Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

TEDxKids@Ilissos: 1ο TEDx για παιδιά στην Ελλάδα είναι εδώ!

H Νannuka στηρίζει το πρώτο TEDx για παιδιά στην Ελλάδα και μιλάει με την ομάδα που το εμπνεύστηκε, το οργανώνει και στις 12 Δεκεμβρίου φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει -μικρούς και μεγάλους- στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών!

Το TEDxKids@Ilissos είναι αφιερωμένο στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν για παιδιά και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά το Σάββατο στις 12 Δεκεμβρίου, στο χώρο του PIERCE – The American College of Greece. Με θέμα «Μια φορά και έναν καιρό...» μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Στην εκδήλωση παιδιά και ενήλικες αναλαμβάνουν ρόλο ομιλητή με κοινό σημείο αναφοράς την ανταλλαγή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν (Ideas Worth Spreading for Kids). Από τους χώρους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης θα διαδώσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά με θεματικές ενότητες όπως: Τεχνολογία, Περιβάλλον, Αναπηρία, Καλλιτεχνικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

1) Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του TEDxKids; Λίγα λόγια για την ομάδα σας; 

 Η ιστορία του TEDxKids@Ilissos ξεκίνησε πρίν από περίπου ένα χρόνο. Όταν η Μαρία Αγγελοπούλου, Organizer & Curator εργαζόταν ως δάσκαλα Δημοτικού Σχολείου, ενώ παράλληλα ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εργάστηκε ως εθελόντρια για την εκδήλωση TEDx του Πανεπιστημίου. Εκεί γνώρισε τον κόσμο του TEDx, έναν κόσμο γεμάτο νέες ιδέες, ομιλίες και άνθρωπους με διαφορετικές προσωπικότητες να συνομιλούν, να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και να μοιράζουν ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν (Ideas Worth Spreading for Kids)…

Κάπως έτσι, η Μαρία αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο TEDx για παιδιά στην Ελλάδα. Σε όλο αυτό το ταξίδι δε θα μπορούσε να περιπλανηθεί μόνη της, γι΄αυτό και  ξεκίνησε να αναζητεί τα κατάλληλα άτομα που θα δημιουργούσαν μια ομάδα γεμάτη αγάπη για τα παιδιά και όρεξη για πολλή δουλειά. Η Άννα, ο Κων/νος, η Αθηνά, η Έφη, ο Άγγελος, η Σοφία, ο Νίκος, η Δανάη, η Λία, η Μαριάννα, η Σεμίνα, η Ελένη, ο Λάμπρος, η Μαρία, ο Κώστας και η Όλγα αποφάσισαν να φτιάξουν μια εκδήλωση που θα μοιράζει χαμόγελα! Είμαστε εντελώς διαφορετικοί μεταξύ μας και προερχόμαστε από τελείως διαφορετικούς χώρους. Εκπαιδευτικοί, πωλητές, ψυχολόγοι, στελέχη της διοίκησης επιχειρήσεων, IT Developers, στελέχη του μάρκτινγκ και καλλιτέχνες, σκεφτήκαμε να μπλέξουμε τις ιδέες μας. Βάλαμε όλη μας τη δημιουργικότητα και είμαστε χαρούεμνοι που παρουσιάζουμε το πρώτο TEDx για παιδιά.

2) Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας σχετικά με το event;

Η πρώτη μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του PIERCE – The American College of Greece, Γραβιάς 6 στην Αγία Παρασκευή.

Με θέμα «Μια φορά και έναν καιρό…» μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών! Στόχος μας είναι η δημιουργία μια μαγικής εκδήλωσης, όπου μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν μια νέα TEDx εμπειρία. Το θέμα «Μια φορά κι έναν καιρό» θα ταξιδέψει τους θεατές σε παραμύθια και ιστορίες που γίνονται πραγματικότητα. Κάθε ομιλία θα είναι ένα διαφορετικό ταξίδι σε μαγική ιστορία. Ταυτόχρονα, φιλοδοξούμε να γίνει το TEDxKids@Ilissos, το «μικρό αδελφάκι» της ελληνικής κοινότητας TEDx και να φέρει σε επαφή γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, σχολεία, τις ΜΚΟ, επιστήμονες, επιχειρήσεις με προσανατολισμό στο παιδί και καλλιτέχνες, δημιουργώντας πολλές ακόμη TEDxKids εκδηλώσεις στο μέλλον.

3) Γιατί να συμμετέχει ένα παιδί στο TEDxKids;

Στο TEDxKids@Ilissos πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά, τόσο στο κομμάτι των TEDx ομιλιών, όσο και στα εργαστήρια μας.

Έχουμε 3 υπέροχα παιδιά ομιλητές που θα μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους. Παράλληλα, οι μικροί μας επικέπτες, 6 έως 12 ετών, θα κάνουν συναρπαστικά ταξίδια φαντασίας στα διαδραστικά εργαστήρια. Καθόλη τη διάρκεια της μέρας και όσο οι ενήλικες θα παρακολουθούν τις ομιλίες, τα παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία βρεθούν στα εργαστήρια μας, τα οποία επιβλέπονται από έμπειρους εμψυχωτές και παιδαγωγούς. Θα μάθουν, θα παίξουν, θα ανακαλύψουν το ταλέντο τους με τους πιο απροσδόκητους τρόπου, θα γεμίσουν εμπειρίες και θα αλληλεπιδράσουν με τους συνομιλήκους τους.

4) Έχετε χαρακτηρίσει την εκδήλωση «ένα μαγικό ταξίδι στα παραμύθια». Πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουμε – μικροί και μεγάλοι – στα παραμύθια;

Οι ενήλικες συνηθίζουμε να υποτιμούμε τα παραμύθια και να τα προσπερνάμε ως «χάσιμο χρόνου» ή «πολυτέλεια». Παρόλα αυτά, πίσω από τις λέξεις και τα πρόσωπα υπάρχει ένα τεράστιο υλικό που μιλάει απευθείας στην ψυχή των ανθρώπων διαχρονικά. Τα παραμύθια είναι αυτά που κρατούν το κλειδί για να ανοίξουν οι ορίζοντές μας στην σκέψη, στην ωριμότητα και στην ενεργητικότητα. Μας βοηθούν να μοιραζόμαστε, να ξεφεύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο μαγικό. Μας παρακινούν, μας διδάσκουν, να παρηγορούν ή μας κάνουν να ξεχνάμε τις δυσκολίες τις πραγματικότητας.

Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια και ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους. Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τα παραμύθια μας πραγματικότητα.

5) Τι δεν πρέπει να λείπει κατά τη γνώμη σας από την εκπαίδευση των παιδιών σήμερα;

Το ελληνικό σχολείο έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ακαδημαϊκή κατάρτιση των παιδιών. Προτού καλά καλά τελειώσουν το δημοτικό, τα παιδιά έχουν μάθει να λύνουν εξισώσεις και να ερμηνεύουν απαιτητικούς νόμους της φυσικής. Αυτό που λείπει από το ελληνικό σχολείο είναι η φαντασία.

Ονειρευόμαστε το σχολείο να είναι φωτεινό και γεμάτο καταπράσινα φυτά, τα παιδιά να κάνουν χορό και αθλήματα, να μαθαίνουν να διαχειρίζονται στα συναισθήματα τους, να λύνουν τις διαφορές τους με δημοκρατία, να περνούν ώρες σε αυτό και εκτός του μαθήματος, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, να φέρνουν τους γονείς μέσα στη σχολική τάξη, να γελάνε ασταμάτητα, να δημιουργούν, να ανταλάσσουν ιδέες και να νιώθουν ασφάλεια. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ανυπομονούν να πάνε το πρωί και θα φεύγουν με ένα τεράστιο χαμόγελο το μεσημέρι.

  • Τα εισητήρια για την εκδήλωση έχουν εξαντληθεί, όμως την ημέρα εκέινη θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το διαδίκτυο μέσω του live streaming! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.
  • Aκολουθήστε το TEDxKids@Ilissos και μάθετε περισσότερα: www.tedxkidsilissos.com | Facebook | LinkedIn | G+ | YouTube

 

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

Meet & Play by Nannuka… και στο Λονδίνο!

Μετά την Ελλάδα και την Ιταλία, η Nannuka έχει γίνει ο πολύτιμος βοηθός και των

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *