Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά: τα οφέλη!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ανάμεσα σε παιδιά ηλικίας 3 εώς 5 ετών, η ανάγνωση βιβλίων με ιστορίες από τους γονείς στα παιδιά παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην συνολική ανάπτυξη τους και στη καλλιέργεια δεξιοτήτων χρήσιμων στην κατοπινή τους σχολική ζωή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν μια δυνατή, θετική σύνδεση ανάμεσα σε ένα περιβάλλον διαβάσματος μέσα στο σπίτι (που περιελάμβανε πρόσβαση σε βιβλία, τακτική συχνότητα ανάγνωσης και ποικιλία βιβλίων που διαβάζονται) και κινητοποίησης του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της ακρόασης των ιστοριών από τα παιδιά.

Τα παιδιά που προέρχονταν από περιβάλλον σπιτιών που ενθάρρυναν περισσότερο την ανάγνωση ιστοριών παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου τους όπως η κατανόηση μιας αφήγησης και η οπτικοποίησή της, σημαντικές δεξιότητες για την καλλιέργεια της γλώσσας και της ανάγνωσης.

Αυτά τα συμπεράσματα ενίσχυσαν τις συστάσεις της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας που είχε προτείνει την ανάγνωση βιβλίων (παραμύθια, ιστορίες) σε παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους ακόμα, μέχρι τουλάχιστον την ηλικία του νηπιαγωγείου, θεωρώντας  ότι το διάβασμα στα παιδιά έχει μια πολύ θετική εξέλιξη στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τα παιδιά που εισάγονται στο νηπιαγωγείο με χαμηλό δείκτη δεξιοτήτων γραφής και ανάγνωσης έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα ενώ κρίνεται το κατά πόσο θα προλάβουν να συμπορευτούν με τους συμμαθητές τους, αν αυτό το κενό δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

playland

Οι ζωγραφιές των παιδιών δίνουν χαμόγελα ελπίδας!

Μιλήσαμε με την κ. Θεώνη Παπαδημητρακοπούλου, ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού, παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου Playland στη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *