Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Μητρότητα: Πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου, πρώτα.

Μια ερώτηση, γίνεται η αφορμή να ξετυλιχτεί η πιο ωραία απάντηση για αλήθειες που όλοι έχουμε αισθανθεί κατά καιρούς αλλά που είτε διστάζουμε να παραδεχτούμε είτε αποσιωπούμε, γιατί δεν «βολεύουν». Μια από τις πιο όμορφες και ρεαλιστικές περιγραφές της μητρότητας, του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και να διεκδικείς – τι άλλο;- την ευτυχία σου…

Ευχαριστούμε την ηθοποιό Jada Pinkett Smith που χάρη στην ερώτηση της κόρης της «Πόσο δύσκολο είναι να είσαι μητέρα και σύζυγος;» απάντησε τα εξής, χωρίς να στρογγυλέψει τα λόγια της:

«Είναι πρόκληση. Είναι ένα παράδοξο, που σημαίνει ότι δύο πράγματα αντίθετα είναι και τα δύο αληθινά. Το να είμαι μαμά και σύζυγος είναι η πιο συγκλονιστική και γεμάτη εμπειρία στη ζωή μου. Την ίδια στιγμή, όμως, ήταν πολύ δύσκολο να ισορροπήσω τα πράγματα που ήθελα να κάνω, τις ελευθερίες που ήθελα να έχω και να είμαι υπεύθυνη για εσάς και τον πατέρα σας.

Κάθε μέρα, συνεχώς, δεν κάνω άλλο από το να προσπαθώ να βρω αυτήν την ισορροπία.

Να προσπαθώ να σας βοηθάω να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, που συνεχώς αλλάζουν, τα όνειρα του πατέρα σας και την ίδια στιγμή να προσπαθώ να δω ποια είναι και τα δικά μου όνειρα.

Κάθε πρωί σκέφτομαι τι χρειάζεσαι εσύ, ο αδερφός σου, ο πατέρας σου αλλά πριν να τελειώσει η μέρα πρέπει να έχω φροντίσει να δώσω και στον εαυτό μου αυτό που χρειάζεται. Αυτό είναι κάτι καινούριο για μένα. Όταν γεννηθήκατε είχα ξεχάσει πώς να φροντίζω τον εαυτό μου, γιατί εσείς ήσαστε ο κόσμος μου, τα πάντα μου, ακόμα είστε!

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή σας για εσάς. Και δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τα πράγματα που δεν ξέρουμε. Πρέπει να θυμάστε να φροντίζετε τον εαυτό σας πρώτα γιατί όταν ξεχνάς να φροντίσεις τον εαυτό σου χάνεις την ισορροπία και τότε δεν ξέρεις πώς να φροντίζεις και τους άλλους.

Έχουμε διδαχτεί ότι το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι πρόβλημα. Το μήνυμα που περνάμε είναι ότι όταν γίνεσαι μαμά πρέπει να τα θυσιάσεις όλα! Τα πάντα!

Λάθος μήνυμα.

Κάνουμε τους άλλους υπεύθυνους για την ευτυχία μας. Πολλές φορές κοιτάμε τους συζύγους μας και τους κατηγορούμε ότι τα αφήσαμε όλα για εκείνους και εκείνοι οφείλουν να μας κάνουν ευτυχισμένες γιατί έχουμε χάσει τον δρόμο μας και δεν μπορούμε να βρούμε μόνες μας την ευτυχία.

Αυτό που νόμιζα ότι θα σας κάνει δυστυχισμένους, τελικά ολοκληρώνει κι εσάς τους ίδιους! Όταν είμαι πιο χαρούμενη και ολοκληρωμένη, αυτό λειτουργεί θετικά για όλη την οικογένεια.

Παρατηρώ τις γυναίκες, τις μητέρες και βλέπω ότι λίγες είναι χαρούμενες εξαιτίας των μηνυμάτων που έχουμε αφήσει να περάσουν σαν κοινωνία. «Είσαι κακιά μητέρα αν κάνεις οτιδήποτε που σε κάνει ευτυχισμένη!». «Πρέπει να είσαι μέσα στο σπίτι και να μην χάνεις  λεπτό το παιδί σου από τα μάτια σου!»

Αυτό είναι το μήνυμα. Αλλά αυτό το μήνυμα μπορεί να τρελάνει μια γυναίκα! Έχεις το δικαίωμα να είσαι ευτυχισμένη. Αυτό είναι το εσωτερικό σου καύσιμο…

 

Στόχος μας στη Νannuka είναι να σας διευκολύνουμε να συνδυάσετε μητρότητα και προσωπική ευτυχία, στηρίζοντας σας στην επιλογή των κατάλληλων επαγγελματιών που θα σας βοηθήσουν στη φύλαξη, ανατροφή, ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών σας!

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

μητρότητα

Μητρότητα: ποτέ μην αμφιβάλλεις!

Ξέρεις τι σημαίνεις για εκείνα. Κι αν δεν το ξέρεις, το νιώθεις. Όμως κάποιες στιγμές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *