Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Ειδικοί παιδαγωγοί: πολύτιμοι σύμμαχοι της οικογένειας!

ειδικοί παιδαγωγοί

Ξέρετε ότι το παιδί σας είναι ξεχωριστό. Έχει ιδιαίτερες ικανότητες και αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση όταν τις ανακαλύπτει.

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού και του παιδοψυχολόγου στον εντοπισμό αυτών των ιδιαίτερων ικανοτήτων και την καλλιέργειά τους είναι καθοριστικός. Η εκπαίδευση και η εμπειρία τους τους δίνει τη δυνατότητα να «δουλεύουν» κάθε φορά πάνω στις συγκεκριμένες ανάγκες του παιδιού το οποίο επιβλέπουν, να επιμένουν πάνω στις δικές του αδυναμίες, αναγνωρίζοντάς τις ενώ παράλληλα να δίνουν έμφαση στις δυνατότητές του.

Παιδιά με μαθησιακές ή αναπτυξιακές δυσκολίες, με διαταραχές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, δυσλεξία, ΔΕΠΥ, ανάγκη για λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία, με σύνδρομο down, ανάμεσα σε άλλες ανάγκες, χρειάζονται ειδική υποστήριξη από παιδαγωγούς που έχουν εκπαιδευτεί στο να δίνουν κίνητρα και να ενθαρρύνουν και, κυρίως, να βλέπουν τις ιδιαιτερότητες των παιδιών ως ευκαιρίες για να μάθουν διαφορετικά, με τον δικό τους τρόπο που δεν είναι ένας λάθος τρόπος αλλά ένας… άλλος τρόπος.

Η γνώση των ειδικών αναγκών ενός παιδιού είναι δύναμη. Συμβάλει στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του, στη συνειδητοποίηση της κατάστασης άρα και στην αναζήτηση των μέσων και των τρόπων για να επιτύχει κανείς μέσα από αυτές. Να επιτύχει όχι παρά τις ειδικές ανάγκες του αλλά… εξαιτίας τους, χάρη σε αυτές!

Η συμβολή των ειδικών παιδαγωγών στην ισορροπία μιας οικογένειας είναι πολύτιμη! Η βοήθεια των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί πως «τα παιδιά που χρειάζονται περισσότερο την προσοχή και την αγάπη μας, δεν τη ζητούν πάντοτε με τους πιο αξιαγάπητους τρόπους» και ξέρουν ακριβώς πώς να αναγνωρίζουν αυτούς τους τρόπους, να τους σεβαστούν, να τους κατανοήσουν και να τους μεταμορφώσουν είναι αναμφισβήτητη.

Στη Nannuka Θα βρείτε ειδικούς παιδαγωγούς για ατομικές συνεδρίες στο σπίτι, για παράλληλη στήριξη στο σχολείο, για συμβουλευτική γονέων ή και για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας επιθυμείτε. Χρησιμοποιήστε τα έξυπνα εργαλεία αναζήτησης για να βρείτε τον ειδικό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, επιλέξτε από τα εξακριβωμένα προφίλ των οποίων έχουμε ελέγξει τα διπλώματα και τις πιστοποιήσεις και νιώστε σίγουροι ότι θα παρέχετε στο παιδί σας τα τέλεια εφόδια για να ανακαλύψει και να αγαπήσει τις δεξιότητές του. 

Δημοσιεύστε την αγγελία σας σήμερα στη Nannuka και δεχτείτε απαντήσεις από τα καλύτερα βιογραφικά- από επαγγελματίες που κι εμείς θα επιλέγαμε για τα δικά μας παιδιά!

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

παράλληλη στήριξη

Παράλληλη στήριξη: μία πολύτιμη βοήθεια!

Οι ειδικοί παιδαγωγοί που προσφέρουν παράλληλη στήριξη σε μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με ειδικές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *