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα; Είμαστε σε θέση να τα «διαβάσουμε» εμείς όταν γυρίσουμε κουρασμένοι από τη δουλειά, με μάλλον λιγότερη υπομονή και διαύγεια; Εναλλακτικά, επιλέγουμε στον ρόλο της after school babysitter μια δασκάλα ή βοηθό μελέτης που να αναλαμβάνει καθήκοντα και μελέτης και φύλαξης ή ρωτάμε αν μπορεί η babysitter να αναλάβει τον ρόλο τουλάχιστον της επίβλεψης της μελέτης του παιδιού, αν είναι σε θέση να διαβάζει μόνο του.
  4. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν συνήθως αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες. Πολλές φορές οι γονείς αδυνατούν να τα πάνε ή τρέχουν με τη ψυχή στο στόμα να προλάβουν. Μέσα στα καθήκοντα μιας after-school babysitter είναι και η συνοδεία των παιδιών στις απογευματινές δραστηριότητες είτε με τα πόδια, αν είναι κοντά, είτε με αυτοκίνητο της οικογένειας ή δικό της, αν οδηγεί και προτίθεται.
  5. Τα παιδιά έχουν ακόμα πολύ ανάγκη το παιχνίδι αλλά και τη δημιουργική απασχόληση που θα τα κρατήσει μακριά από παθητικές οθόνες. Εδώ ο ρόλος της babysitter είναι καταλυτικός. Χειροτεχνίες, κατασκευές, επιτραπέζια, παιχνίδια φαντασίας ή και στρατηγικής είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν παρέα με τη babysitter τους για να αποφορτιστούν, να ξεκουραστούν, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν!
  6. Ένα ακόμα σημαντικό πεδίο στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η babysitter είναι αυτό των «μικροδουλειών» που αφορούν στο παιδί, που ίσως φαίνονται ασήμαντες αλλά που όταν συσσωρεύονται οδηγούν στο… χάος. Στρώσιμο του κρεβατιού, τακτοποίηση γραφείου, τακτοποίηση τσάντας, δωματίου, πάντα σε συνεργασία με το παιδί, μάζεμα του τραπεζιού μετά από τα γεύματα, οτιδήποτε περνά από το χέρι της για να είναι το δωμάτιο του και ο χώρος μελέτης του οργανωμένα και «σε σειρά». Πολύτιμη βοήθεια για να μην πελαγώνουμε!
  7. Προτείνουμε την επιλογή after school babysitter από την περιοχή μας ή τις πλησιέστερες περιοχές γιατί είναι χρήσιμο ο άνθρωπος που μας βοηθάει να είναι από τη γειτονιά, να ξέρει από πρώτο χέρι την περιοχή που ζούμε και κινούμαστε αλλά και να μπορεί να βοηθήσει έκτακτα αν χρειαστεί. Γενικώς, αν ενδιαφερόμαστε να χτίσουμε μια μόνιμη σχέση μαζί του, το να μένει στην ίδια περιοχή βοηθάει. Η Nannuka έχει προβλέψει και γι’ αυτό: Στα εργαλεία αναζήτησης επαγγελματιών έχουμε τη δυνατότητα επιλογής εκείνων που μένουν “στην περιοχή μου”. Έτσι, εμφανίζονται μόνο οι Babysitter που έχουν δηλώσει ως κατοικία τους την ίδια περιοχή με εμάς και η υποψηφιότητά τους αμέσως κερδίζει πόντους.
  8. Επειδή συνήθως οι ώρες που χρειαζόμαστε μια after school babysitter είναι περιορισμένες, καλό είναι να έχουμε συμφωνήσει μαζί της και με τα παιδιά πάνω σε ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να τηρείται καθημερινά. Έτσι και η babysitter αποδίδει καλύτερα εφαρμόζοντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα που εγκρίνει ο γονιός, τα παιδιά νιώθουν την ασφάλεια που δημιουργούν τα προγράμματα και εσείς ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι κάνουν τα παιδιά σας.
  9.  Φυσικά, η αξιοπιστία του επαγγελματία που θα επιλέξετε είναι πρώτης προτεραιότητας! Γι’ αυτό στη Nannuka τους γνωρίζουμε από κοντά, επαληθεύουμε τα στοιχεία και τα πτυχία τους, ελέγχουμε την καταλληλότητά τους, διαπιστώνουμε τις δεξιότητές τους ή τις αδυναμίες τους. Οι παιδαγωγοί που φιλοξενούμε δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκείνους που θα εμπιστευόμασταν και για τα δικά μας παιδιά!
  10. Στη Nannuka θα βρείτε καταρτισμένους ειδικούς παιδαγωγούς που με γνώσεις και ευαισθησία καλύπτουν όλες τις ανάγκες της ειδικής αγωγής και μπορούν να σταθούν πολύτιμοι βοηθοί στο πλευρό των παιδιών σας, αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους.

Ξεκινήσατε την αναζήτηση; Διαβάστε τις σωστές ερωτήσεις για να καταλήξετε στην καλύτερη babysitter. 

Διαβάστε ακόμη: Babysitter: 8 τρόποι να πει ευχαριστώ ένας γονιός

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του HugMag μέσα από το Google News.

Πρόσφατα

Απαγορευμένες τροφές για το ζάχαρο – Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ομάδα μεταβολικών παθήσεων που χαρακτηρίζονται...

Συμπτώματα εγκυμοσύνης ανά τρίμηνο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα πιο κοινά πρώιμα σημεία και συμπτώματα εγκυμοσύνης μπορεί...

Ποιες μητέρες δικαιούνται πρόωρη σύνταξη; Οι 6 προϋποθέσεις

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά Οι έξι προϋποθέσεις που...

Επίδομα γέννησης έως 3.500 ευρώ – Μέτρα στήριξης για νέες οικογένειες

Το ακριβό κόστος ζωής που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά...
spot_img

Newsletter

Back to school: Χρήσιμες συμβουλές για επιστροφή στα σχολεία

Καθώς βλέπουμε τα παιδιά μας να επιστρέφουν στα σχολεία, ας τους στείλουμε τις καλύτερες μας ευχές. Ας τους δείξουμε τη χαρά της μάθησης, την...

Οι καλύτερες σχολικές τσάντες – Για κάθε ηλικία

Η Back to School εποχή επέστρεψε! Η αγαπημένη στιγμή, μικρών και μεγάλων, είναι η αγορά σχολικής τσάντας. Δείτε την λίστα που προτείνει η Nannuka!

ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΜΔ: Δημιουργικές ιδέες για αποτελεσματικότερο διάβασμα

Το σχολικό καθημερινό διάβασμα στο σπίτι είναι μια διαδικασία που συνήθως απωθεί όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν δεν έχουν μάθει από μικρή ηλικία...

5 soft skills να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ως babysitter

Βλέπουμε συχνά να αναφέρεται σε διάφορα άρθρα και κείμενα ο όρος soft skills και επαγγέλματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όντως τα soft skills...

7 Λάθη που πρέπει να αποφύγει κάθε babysitter

Το επάγγελμα του baby sitting αποτελεί ένα επάγγελμα με μεγάλη ευθύνη και αρκετές προκλήσεις. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολλές φορές αρκετές νέες babysitters...

Αμοιβές φροντιστών το 2024-Πώς διαμορφώνονται;

Όπως κάθε χρόνο, μεριμνήσαμε και φέτος και σας παραθέτουμε αναλυτικά τις ενδεικτικές αμοιβές των φροντιστών κάθε ειδικότητας για το 2024. Ποιος είναι ο μισθός...

Montessori νηπιαγωγείο-Είναι κατάλληλο για το παιδί μου;

Ας δούμε τι περιλαμβάνει η μοντεσσοριανή εκπαίδευση σε επίπεδο προσχολικής ηλικίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του σχολείου Montessori, ώστε να μπορείτε...

Babysitting Tips για νέες νταντάδες

Εάν μόλις βρήκατε μια θέση εργασίας ως babysitter στη Nannuka και νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια, για να ξεκινήσετε το babysitting, δίχως να υπάρχει κάποια...

Γιατί οι babysitters δεν ενδιαφέρονται για την αγγελία σας;

Αναζήτηση babysitter Η αναζήτηση babysitter αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία αρκετές φορές. Ιδίως όταν πρόκειται για την εύρεση μιας άμεσης συνεργασίας. Πολλοί γονείς ξεκινούν να αναζητούν babysitter...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.