Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Κάνουμε την κρίση ευκαιρία, τα Χριστούγεννα… αγάπη!

Μία από τις υψηλότερες αξίες στη ζωή, την οποία εξυμνούμε τα Χριστούγεννα και είναι η μόνη που μπορεί να κάνει παιδιά, μικρά και μεγάλα, ευτυχισμένα είναι η Αγάπη!

Τι είναι όμως η αγάπη; Πώς τη δίνουμε μέσα στην οικογένεια και πώς μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αγαπούν; Πώς μεταμορφώνουμε την εορταστική περίοδο σε ένα πραγματικό δώρο αγάπης ο ένας για τον άλλον; Τα δώρα δίνουν πραγματική χαρά στα παιδιά μας ή, ύστερα από λίγες ώρες, παύουν να έχουν την παραμικρή σημασία για αυτά; Τι ζητάνε τελικά τα παιδιά από εμάς και τι εμείς από τα παιδιά μας;

Ας δούμε μαζί πως μπορούμε να ενθαρρύνουμε πραγματικά τα παιδιά μας, μέσα σε φιλικό κλίμα συνεργασίας, χαράς και αλληλεγγύης, να απολαμβάνουν, μαζί με τους γονείς την ασφάλεια της οικογενειακής θαλπωρής! Ταυτόχρονα όμως να μάθουμε πώς να τα βοηθήσουμε να γίνουν αυτόνομα και υπεύθυνα άτομα, ικανά να στέκονται στα πόδια τους κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Ας μάθουμε πώς να ακούμε τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους, να τα ενθαρρύνουμε αντί να τα επιβραβεύουμε, να τους βάζουμε όρια- ένα πραγματικά ανεκτίμητο δώρο για την ανατροφή τους!

Μπορούμε οι γονείς να αλλάξουμε τη στάση μας, να παραδεχτούμε τα λάθη μας; Τα Χριστούγεννα και ο χρόνος που θα περάσουμε με τα παιδιά μας είναι το πρώτο βήμα! Είναι ευκαιρία για μοίρασμα, για αγκαλιά, για γέλια, για παιχνίδι, θετική σκέψη και πολλή πολλή αγάπη!

Σας περιμένουμε να τα μοιραστούμε όλα αυτά με μεγάλη χαρά στο βιωματικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στις 10.00 στα γραφεία της Nannuka από τη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Μαρία Δούρου, με ειδική έμφαση στον τρόπο εκπαίδευσης των γονέων και παιδιών και την οικογενειακή ισορροπία.

Δηλώστε συμμετοχή για το σεμινάριο εδώ 

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

μητρότητα

Μητρότητα: ποτέ μην αμφιβάλλεις!

Ξέρεις τι σημαίνεις για εκείνα. Κι αν δεν το ξέρεις, το νιώθεις. Όμως κάποιες στιγμές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *