Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Επιλογή επαγγελματία: δικλείδες ασφαλείας για τους γονείς.

Η ασφάλεια των γονέων κατά τη διαδικασία επιλογής του ιδανικού επαγγελματία (π.χ. babysitter, δάσκαλο μελέτης, ειδικό παιδαγωγό) για τις ανάγκες της οικογένειάς τους και η δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης αποτελεί βασική προτεραιότητα της Nannuka. Δεν είναι λίγες οι δικλείδες ασφαλείας που έχουμε θέσει στην προσπάθεια μας να επιτύχουμε την πιο αποτελεσματική και ασφαλή συνεργασία με έναν επαγγελματία για εσάς, διασφαλίζοντας παράλληλα και την αξιοπιστία μας.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για όλους εκείνους τους τρόπους που προωθούν μια ασφαλή συνεργασία με τον υποψήφιο επαγγελματία πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της επιλογής του αλλά και συμβουλές που θα κάνουν για εσάς τη διαδικασία πιο αξιόπιστη.

 

α. Κατά τη διαδικασία επιλογής/ πριν την πρώτη επικοινωνία με τον επαγγελματία:

  1. Οι επαγγελματίες που προσκομίζουν στη Nannuka (με φυσική παρουσία στην εταιρεία μας) έγγραφα (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, αντίγραφα πτυχίων κλπ) που πιστοποιούν ότι είναι αυτοί οι ίδιοι, ότι τα στοιχεία τους είναι αληθή και το βιογραφικό τους πραγματικό, λαμβάνουν στο προφίλ τους την ένδειξη του «εξακριβωμένου προφίλ«. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι οι γονείς αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ οι επαγγελματίες εμφανίζεστε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης έχοντας  περισσότερες πιθανότητες να λάβουν αιτήματα για εργασία!
  2. Το τεστ προσωπικότητας Profiler είναι το πρώτο τεστ προσωπικότητας που σχεδιάστηκε για να μετρά τις πέντε βασικές διαστάσεις της προσωπικότητας βάσει των οποίων μπορούμε να περιγράψουμε αλλά και να αναλύσουμε την ανθρώπινη προσωπικότητα όπως αυτή εκφράζεται στην καθημερινή αλληλεπίδραση του ατόμου με τους γύρω του (οικογένεια, εργασιακό χώρο, κοινωνικές δραστηριότητες κλπ.). Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που προσφέρει ασφάλεια στους γονείς ενώ κάνει πιο ανταγωνιστικό το προφίλ εκείνων των επαγγελματιών που το έχουν ολοκληρώσει.
  3. Φροντίζουμε μέσα από συστάσεις μας στους επαγγελματίες να παραθέτουν ένα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο προφίλ, με λεπτομερή στοιχεία βιογραφικού, πρόσφατη και ευκρινή φωτογραφία αλλά και στοιχεία της προσωπικότητάς τους, τα οποία είναι πολύτιμα στο σχηματισμό μιας πληρέστερης εικόνας για την καταλληλότητά τους.
  4. Οι αξιολογήσεις των επιλεγμένων ειδικών από άλλους γονείς μετά το το τέλος της συνεργασίας τους, της συνέντευξης ή της επικοινωνίας μαζί τους είναι ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο καθώς η αυθόρμητη και άμεση σύσταση ενός γονέα που έζησε από κοντά την εμπειρία της συνεργασίας είναι μια πολύ σημαντική μαρτυρία για έναν άλλο γονεά που τον χαρακτηρίζουν πάνω-κάτω οι ίδιες αγωνίες και ανησυχίες γαι τα παιδιά του. Ουσιαστικά, αυτή η αξιολόγηση αποτελεί τον “καθρέφτη” της συνεργασίας, καθώς περιγράφει με έναν εύληπτο τρόπο σε τι βαθμό ο ειδικός ικανοποίησε τα κριτήρια του γονέα και κάλυψε τις ανάγκες του.
  5. Σας προτείνουμε να ελέγχετε τις συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες, με τους οποίους καλό είναι να επικοινωνήσετε για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φύση της συνεργασίας που είχαν με τον επαγγελματία που εξετάζετε για να προσλάβετε. Ήταν συνολικά ικανοποιημένοι από την επιλογή τους; Έχουν να παρατηρήσουν κάτι; Ποιος ήταν ο λόγος της διακοπής της συνεργασίας τους; Αυτές είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις που θα μπορούσατε να τους θέσετε.

 

β. Κατά τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τους  υποψήφιους επαγγελματίες:

  1. Μια πρώτη τηλεφωνική συνέντευξη είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να βγάλετε κάποια -έστω και πρόχειρα- συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή μη του επαγγελματία που έχετε μέχρι στιγμής επιλέξει ανάμεσα σε άλλους. Τι αίσθηση σχηματίζετε για τον επαγγελματισμό του, την ευγένεια, την προθυμία να εξυπηρετήσει, την όρεξή του και το πάθος του να δουλέψει με παιδιά;
  2. Αφού έχετε καταρτίσει μια μικρή λίστα με υποψηφίους, η προσωπική συνέντευξη θα είναι είναι εκείνη που θα φωτίσει τον επαγγελματία και θα σας κάνει να καταλήξετε τελικά με τον ιδανικό για εσάς, έναντι των άλλων. Επιλέξτε ένα δημόσιο χώρο για να κάνετε τη συνέντευξη καθώς αν δεν προχωρήσετε στην συγκεκριμένη επιλογή δεν χρειάζεται να έχει γνωρίσει το σπίτι σας. Μην ξεχάσετε να θέσετε σε αυτήν την συνάντηση όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα, ακόμα και θέματα που εσείς θεωρείτε αυτονόητα. Ωράριο, ύψος και τρόπους πληρωμής, θέματα ανατροφής και συμπεριφοράς, κτλ. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το λινκ που παρέχει 27 τέτοιες πιθανές ερωτήσεις.
  3. Αφού έχετε πια καταλήξει στην επιλογή σας, γνωρίστε τον επαγγελματία στο παιδί. Αν και η σχέση με τον άνθρωπο που θα φροντίσει τα παιδιά καλλιεργείται και κερδίζεται μέρα με τη μέρα και πίσω από τον αρνητισμό των παιδιών να δεχτούν καινούριους ανθρώπους κρύβονται συχνά άλλες αιτίες, καλό είναι να μην υποτιμήσετε μια ενδεχόμενη αντίδραση του παιδιού στην καινούρια του babysitter. Μήπως το παιδί διέκρινε κάτι που εμείς είμαστε πολύ απασχολημένοι ή «κλειστοί» να εντοπίσουμε;
  4. Τέλος, εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας. Το προστατευτικό ένστικτο των γονέων είναι ισχυρό και υπάρχουν φορές που μας φωνάζει να το ακούσουμε. Όταν λοιπόν χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο δεν αισθανόμαστε “άνετα” με μια επιλογή επαγγελματία που κατά τα άλλα πληροί όλες τις προυποθέσεις, γιατί να μην περάσουμε στον επόμενο υποψήφιο;

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

αναζήτηση babysitter

Στη Nannuka, Αύγουστος θα πει… προετοιμασία για τον πιο ξέγνοιαστο Σεπτέμβρη σας!

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών και της χαλάρωσης αλλά εμείς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *