Προηγούμενο άρθρο
Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
Read on Mobile

Επιλέγοντας after school babysitter: 10 συμβουλές!

after school babysitter

Όταν τα παιδιά είναι σε ηλικία να πάνε σχολείο, οι γονείς λύνουν το θέμα της πρωινής τους φύλαξης. Τι γίνεται όμως με τις ώρες μετά το σχολείο, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι σπάνια ένας γονιός είναι ελεύθερος από τη δουλειά του στις 13.15, που σύμφωνα με το Υπουργείο θα είναι η νέα ώρα που θα σχολάνε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ενώ τα ολοήμερα τελειώνουν στις 16.00, που και πάλι πολλοί γονείς δεν είναι σε θέση να βρίσκονται σπίτι; O ρόλος της after school babysitter, της babysitter και παιδαγωγού δηλ. που θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μετά το σχολείο και μέχρι να επιστρέψετε από την εργασία σας είναι πολύ σημαντικός για τη σύγχρονη οικογένεια.

Τι πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε και να προσέξουμε αναζητώντας μια after school babysitter;

 

  1. Καταρχάς, αποφασίζουμε αν θα παίρνει τα παιδιά από το σχολείο ή αν έχουμε άλλον τρόπο να επιστρέφουν στο σπίτι (κάποιος συγγενής, γείτονας, σχολικό ή ακόμα κι εμείς να πεταχτούμε από τη δουλειά αν είναι κοντά) και να τα παραλαμβάνει στην πόρτα. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, στη Nannuka θα βρούμε στα εργαλεία αναζήτησης στο πεδίο «μετακίνηση παιδιών», τις επιλογές «με αυτοκίνητο της οικογένειας» και «με αυτοκίνητο του ειδικού», και φυσικά έχουμε δει από κοντά το δίπλωμα οδήγησης της babysitter εφόσον υπάρχει.
  2. Η φύλαξη για μετά το σχολείο αφορά τις ώρες κατεξοχήν του φαγητού. Πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα; Αναθέτουμε στη babysitter να δίνει στα παιδιά σνακ και άλλα μικρά γεύματα και τρώμε μαζί τους το κυρίως φαγητό όταν επιστρέψουμε από τη δουλειά ή καθιστούμε τη babysitter υπεύθυνη για την επίβλεψη του μεσημεριανού που είτε ετοιμάζει η ίδια είτε έχουμε προετοιμάσει εμείς από πριν; Ανάλογα με τις προτεραιότητές μας αποφασίζουμε πάντα σε συνεννόηση με τη babysitter.
  3. Τι γίνεται με τα παιδιά του Δημοτικού που πρέπει να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα; Είμαστε σε θέση να τα «διαβάσουμε» εμείς όταν γυρίσουμε κουρασμένοι από τη δουλειά, με μάλλον λιγότερη υπομονή και διαύγεια; Εναλλακτικά, επιλέγουμε στον ρόλο της after school babysitter μια δασκάλα ή βοηθό μελέτης που να αναλαμβάνει καθήκοντα και μελέτης και φύλαξης ή ρωτάμε αν μπορεί η babysitter να αναλάβει τον ρόλο τουλάχιστον της επίβλεψης της μελέτης του παιδιού, αν είναι σε θέση να διαβάζει μόνο του.
  4. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν συνήθως αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες. Πολλές φορές οι γονείς αδυνατούν να τα πάνε ή τρέχουν με τη ψυχή στο στόμα να προλάβουν. Μέσα στα καθήκοντα μιας after-school babysitter είναι και η συνοδεία των παιδιών στις απογευματινές δραστηριότητες είτε με τα πόδια, αν είναι κοντά, είτε με αυτοκίνητο της οικογένειας ή δικό της, αν οδηγεί και προτίθεται.
  5. Τα παιδιά έχουν ακόμα πολύ ανάγκη το παιχνίδι αλλά και τη δημιουργική απασχόληση που θα τα κρατήσει μακριά από παθητικές οθόνες. Εδώ ο ρόλος της babysitter είναι καταλυτικός. Χειροτεχνίες, κατασκευές, επιτραπέζια, παιχνίδια φαντασίας ή και στρατηγικής είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν παρέα με τη babysitter τους για να αποφορτιστούν, να ξεκουραστούν, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν!
  6. Ένα ακόμα σημαντικό πεδίο στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η babysitter είναι αυτό των «μικροδουλειών» που αφορούν στο παιδί, που ίσως φαίνονται ασήμαντες αλλά που όταν συσσωρεύουνται οδηγούν στο… χάος. Στρώσιμο του κρεβατιού, τακτοποίηση γραφείου, τακτοποίηση τσάντας, δωματίου, πάντα σε συνεργασία με το παιδί, μάζεμα του τραπεζιού μετά από τα γεύματα, οτιδήποτε περνά από το χέρι της για να είναι το δωμάτιο του και ο χώρος μελέτης του οργανωμένα και «σε σειρά». Πολύτιμη βοήθεια για να μην πελαγώνουμε!
  7. Προτείνουμε την επιλογή after school babysitter από την περιοχή μας ή τις πλησιέστερες περιοχές γιατί είναι χρήσιμο ο άνθρωπος που μας βοηθάει να είναι από τη γειτονιά, να ξέρει από πρώτο χέρι την περιοχή που ζούμε και κινούμαστε αλλά και να μπορεί να βοηθήσει έκτακτα αν χρειαστεί. Γενικώς, αν ενδιαφερόμαστε να χτίσουμε μια μόνιμη σχέση μαζί του, το να μένει στην ίδια περιοχή βοηθάει. Η Nannuka έχει προβλέψει και γι’ αυτό: Στα εργαλεία αναζήτησης επαγγελματιών έχουμε τη δυνατότητα επιλογής εκείνων που μένουν «στην περιοχή μου». Έτσι, εμφανίζονται μόνο οι Babysitter που έχουν δηλώσει ως κατοικία τους την ίδια περιοχή με εμάς και η υποψηφιότητά τους αμέσως κερδίζει πόντους.
  8. Επειδή συνήθως οι ώρες που χρειαζόμαστε μια after school babysitter είναι περιορισμένες, καλό είναι να έχουμε συμφωνήσει μαζί της και με τα παιδιά πάνω σε ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να τηρείται καθημερινά. Έτσι και η babysitter αποδίδει καλύτερα εφαρμόζοντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα που εγκρίνει ο γονιός, τα παιδιά νιώθουν την ασφάλεια που δημιουργούν τα προγράμματα και εσείς ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι κάνουν τα παιδιά σας.
  9.  Φυσικά, η αξιοπιστία του επαγγελματία που θα επιλέξετε είναι πρώτης προτεραιότητας! Γι’ αυτό στη Nannuka τους γνωρίζουμε από κοντά, επαληθεύουμε τα στοιχεία και τα πτυχία τους, ελέγχουμε την καταλληλότητά τους, διαπιστώνουμε τις δεξιότητές τους ή τις αδυναμίες τους. Οι παιδαγωγοί που φιλοξενούμε δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκείνους που θα εμπιστευόμασταν και για τα δικά μας παιδιά!
  10. Στη Nannuka θα βρείτε καταρτισμένους ειδικούς παιδαγωγούς που με γνώσεις και ευαισθησία καλύπτουν όλες τις ανάγκες της ειδικής αγωγής και μπορούν να σταθούν πολύτιμοι βοηθοί στο πλευρό των παιδιών σας, αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους.

 

Κάνε εγγραφή τώρα!
Επόμενο άρθρο

Συντάχθηκε απο τον

Σχετικά άρθρα

κρίσεις θυμού

Κρίσεις θυμού: απλώς, πάρε ανάσα!

Οι περισσότεροι γονείς ή παιδαγωγοί έχουμε βρεθεί εκεί. Σε αυτή την έκρηξη συναισθημάτων του παιδιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *